fbpx

Aktuális infók: Medve Matek vs. koronavírus

Utolsó frissítés: 2021. június 15.
Következő frissítés legkésőbb: 2021. augusztus 23.

A koronavírus-járvány kapcsán a Medve Matek szervezői csapata is elkötelezett abban, hogy az emberek egészsége az első, ezért a megelőzés és a helyzet megfelelő kezelése a legfontosabb. Mindenkit arra biztatunk, hogy a hatósági előírásokat tartsa be. Alább az aktuális Medve Matek-rendezvényekkel, valamint a Medve Matek program jövőjével kapcsolatos aktuális infók találhatók.

Nyári Medve Matektáborok

2021 nyarán 5 turnus Medve Matektábort rendezünk. A táborok szinte kivétel nélkül teltházasak, a fennmaradó néhány helyre, illetve várólistára ide kattintva lehet jelentkezni.

Az öt turnus helyszínei és időpontjai elérhetők a Matektábor aloldalunkon.

Szeretettel várjuk a matek iránt érdeklődő diákokat nyári táborainkban!

Medve Szabadtéri Matekversenyek - aktuális infók - Medve Matek GO!

Mint ismeretes, a 2020-as versenyszezonunkat a vírushelyzet miatt sajnos 2021-re kellett halasztanunk.

Május 17. és június 15. között első alkalommal rendeztük meg a Medve Matekversenyek "okostelefonnal vándorlós" verzióját, a Medve Matek GO-t!

Az ország több mint 130 közparkjában és iskolájában létesített virtuális pályáinkon
mérették meg magukat a csapatok. A Medve Matek GO eredményei itt olvashatók!

Időben és térben széthúztuk a versenyek lebonyolítását,
így egyidejűleg ugyanazon a helyen csak kevés résztvevő versenyzett, ugyanakkor a verseny "vándorlós" alapélménye nem tűnt el, az internet segítségével pedig a "sokan matekozunk egyszerre!" élményt is biztosítani tudtuk. További előny, hogy ezzel a módszerrel az eddiginél sokkal több helyszínre tudtuk eljuttatni a szabadtéri matekversenyeket.

A Medve Matek GO részletes kiírása itt olvasható. A kedves csapatvezetőknek, kapcsolattartóknak ezúton is köszönjük eddigi türelmét!

A MEDVE MATEK GO HAMAROSAN FOLYTATÓDIK, ÉS REMÉLHETŐLEG A NAGYSZABÁSÚ SZABADTÉRI MATEKVERSENYEINK IS VISSZATÉRNEK! RÉSZLETEK AUGUSZTUS 23-TÓL ITT A HONLAPON!

LOGIRINTUS - logikai kaland otthonról

A Medve Matek szervezői csapata a járvány ideje alatt sem tétlenkedik: meghirdettük a Logirintus nevű online matematikai-logikai kalandot, melyen 2020 tavaszán és őszén, valamint 2021 tavaszán eddig több mint 21.000 résztvevő mérette meg magát az online térben. Rajtuk kívül lelkes pedagógusok segítségével iskolai matekórákon több mint 25.000 diákhoz jutott el a kezdeményezés.

A Logirintuson az 5-12. évfolyamos korosztály, valamint a felnőttek mellett újdonságként várjuk a kisebbeket, azaz a 3-4. évfolyamosokat is, akik családi csapatokban játszhatnak.

A Logirintus folytatódik, további nagyszabású online vetélkedőkön várunk minden érdeklődőt, folyamatosan megújuló kihívásokkal!

Az online logikai kalanddal kapcsolatos aktuális, frissülő infók megtalálhatók a Logirintus oldalon.

Szummárum - rendszeres feladatsorok, oktatási segédanyagok a Medve matektól!

A szervezői csapat végre elindította pedagógusoknak szóló, oktatási tartalmakat biztosító hírlevelét, a Szummárumot. A Szummárum havi rendszerességgel, ingyenesen, e-mailben érkezik a feliratkozó tanárok számára. A rendszeresen kiküldött tartalmak szakköri, tanórai munkára vagy otthoni "agytornához" kiváló lehetőséget biztosítanak.

Néhány publikus mintafeladatsor és a Szummárum feliratkozási lehetősége megtalálhatók a Mintafeladatsorok oldalunkon.

További tervek - mi lesz a Medve Matek programmal?

A Medve Matek szervezői igyekeznek új ötleteket, több esetben már régóta dédelgetett Medve Matekos álmokat előkészíteni a megvalósításra. A Logirintus, a Medve Matek GO és a Szummárum hírlevél mind a járványhelyzetben születtek, de itt nem állunk meg! Több online tartalommal jelentkezünk, új típusú rendezvényeken és eddig nem látott formátumú tudománynépszerűsítő tartalmakon is gondolkodunk.

Az alábbi videó a Medve Matek-érzést és küldetést mutatja be. :)