fbpx

Aktuális infók - Medve Matek & Logirintus

Utolsó frissítés: 2021. november 22.
Következő frissítés legkésőbb: 2021. november 29.

Alább az aktuális Medve Matek rendezvényekkel , programokkal kapcsolatos fontos, rendszeresen frissülő infók találhatók.

LOGIRINTUS - online logikai kaland

November 22-27-ig az online térben megrendezzük a Logikai fejtörők hetét.

A Logikai fejtörők hetének részletes bemutatása a Logirintus honlapján található, valamint facebook-esemény is készült hozzá, ahol folyamatosan csepegtetjük a friss infókat.

A program során hétfőtől péntekig 7 és 17 óra között egy vadonatúj sztoriba ágyazott, 40 perces matekos kalandpálya is ingyenesen játszható, amelyet kifejezetten az iskolai matekórákra, illetve szakkörökre ajánlunk! 

A pedagógusok számára készült tájékoztató anyag megtekinthető ide kattintva.

3-4. ÉVFOLYAM PÁLYÁJA - KATT IDE

5-6. ÉVFOLYAM PÁLYÁJA - KATT IDE

7-8. ÉVFOLYAM PÁLYÁJA - KATT IDE

9-10. ÉVFOLYAM PÁLYÁJA - KATT IDE

11-12. ÉVFOLYAM PÁLYÁJA - KATT IDE


E-mailes emlékeztetőre is fel lehet iratkozni a konkrét esemény kapcsán IDE KATTINTVA. Az itt feliratkozók az esemény előtt részletes tájékoztató anyagot kapnak.

Aki pedig feliratkozik (vagy már fel van iratkozva) Szummárum című havi hírlevelünkre, a következő levélben a legfrissebb  matekos Logirintus-pályához is hozzájut.

Kérjük, terjesszék ismerőseik, kollégáik között a Logikai fejtörők hete hírét, hogy minél több diáknak szerezhessünk a matekhoz kapcsolódó, örömmel és izgalmakkal teli perceket!

A tanároknak külön megköszönjük, ha kollégáiknak elküldik a pedagógusoknak szóló tájékoztatót.

--------------------

A Logirintus online matematikai-logikai kalandon 2020 tavaszán és őszén, valamint 2021 tavaszán eddig több mint 21.000 résztvevő mérette meg magát az online térben. Rajtuk kívül lelkes pedagógusok segítségével iskolai matekórákon több mint 25.000 diákhoz jutott el a kezdeményezés.


A Logirintus matekórákra készült online logikai kalandpályáin a 3-12. évfolyamos korosztály játszhat, korcsoportonként különböző nehézségű pályákon.

Az online logikai kalanddal kapcsolatos aktuális, frissülő infók megtalálhatók a Logirintus oldalon.

Medve Szabadtéri Matekversenyek - szeptember 25. - a lezajlott verseny infói


A SZEPTEMBER 25-I VERSENY EREDMÉNYLISTÁJA ÉS A DÖNTŐBE JUTOTTAK IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL. GRATULÁLUNK MINDEN RÉSZTVEVŐNEK!

A feladatsorok és megoldások a csapatokat nevező kapcsolattartók számára szintén a fentebbi linken érhető el, bejelentkezés után.

5000 versenyző mérette meg magát országszerte összesen több mint 70 helyszínen szeptember 25-én, a Medve Szabadtéri Matekversenyen!

Köszönjük a hatalmas lelkesedést, gratulálunk a résztvevőknek!

A részletes versenykiírás elérhető ide kattintva!

A versenyt bemutató aloldalunk pedig ide kattintva érhető el.


------------------
MEDVE MATEK GO - infók a tavasszal lezajlott eseményről:

Május 17. és június 15. között első alkalommal rendeztük meg a Medve Matekversenyek "okostelefonnal vándorlós" verzióját, a Medve Matek GO-t.

Az ország több mint 130 közparkjában és iskolájában létesített virtuális pályáinkon
mérették meg magukat a csapatok. A Medve Matek GO eredményei itt olvashatók!

Medve Matektáborok

2021 nyarán 5 turnus teltházas Medve Matektábort rendeztünk. Köszönjük a részvételt! A tábori archívumok és a képek ide kattintva érhetők el. 

Az iskolai őszi szünetben, október 22-27-ig Szolnokon ismét őszi matektábort rendeztünk.

A 2022-es matektáboraink kiírásai 2022 első heteiben várhatók!

Szummárum - rendszeres feladatsorok, oktatási segédanyagok a Medve matektól!

A szervezői csapat végre elindította pedagógusoknak szóló, oktatási tartalmakat biztosító hírlevelét, a Szummárumot. A Szummárum havi rendszerességgel, ingyenesen, e-mailben érkezik a feliratkozó tanárok számára. A rendszeresen kiküldött tartalmak szakköri, tanórai munkára vagy otthoni "agytornához" kiváló lehetőséget biztosítanak.

Néhány publikus mintafeladatsor és a Szummárum feliratkozási lehetősége megtalálhatók a Mintafeladatsorok oldalunkon.

További tervek - merre tart a Medve Matek?

A Medve Matek szervezői folyamatosan igyekeznek új ötleteket, több esetben már régóta dédelgetett Medve Matekos álmokat előkészíteni a megvalósításra. A Logirintus, a Medve Matek GO és a Szummárum hírlevél mind a közelmúltban születtek, de itt nem állunk meg! Több online tartalommal jelentkezünk, új típusú rendezvényeken és eddig nem látott formátumú tudománynépszerűsítő tartalmakon is gondolkodunk.

Az alábbi videó a Medve Matek-érzést és küldetést mutatja be. :)