fbpx

MÖK UP! Egyesületi utánpótlás-pályázat

A Matematika Összeköt Egyesület pályázatot hirdet az Utánpótlás Programjának (továbbiakban: MÖK UP) 2023-ban induló évfolyamába. Ha szereted a matematikát, élvezed a Medve Matek rendezvények hangulatát és szeretnél bekerülni abba a csapatba, mely mindezt létrehozza, akkor ezt a pályázatot neked találták ki!

A pályázatok beadási határideje:
2023. augusztus 29. (kedd) 23:59

csoportkep.jpg

Miből áll a program?

A MÖK UP leghangsúlyosabb eleme a mentorálás: minden sikeres pályázó kap egy mentort az egyesület tapasztaltabb tagjai közül, aki segíti őt mind a közösséghez közelebb kerülésben, mind az érettségi, egyetemválasztás, továbbtanulás, egyetemi beilleszkedés körüli kérdésekben. Ezen felül közös csapatépítő rendezvényeket, workshopokat, nyílt munkacsoporti gyűléseket is szervezünk, melynek során a résztvevők jobban megismerhetik a közösségünket, mindennapi működésünket és  segítséget kérhetnek a fenti kérdésekben a többi egyesületi tagtól is.

A MÖK UP résztvevőinek két fontos feladata is van a tanév során:

 1. Vegyél részt valamelyik 2023/24-es tanévi matektáborunkban diákként (évközi, vagy nyári táborban), és tarts legalább egy 90 perces matekos témájú próbafoglalkozást, melynek konkrét témáját és korosztályát Te és a mentorod közösen választjátok ki. A próbafoglalkozásokra való felkészülésben a mentorod és az egyesület szakmai csapata is szívesen rendelkezésedre áll majd.
 2. 2024 tavaszán vegyél részt legalább egy Medve Szabadtéri Matekversenyen önkéntesként, hogy a többi rendezvényünk hátterébe is bepillanthass. (Emellett versenyzőként is nyugodtan elindulhatsz, hiszen több regionális fordulót tervezünk 2024-re is.)
Ha kellően lelkes és rátermett vagy, a későbbiekben az egyesület tagjává is válhatsz!

Ki jelentkezhet?

A MÖK UPba jelentkezhet minden a 2023/24-es tanévben a középiskola utolsó évfolyamába járó diák. Mivel az egyesületünk közösségét olyan egyetemisták és fiatal diplomások alkotják, akik érdeklődnek a matek, a pedagógia és a szervezési feladatok iránt, és maguk is önkéntes alapon szívesen végeznek ilyen munkát, így azokat várjuk, akik hasonlóan lelkesek ezekben a témákban. Jelenlegi tagjaink közt a matematikusokon és matektanárokon kívül az informatikustól a közgazdászon át a fizikusig mindenféle végzettségű és szakos embert lehet találni, így nem szükséges, hogy tanári szakra menj az egyetemen, bármilyen szak mellett taggá válhatsz, de a matekos és pedagógiai érdeklődés alapvető fontosságú. A jelentkezésnél előnyt jelent ha már részt vettél korábban valamilyen rendezvényünkön, jól ismered azok programjait, hangulatvilágát.

Hogyan jelentkezhetsz?

A jelentkezéshez töltsd le az alábbi pályázati adatlapot 2023/2024 Pályázati adatlap.docx, és kitöltve küldd el emailben az címre 2023. augusztus 29-én 23:59-ig! Késve beérkező pályázatokat nem áll módunkban elfogadni.

A pályázat során a jelentkezés négy feladat elkészítésével válik véglegessé, melyek az alábbiak:



Bemutatkozó videó

1. Készítsd magadról egy 3-5 perces bemutatkozó videót, amelyben a bemutatkozáson kívül térj ki az alábbi kérdésekre:
 • Mit gondolsz fontosanak magaddal kapcsolatban, amit mindenképp elmondanál nekünk?
 • Melyik egyetem melyik szakára szeretnél menni és miért? Mi a jövőképed?
 • Mit jelent számodra a Medve Matek? Milyen rendezvényeken vettél részt, melyik a legkedvesebb élményed, amelyet itt szereztél? Ha voltál táborban, melyik volt a kedvenc programod? Melyik foglalkozást élvezted a legjobban, miért?
 • Mit tudsz a Medvéről, mivel foglalkozunk általánosságban, mit csinál szerinted az egyesület?
 • Miért szeretnél csatlakozni a szervezői közösséghez, milyen feladatokat vállalnál szívesen az egyesület tagjaként, mit vársz az egyesülethez való csatlakozástól?

A videót elküldheted számunkra emailben is csatolmányként a jelentkezéskor, de elfogadunk megosztott Google Drive linket, vagy Youtube videó linkjét is.

Saját matekfeladat

2. Írj egy saját matekfeladatot, amely szerinted a rendezvényeinkre (pl. tábori tortúrára vagy valamelyik versenyre) alkalmas lenne. Fontos, hogy a feladatot a megoldással és annak alapos kidolgozásával együtt fogadjuk csak el!

Különösen jó, ha barátságos, vicces, medvés vagy más szempontból izgalmas feladatot írsz! Bármilyen korosztálynak, bármilyen nehézségű feladatot készíthetsz, a lényeg, hogy visszaadja a “medvés” feladatok jellegzetes hangulatát, színvonalát.

Programötlet

3. Írj egy ötletet valamelyik rendezvényünk egy programjával kapcsolatban, hogy hogyan újítanád fel, tennéd érdekesebbé! Bármelyik mostani programhoz írhatsz ötletet: akár tábori programhoz (pl. ismerkedési est, foglalkozások, Legyen Ön is Batkamilliomos, tételátadás, túra, stb.), vagy akár teljesen újat is kitalálhatsz. Térj ki arra is, hogy milyen előkészületekre (szervezők, eszközök, logisztika) lenne szükség szerinted a megvalósításhoz!

3 matekfeladat

A pályázati adatlapon található 3 matekfeladatot oldd meg és írd el a részletes indoklást!

Elbírálás

A Matematika Összeköt Egyesület ebben a tanévben 15 férőhelyet biztosít az utánpótlás programjában (ettől a számtól indokolt esetben eltérünk). A kiválasztási folyamat során az alábbi szempontok szerint kerülnek értékelésre a pályázatok: 

 • a videó eredeti, közvetlen, minden feltett kérdésre válaszol a jelentkező
 • a programötlet egyedi, kellő alapossággal leírt és kiterjed a megvalósításra is
 • a saját feladat eredeti ötletet tartalmaz, “medvésített” szövegű, alapos megoldásvázlattal ellátott
 • a matekfeladatok megoldásai helyesek részletes indoklással

Várjuk jelentkezésedet!

Határidő

A pályázati határidő 2023. augusztus 29. 23:59, annak módosítására nincs mód. Késve benyújtott pályázatokat nem tudunk elfogadni.

Kérdések, információk

Kérdésed van? Írj az  címre!

Pályázati adatlap

Kitöltendő és beküldendő az e-mail címre.