fbpx

Medve Matek GO Őszi Csapatverseny

A jelentkezés lezárult, közel 7000-en méretik meg magukat ősszel a verseny keretén belül! Sok sikert és jó szórakozást kívánunk! :)

Eredmények

Gratulálunk minden csapatnak az őszi versenyen nyújtott teljesítményért!

1. lépés

Válasszunk szabadtéri versenyhelyszínt!

2. lépés

Nevezzünk be háromfős csapatokban!

3. lépés

Sétáljunk és oldjunk fejtörőket a szabadban!

4. lépés

Szerezzünk fantasztikus közös élményeket!
210+ szabadtéri Medve Matek GO pályán országszerte
2023. szeptember 4. - október 1.
Tetszőleges időpontban lejátszható
90 perces verseny
teamwork.png
3 fős csapatban 3-12. osztályos diákok és felnőttek
szumma_ikon.png
A Medve-rangoknak köszönhetően mindenki számára sikerélmény
heart.png
Jutalmazási rendszer a pedagógusi munkáért
hand.png
Mozgás, gondolkodás, remek hangulat
 

Előkészületek és a verseny

Kik indulhatnak a versenyen?

A Medve Szabadtéri Matekversenyen 3-12. évfolyamos diákok, valamint tanárok, és vállalkozó kedvű felnőttek is indulhatnak háromfős csapatokban. A verseny minden érdeklődő számára sikerélményt biztosít - azoknak is, akik távolabb érzik maguktól a matekot!
Diák-kategóriák: Koala (3-4. évf.), Medvebocs (5-6. évf.), Kismedve (7-8. évf.), Nagymedve (9-10. évf.), Jegesmedve (11-12. évf.). A felnőttek számára egy könnyebb (Ursa Minor) és egy nehezebb (Ursa Major) kategóriát hirdetünk.

A verseny menete

A csapatok a verseny terepén állomások között vándorolnak, és az állomásokon kapott feladatokat próbálják megoldani "akadályverseny" jelleggel. A csapat a megoldás helyességétől függően továbbhalad egy újabb állomásra. Vigyázat! Rossz válasz esetén mellékvágányra lehet kerülni. A cél a legtöbb feladat helyes megoldása, ezáltal a legtöbb pont gyűjtése.

Mit lehet nyerni?

Minden kategóriában a helyes válaszok számától függően bronz-, ezüst- és aranymedve rangot érhetnek el a csapatok (amit már a verseny közben megtudnak), így a sikerélmény már menet közben mindenkinek garantált! Ezen felül a legjobban teljesítő csapatok tárgynyereményben is részesülnek (postán eljuttatva).

Helyszínek

Országszerte több mint 210, előre kijelölt Medve Matek GO pálya (játszási helyszín) áll a versenyzők rendelkezésére, jellemzően hangulatos parkokban, sétálóövezetekben. A Medve Matek GO pályák elhelyezkedése a jobb oldali térképen látható, erre a linkre kattintva pedig a pontos koordináták és a pályával kapcsolatos információk is megtekinthetők. Amennyiben új pályán szeretnének versenyezni, kérjük olvassák el pályakijelölési útmutatónkat és a tervezett versenynap előtt legalább két héttel vegyék fel velünk a kapcsolatot.

Időpontok

A csapatoknak a verseny megkezdése előtt kb. fél órával érdemes a választott helyszínre érkezniük.

A verseny a nevezéskor kiválasztott időpontban és helyszínen automatikusan indul minden csapat számára egy-egy egyedi belépőkóddal a Medve Matek GO okostelefonos, GPS-alapú helymeghatározásos felületén.

Lehetséges versenyzési időpontok: szeptember 4. - október 1. között bármikor 90 percben (egy-egy napon belül is tetszőleges kezdési időpont választható, melyet a nevezéskor meg kell adni).

Milyen feladatok várhatók?

Minden feladatra egy szám, szó vagy betű a válasz, tehát nem kell indokolni a megoldást. A feladatok nem arra koncentrálnak, hogy bonyolult elméleti összefüggéseket kérjenek számon – a cél a furfangos észjárás, egy-egy jó ötlet megtalálása! A feladatok fokozatosan nehezednek, mindenki részesül sikerélményben.

Hogyan tudunk készülni?

Ha még nem tette, iratkozzon fel a Medve Matek oktatási hírlevelére, ahol hónapról hónapra hasznos információkkal, segédanyagokkal készülünk.
A pedagógusokat a facebookon a Medve Matek Tanári Klub zárt csoportban is szeretettel várjuk, ahol a szervezőkkel és a "medvés" tanártársakkal közvetlenül lehet kapcsolatot teremteni.

Tanári jutalmazási rendszer

Minden befizetett 10 forint nevezési díj után egy pontot írunk jóvá a nevező pedagógus virtuális pontegyenlegén, melyet vásárlási utalványokra válthat saját maga, kollégái vagy az iskola számára. Emellett minden olyan iskola, amely legalább 10 csapattal nevez a versenyre, egy értékes ajándékcsomagot kap! 

2023/24-es tanévi Medve Matek összetett pontverseny!

Akik ezt a versenyt és a 2024. tavaszi Medve Szabadtéri Csapatversenyt is teljesítik, a teljes tanévre szóló Medve-rangokat és sok más különleges jutalmat kaphatnak!

A nevezési- és versenyidőszak időbeosztása

Előzetes nevezési időszak erre a versenyre ill. a 2023/24-as tanévi összetett pontversenyre

Javasoljuk, hogy minden iskolából egy tanár koordinálja a nevezési folyamatot, bevonva a kollégákat a csapattoborzásba.

Aug. 28. - szept. 22.

Szeptember 22.

Nevezés vége

Eddig lehet nevezni az őszi versenyre, és ekkor zárul a teljes tanévre szóló összetett pontversenyes előzetes nevezés is. A csapatok rögzítésének kell megtörténnie legkésőbb eddig a dátumig, a befizetés a nevezések rögzítése után történik.

Információk küldése e-mailben

A versenyzéshez szükséges információkkal emailben jelentkezünk a csapatvezők számára folyamatosan.

A választott időpont előtt 2-3 nappal

Szept. 4. - okt. 1. között

Végre itt a verseny!

A választott versenynapon a választott helyszínen kell teljesíteni a 90 perces  vándorlós-matekozós kihívást.

Eredmények

Az elért Medve-rangokat a csapatok azonnal megtudják. A teljes, részletes eredménylisták felkerülnek honlapunkra 2023. október 11-ig. Akik a tanévi összetett pontversenyben is indulnak, számukra az összetett pontverseny eredménylistája 2024. június 3-ig válik véglegessé.

A verseny után, illetve október 11-én

debrecen2.jpg
img_0195.jpg
img_0199.jpg
img_0345.jpg

Versenyzés csak okostelefonnal, szervezői jelenlét nélkül

A verseny menete

A csapatok a Medve Matek GO internetes versenyzési felületén, a telefonjukra kapott térkép alapján keresik fel a feladatosztó állomásokat. Ha a csapat jó helyen jár, akkor a GPS-koordináták alapján a telefon képernyőjén automatikusan megjelenik a következő feladat. A megoldást szintén a telefonban kell rögzíteni. Ezután a rendszer automatikusan kiadja a következő feladatot és a következő felkeresendő állomást. A versenyzés módjáról részletes útmutató ezen az oldalon lentebb görgetve olvasható.

Kapcsolat a szervezőkkel

Futam közben technikai segítség telefonon kérhető a szervezőktől. A feladatok a csapatok okostelefonjainak képernyőjén automatikusan megjelennek, és a megoldást is a telefonba kell rögzíteni. Közvetlen szervezői jelenlétet ezeken az önkiszolgáló futamokon nem tudunk biztosítani.

Okostelefonos versenyzési felület - go.medvematek.hu

Egyszerű kezelhetőség

cropped2_screenshot_20210519-120133_chrome-1.jpg

Felhasználóbarát megjelenés

cropped3_screenshot_20210519-121638_chrome-1.jpg

Izgalom és élmény

cropped_screenshot_20210519-121135_chrome.jpg

Használati útmutató - go.medvematek.hu

Az okostelefonos versenyzési felület részletes használati útmutatója

Nevezési infók

A nevezés lezárult, további csapatokat az őszi versenyre nem tudunk fogadni.

Nevezési díjak, határidők

Nevezés típusa Nevezés
(szept.1.-szept.22.)
Kombinált nevezés*
(szept.1.-szept.22.)
Ár (Ft/fő) 2000 forint/fő A nevezési díjak összege mínusz 800 Ft/fő kedvezmény

*A kombinált előnevezés a Medve Matek 2022/23-as összetett pontversenyére vonatkozik, mely ezt a versenyt és a 2024. tavaszi Medve Szabadtéri Csapatversenyt is magában foglalja. A tavaszi verseny 2024. április 3. és június 2. között játszható le számos versenyhelyszínen, akár nagyrendezvény keretei közt is. (A tavaszi versenyek nevezési díjai helyszínenként nem egységesek. Az egyes tavaszi rendezvények ismertető oldalain feltüntetett összetett pontversenyes nevezési díjak a 800 Ft kedvezményt már tartalmazzák.)

Pedagógusok számára a nevezés az összes versenyre minden időszakban ingyenes!

A tavaszi versenyek és az összetett pontverseny részletes kiírásai megtalálhatók honlapunkon.

A nevezési csomag tartalma

Mindenkinek jár:
  • csapatonként egy belépési kód, amellyel a Medve Matek GO webes felületén elindítható a verseny,
  • elektronikus oklevél az elért Medve-ranggal minden csapatnak
  • virtuális térkép az állomásokról,
  • a megtett távolságok mérése,
  • telefonos segítségkérés a szervezőktől (technikai probléma esetén).
Papírt vagy füzetet, illetve íróeszközt és egyéb eszközöket (pl. vonalzó, számológép) mindenki vigyen magával a versenyre, mert a feladatok megoldásához szükség lehet rá.

A jelentkezés menete

A versenyre jelentkezni kizárólag a honlapon történő regisztráció után elérhető Nevezési rendszeren keresztül lehet. A nevezést csak nagykorú személy, az adott csapat kapcsolattartója bonyolíthatja le (pl. tanár vagy nagykorú csapattag).

A Nevezési rendszer a befizetendő összeget automatikusan kalkulálja. A nevezési díjak befizetését a nevezés véglegesítése után e-mailben érkező számla alapján szükséges intézni. A Nevezési díjak jóváírását a Nevezési rendszerben nyomon lehet követni.

Hogyan toborozzunk csapatokat?

okostelefonos_jatek.jpg
Összeállítottunk a tanárok számára egy útmutatót pdf-ben a szükséges teendőkről és a tanárok jutalmazási rendszeréről. Ennek segítségével könnyedén tudja tájékoztatni kollégáit és a diákokat, illetve kézben tudja tartani a nevezési folyamatot. Ha Ön szülő, kérjük tájékoztassa gyermekének tanárait a versenyről. Amennyiben gyermeke iskolájából a szervezett versenynevezést nem tudják biztosítani, úgy szülőként is lehetősége van benevezni a csapatot, ez esetben Ön lesz a hivatalos csapatkísérő.

Ha kiskorú diákként érdeklősz a verseny iránt, szólj tanárodnak vagy egy nagykorú családtagodnak, aki segít neked a nevezési folyamatban. A nevezést tetszőleges nagykorú személy végezheti.

nem-tanár felnőttek számára is nyitott a verseny, baráti csapatokat is lehet toborozni!
molnar_saska_1080_1440.jpg

További információk

A versenyzés rendkívüli időjárási körülmény (pl. tartós eső) elhalasztható egy későbbi időpontra (október 1-gyel bezárólag bámelyik napra és bármely időpontra). Az esetleges időpont-módosítás kapcsán szükséges felvenni a kapcsolatot a szervezőkkel.
A versenyen a csapatok számológépet, tankönyvi segítséget és az általános internetes keresést használhatják, azonban külső személy (tanár, szülő, más ismerős) segítségét sem személyesen, sem telefonon, sem az interneten nem vehetik igénybe. A szabályszegő csapatokat a versenyből kizárjuk.
A biztonságos lebonyolítás érdekében egyszerre egy helyszínen legfeljebb 200 fő vehet részt. Ha a létszámkorlát betelik, a nevezési időszakot az adott futamra határidő előtt lezárjuk, és értesítjük az érintetteket.
Ha kérdése van a versennyel kapcsolatban, és nem találja a választ, látogasson el Kapcsolat oldalunkra, és keressen minket bármely elérhetőségünkön!

Hivatalos versenykiírás

Az őszi csapatverseny részletes kiírása itt olvasható!

Az összetett pontverseny részletei

A 2023/24-es tanévi Medve Matek Összetett Pontverseny részletei az alábbi gombra kattintva elérhetőek!

A nevezési időszak lezárult

Erre a versenyre jelenleg nem lehet nevezni.