fbpx
logi-logo_vilagos_kicsi_lapos.png

Matekórai logikai kalandjáték 2023. november 20-24.

A játék lezajlott, köszönjük a részvételt! Találkozzunk 2024 tavaszán szabadtéri rendezvényeinken!

...a matek megszerettetéséért és a logikus gondolkodás fejlesztéséért már 3. osztályos kortól!

Tetszett a Logirintus koncepciója?

Mi, vagyis a Medve Matek csapat tavasszal szabadtéri csapatversenyeket szervezünk az ország számos pontján. Fesztiválhangulatú rendezvényeinkkel, a szabadban, gondolkodással töltött délelőtt vagy délután erejével mutatjuk meg minden résztvevőnek a matek játékos és élvezhető oldalát.

Nézd meg, hozzád legközelebb hol lesz Medve Szabadtéri Csapatverseny és szerveződjetek csapatokba, találkozzunk személyesen 2024 tavaszán!

Csapat . Élmény . Logika

Az alábbi oldalon minden versenyünk időpontját és helyszínét csokorba szedtük, de lehetőség van akár a saját iskola udvarán is játszani!

Szellemi kaland

Akár mozgással egybekötve

Egyénileg vagy csapatban

Tematikus pályák

aktuális infók

Jön a 2023-as Logirintus! Találkozzunk az online térben nov. 20-24-én! Minden korosztályt várunk! Részletes infók pedagógusoknak az alábbi gombra kattintva.


Milyen pályák várnak a kalandorokra?

Álmok útjai
Pénzügyi fejtörők kisebbeknek

Mindenkinek vannak álmai. Vannak, akik az álmokat meg is álmodják. Vajon sikerül is elérni őket? Mi kell ahhoz, hogy az álom ne csak álom maradjon? Hogy megtudd, hunyd le a szemed, és járd végig az ehhez tartozó utat.

Háromféle nehézségi szint választható (3-4., 5-6. és 7-8.). Ez a kategória pénzügyi témakörű feladatokat tartalmaz, izgalmas köntösben!

Álmok útjai
Pénzügyi fejtörők nagyobbaknak

Mindenkinek vannak álmai. Vannak, akik az álmokat meg is álmodják. Vajon sikerül is elérni őket? Mi kell ahhoz, hogy az álom ne csak álom maradjon? Hogy megtudd, hunyd le a szemed, és járd végig az ehhez tartozó utat.

Ez a kategória pénzügyi témakörű feladatokat tartalmaz középiskolások számára, izgalmas köntösben!

Fagyos futam
Matek minden korosztálynak

Sportolni mindig jó, de télen az igazi. A nagy hidegben nincs jobb módja, hogy melegen maradjatok, és a cél is csábító: egy rég nem látott barát.

Négyféle nehézségi szint választható (3-4., 5-6., 7-8. és 9+ évfolyam). Ez a kategória kizárólag matekfeladatokat tartalmaz, izgalmas köntösben!

Szerezd vissza a kontrollt!
JÁTÉKOK RAJONGÓINAK

Volt már olyan, hogy egy repülőút közben elképzelted, hogy egy akciófilm közepébe csöppensz? Ebben a Logirintus pályában pontosan ez történik veled. Vissza tudod szerezni a kontrollt, mielőtt a visszafordíthatatlan katasztrófa bekövetkezik?

A feladatok megoldásával szerezd vissza a repülő irányítását!
Ajánlott: 12 éves kortól.
Pedagógus vagyok, szeretném majd megkapni a játékhét után a megoldásokat:

Mit kell tudni a Logirintusról?

Fejtörők útvesztője

A Logirintusban egy sztoriba összefűzött matematikai-logikai feladatokat kell megoldani az interneten. Vigyázat! A jó és a rossz válaszok más-más irányt jelentenek, csakúgy, mint a Medve Szabadtéri Csapatversenyen.

Nem kell előnevezni

Nincs szükség előzetes nevezésre, azonban emlékeztető kérése ajánlott - így e-mailben részletes infókat tudunk kiküldeni a játékosoknak, csapatoknak. Annyit kérünk, hogy a csapatvezetők, csapattagok tájékoztassák egymást a vetélkedőről, és vigyék a hírt ismerőseiknek is! Külön köszönjük a pedagógusok segítségét a terjesztésben!

Testhezálló feladatok

Különböző nehézségű kategóriákkal várjuk az érdeklődőket: a szabadulószobák, matekfeladatok és a pénzügyi fejtörők szerelmesei is megtalálják számításaikat! A matekos és pénzügyi pályáink kifejezetten tanórai feldolgozásra készült, így két évfolyamonként külön nehézségi szinten elérhetőek a pályák, ezek a korosztályok azonban csak ajánlások, bárki bármelyik pályával játszhat.

Egyénileg vagy csapatban

A kihívás egyénileg is teljesíthető, de 2-4 fős, vagy akár nagyobb csapatban is el lehet indulni! Egy egész osztály közös játéka is megvalósítható, de rendelkezésre álló tabletek, számítógépek esetén javasoljuk a kisebb csapatok indulását.

Nincs létszámlimit! Több tízezer embert várunk!

Felkészülés a kalandra

A Logirintus pályákat kb. 40 percesre alkottuk meg, így egy tanórába éppen beleférnek. Az osztályt érdemes csapatokra osztani, vagy ha adott elegendő számítógép vagy tablet, akár egyéni játékot is tervezhetünk. A Logirintusra nem kell külön készülni, csak el kell indítani a pályát a tervezett játéknapon.

Hol indítható el a Logirintus?

Az első játéknap (november 20.) reggelén ezen az oldalon (medvematek.hu/logirintus), illetve a facebookon (facebook.com/medvematek) meg fognak jelenni a játékindító linkek. Egy rövid adatbekérő kitöltése után már indítható is a kalandpálya.

A Logirintus menete

A játékosok a Logirintusban, egy virutális útvesztő elágazásain vándorolnak, és az itt kapott feladatokat próbálják megoldani. A megoldások helyességétől függ, hogy továbbhaladnak-e egy kijárat irányába, vagy vissza kell-e fordulniuk és tovább gondolkodniuk. Az igazán ügyes megfejtők egyre nemesebb rangokat jelentő sztori-szálakat érhetnek el, a végső cél az útvesztő elhagyása minél értékesebb kijáraton!

Milyen feladatok várhatók?

A Medve versenyeken megszokott stílusú vicces matek-, logikai-, pénzügyi- és rejtvényfeladatok várhatók (legtöbb esetben feleletválasztós formában).

A feladatok nem arra koncentrálnak, hogy bonyolult elméleti összefüggéseket kérjenek számon – a cél a furfangos észjárás, egy-egy jó ötlet megtalálása. A feladatok változatos nehézségűek, mindenki részesül sikerélményben!

hany-haromszog.png

Kategóriaválasztás

A kategóriát a játék indítása előtt önállóan kell kiválasztani életkornak és matektudásnak megfelelően. Bárki játszhat bármelyik nehézségű pályán, sőt a játékhét alatt akár több pálya is teljesíthető. A nezézségi szintek csak ajánlott életkorok.

Mit lehet nyerni?

Minden kategóriában rangokat lehet gyűjteni, amelyeket helyes feladatmegoldásokkal lehet elnyerni. A rangjelzések rendszere a kaland elején található leírásból derül majd ki. Aki elér legalább egy rangot, azt egy garantált oklevél várja a játék végén (e-mailben küldjük). A jól teljesítők között Medve Matekos és logirintusos ajándékokat, valamint a Pénziránytű Alapítvány felajánlásában vásárlási utalványokat sorsolunk ki, melyeket a játékhét végeztével juttatunk el a nyerteseknek.

Ki lesz a legjobb?

A játékosok elsősorban az idővel versenyeznek. Mivel ellenőrizhetetlen, hogy ki milyen kategóriában indul, ezért az elismeréseket nem a sorrend alapján, hanem a rangok megszerzése alapján osztjuk.
logi-logo-800x600-lekerekitett.png

Lehet-e több kategóriában indulni?

A célunk az, hogy mindenki megtalálja a számára ideális nehézségi szintet. Javasoljuk, hogy a játékosok vágjanak bele egy előre kiválasztott kategóriába, és ha az nagyon nem megy vagy túl könnyű, akkor kezdjenek el egy másikat.

Külső segítség

A játék teljesen automatizáltan működik, extra szervezői segítséget nem lehet igénybevenni. De akik elakadnak, az útvesztőben több helyen is találkozhatnak majd irányváltoztatási lehetőséggel.

Fair play

Nem fogjuk tudni 100%-osan ellenőrizni, hogy a játékosok szabályosan haladnak-e, kitől kérnek esetleg segítséget, egyéb trükköket megpróbálnak-e bevetni. Aki nem tartja be a fair play-t, az önmagát csapja be (ebben a játékban is), és ez a rangok rendszere miatt a többi résztvevőt egyáltalán nem érinti károsan. ;)

Ünnepeljünk együtt a Logirintus után!

A Logirintus lezárása után egy ünnepi estet rendezünk a matektanárok tiszteletére, hivatásukat ünnepelendő. Szeretnénk hálánkat - és a teljes társadalom háláját - kifejezni ezzel az eseménnyel azok előtt, akik logikus gondolkodásra tanítják a gyermekeket, segítik őket az összefüggések meglátásában és számos szakmának az alapját megtanítják nekik.
matektanar_unnep_google_fejlec.png

Csatlakozz november 27-én hozzánk a Matektanárünnepre!

Budapesten, a Nyugati pályaudvar szomszédságában lévő Crowne Plaza Hotel dísztermében várunk minden matektanárt egy közös ünneplésre!

Köszönjük a hatalmas érdeklődést! A helyszín befogadóképességének létszámkorlátját elértük, azonban az esetleges lemondások miatt várólistás jelentkezést még fogadunk.

Kérdések: