fbpx
logi-logo_vilagos_kicsi.png

Online logikai kaland bárhonnan 2020. november 19-21.

...a matek megszerettetéséért és a logikus gondolkodás fejlesztéséért már 3. osztályos kortól!

Szellemi kaland

Egy kis mozgás

Egyénileg vagy csapatban

Tematikus pályák

aktuális infók

Jön az őszi Logirintus! Találkozzunk az online térben nov. 19-21-én! Minden korosztályt várunk! Részletes infók hamarosan.

A 2020. április 25-i és május 30-i (befejeződött) Logirintus pályái pedagógusok számára korlátlan ideig, ingyenesen hozzáférhetők - ehhez a Mintafeladatsorok oldalunkon szükséges feliratkozni.


Ízelítő a korábbi Logirintus-pályák témáiból

A KÍSÉRTETSZÁLLÁS
JÁTÉKOK RAJONGÓINAK

Gizlibe, a hírhedt rejtélyek városába utaztok, ahol egy különös szállodában vagytok kénytelenek éjszakázni. Vajon milyen titkokat rejt az épület?

A feladatok megoldásával derítsetek fényt a szálloda titkaira!
Ajánlott: 12 éves kortól.

IDŐUTAZÁS
NEHÉZ REJTVÉNYEK

Egy fejlesztés alatt álló, furcsa időgéppel utazzatok el a régmúltba, a feladatokat megoldva szerezzétek meg a kincset, és térjetek vissza a jelenbe!

Ajánlott: 14 éves kortól, a nehéz rejtvények és komoly fejtörők rajongóinak.

SZUPERHŐSÖK!
8-10 éveseknek

Logipolis városát egy robothadsereg fenyegeti! A feladatokat megoldva állítsatok fel egy szuperhőscsapatot, és mentsétek meg a várost!

Ajánlott: 8 éves kortól, a 3-4. évfolyamokon is!

MÉLYTENGERI KALAND
Matek mindenhol!

Az óceán mélyén kitört egy víz alatti vulkán. Fedezzétek fel a kitörés után keletkezett új sziget és környékének rejtélyeit matekfeladatok megoldásával!

Háromféle nehézségi szint választható (5-6., 7-8. és 9+ évfolyam). ez a kategória kizárólag matekfeladatokat tartalmaz, izgalmas köntösben!
Nem akarok lemaradni a következő Logirintusról:
Pedagógus vagyok, oktatási célra használnám a korábbi pályákat:

Mit kell tudni a Logirintusról?

Fejtörők útvesztője

A Logirintusban egy sztoriba összefűzött matematikai-logikai feladatokat kell megoldani az interneten. Vigyázat! A jó és a rossz válaszok más-más irányt jelentenek, csakúgy, mint a Medve Szabadtéri Matekversenyen.

Nem kell előnevezni

Nincs szükség előzetes nevezésre, azonban emlékeztető kérése ajánlott - így e-mailben részletes infókat tudunk kiküldeni a játékosoknak, csapatoknak. Annyit kérünk, hogy a csapatvezetők, csapattagok tájékoztassák egymást a vetélkedőről, és vigyék a hírt ismerőseiknek is! Külön köszönjük a pedagógusok segítségét a terjesztésben!

Testhezálló feladatok

Különböző nehézségű kategóriákkal várjuk az érdeklődőket: a kvízek, a szabadulószobák, a gyerekeknek szóló rejtvények, matekfeladatok és a nehezebb logikai rejtvények szerelmesei is megtalálják számításaikat!

Egyénileg vagy csapatban

A kihívás egyénileg is teljesíthető, de online (vagy akár személyes) kommunikációs csatornát használva csapatban is el lehet indulni! Akik pedig együtt laknak, akár az egész családdal is indulhatnak!

Nincs létszámlimit! Több ezer embert várunk!

Felkészülés a kalandra

Döntsd el, hogy egyénileg vagy csapatban szeretnél játszani. Ha csapatban, toborozz barátokat és szerveződjetek össze egy online csatornán (skype, messenger, hangouts stb...) vagy otthon a családdal, közeli barátokkal. A Logirintusra nem kell külön készülni, csak legyetek itt a játéknapon!

Hol indítható el a Logirintus?

A játéknapon ezen az oldalon (medvematek.hu/logirintus), illetve a facebookról (facebook.com/medvematek) lehet csatlakozni a kalandhoz. A rajt előtt egy köszöntő és szabályismertető videó fog felkerülni, érdemes időben érkezni! A részletes időbeosztás hamarosan kikerül erre az oldalra.

A Logirintus menete

A játékosok a Logirintus virtuális útvesztőjében állomások között vándorolnak, és az állomásokon kapott feladatokat próbálják megoldani, majd a megoldás helyességétől függően továbbhaladnak egy újabb állomásra. Vigyázat! Rossz válasz esetén mellékvágányra lehet kerülni. A cél a legtöbb feladat helyes megoldása.

Milyen feladatok várhatók?

A Medve versenyeken megszokott stílusú vicces matek-, logikai- és rejtvényfeladatok várhatók (több esetben feleletválasztós formában!), de emellett mozgásra ösztönző kihívások is lesznek - hiszen amennyire lehet, be szeretnénk csempészni mindenki otthonába a szabadtéri matekversenyek hangulatát!

A feladatok nem arra koncentrálnak, hogy bonyolult elméleti összefüggéseket kérjenek számon – a cél a furfangos észjárás, egy-egy jó ötlet megtalálása. A feladatok változatos nehézségűek, mindenki részesül sikerélményben!

hany-haromszog.png

Kategóriaválasztás

A kategóriát a játék indítása előtt önállóan kell kiválasztani életkornak és matektudásnak megfelelően. A november 20-21-én tartandó Logirintus kategóriáit hamarosan közzétesszük!

Mit lehet nyerni?

Minden kategóriában rangokat lehet gyűjteni, amelyeket helyes feladatmegoldásokkal lehet elnyerni. A rangjelzések rendszere a kaland elején található leírásból derül majd ki. Aki elér legalább egy rangot, azt egy garantált oklevél várja a játék végén (e-mailben küldjük). A jól teljesítők között Medve Matekos és logirintusos ajándékokat sorsolunk ki, melyeket postázni fogunk.

Ki lesz a legjobb?

A játékosok elsősorban az idővel versenyeznek. Mivel ellenőrizhetetlen, hogy ki milyen kategóriában indul, ezért az elismeréseket nem a sorrend alapján, hanem a rangok megszerzése alapján osztjuk.
logi-logo-800x600-lekerekitett.png

Lehet-e több kategóriában indulni?

A célunk az, hogy mindenki megtalálja a számára ideális nehézségi szintet. Javasoljuk, hogy a játékosok vágjanak bele egy előre kiválasztott kategóriába, és ha az nagyon nem megy vagy túl könnyű, akkor kezdjenek el egy másikat.

Külső segítség

A játék teljesen automatizáltan működik, extra szervezői segítséget nem lehet igénybevenni. De akik elakadnak, az útvesztőben több helyen is találkozhatnak majd irányváltoztatási lehetőséggel.

Fair play

Nem fogjuk tudni 100%-osan ellenőrizni, hogy a versenyzők szabályosan haladnak-e, kitől kérnek esetleg segítséget, egyéb trükköket megpróbálnak-e bevetni. Aki nem tartja be a fair play-t, az önmagát csapja be (ebben a játékban is), és ez a rangok rendszere miatt a többi versenyzőt egyáltalán nem érinti károsan. ;)

Emlékeztetőt kérek!

E-mailben vagy Messengeren lehet emlékeztetőt kérni a Logirintus legfrissebb híreiről, jövőbeli eseményekről.

E-mailben

Név és e-mail cím megadásával lehet e-mailes emlékeztetőt kérni.

Messenger-en

Az alábbi gombra kattintva küldünk egy Messenger üzenetet, amivel már fel is iratkoztál az emlékeztetőre!

Kérdések: