fbpx

Oldjunk meg pénzügyi fejtörőket együtt a szabadban!

PénzFutam - A 2023. évi PÉNZ7 Pénzügyi és vállalkozói témahét kísérőeseménye a Pénziránytű Alapítvány és a Medve Matek együttműködésében


Elindult a PénzFutam! Az ingyenes játékért belépési adatok igénylése alább!

helyszin_ikon1.png

200+ szabadtéri Medve Matek GO pályán országszerte - pályák részletei IDE KATTINTVA

naptar_ikon.png
2023. március 8-31. között
szabadon választott időpontban
45 perces játék
haromfos_csapat_ikon.png
4-14. évfolyamos diákok részére három nehézségi fokozaton
elmeny_ikon.png
Mozgás, gondolkodás, remek hangulat

A PénzFutamról bővebben

A játék menete

A játékosok a választott szabadtéri pályán állomások (GPS-lokációk) között vándorolnak, és ott az okostelefonjukra érkező feladatokat próbálják megoldani "akadályverseny" jelleggel. Olyan ez, mint a Pokémon GO, csak pénzügyi feladványokkal!
A játékidő alatt 7 feladat megoldása a cél, ezzel elérhető a legmagasabb kitüntetés, azaz a gyémánt rang. Akik jól gazdálkodnak az idővel, a 7 feladaton felül további 3 bónuszfeladatot oldhatnak meg, amivel további pontokat szerezhetnek, tehát összesen 7-10 pénzügyi feladvány várható.

Milyen feladatok várhatók?

Minden feladatra egy szám, szó vagy betű a válasz. A cél a furfangos észjárás, egy-egy jó ötlet megtalálása! A feladatok mind a pénzügyi tudatosság témakörébe tartoznak. Mindenki részesül sikerélményben. A játékhoz koroszályonként az életben megszerzett pénzügyi tapasztalatok elegendőek, azonban rövidebb szöveges feladatok megértése szükséges, ezért a játékot 10 éves kortól ajánljuk.

Mit lehet nyerni?

A helyes válaszok számától függően bronz, ezüst, arany és gyémánt rangot érhetnek el a csapatok. Az elért rang a játék végén jelenik meg. A játékosok az elért eredményről elektronikus oklevelet kapnak, amit a játék végén letölthetnek, vagy egy megadott e-mail címre kérhetik. Ezeken kívül a legjobban szereplő csapatok és tanáruk még nyerhetnek is, a Pénziránytű Alapítvány felajánlásából ugyanis 10.000 forint értékű vásárlási utalványok kerülnek kisorsolásra.

Hol lehet játszani, hol van Medve Matek GO pálya?

Országszerte már több mint 160 Medve Matek GO pálya áll rendelkezésre, melyeken a játék elindítható, azonban lehetőség van saját iskola közelében, akár udvarán, illetve a településen parkban, ligetben új pályát is kijelölni.

Új pálya kijelöléséhez összeállítottunk egy Pályakijelölési kisokost, mely végigvezet a pontok felvételének folyamatán. Amennyiben a PénzFutamon egy új pályán szeretnének játszani, a pálya adatait kérjük, március 5-éig juttassák el részünkre.

A kisokos IDE KATTINTVA elérhető, de bármi további felmerülő kérdés esetén rendelkezésre állunk a Kapcsolat oldalon elérhető email címen vagy telefonszámon egyaránt.

Okostelefonos játszási felület - go.medvematek.hu

Felhasználóbarát megjelenés

cropped3_screenshot_20210519-121638_chrome-1.jpg

Izgalom és élmény

cropped_screenshot_20210519-121135_chrome.jpg

Használati útmutató

Játék előtt érdemes áttekinteni a játék használati útmutatóját! (A webes felület használata intuitív és egyszerű, így egy hosszabb és egy rövidebb útmutató is rendelkezésre áll.)

Belépési adatok kérése a játékhoz

Belépési adatok lekéréséhez töltse ki az alábbi adatokat és kattintson a 'Belépési adatok kérése' gombra. Egyszerre maximum 30 jelszó kérhető, azonban az oldal frissítése után többször megismételhető a folyamat. A megjelenített belépési adatokat e-mailben is elküldjük. A belépési adatok kérésével elfogadja az Adatkezelési tájékoztatót.
További infók, elérhetőség

okostelefonos_jatek.jpg
A játszási helyszíneken szervezők nem lesznek jelen, így a játék teljesen "önkiszolgáló".

Az éles játék csak egyszer indítható el a kapott azonosítóval és jelszóval, ezért indítás előtt győződjenek meg róla, hogy valóban készen állnak a játékra.

A játék elindítása előtt a telefonon engedélyezni kell, hogy a telefon helyzete (pozíciója) megosztásra kerüljön a Medve Matek GO felülettel. Erre a játékfelület indítás előtt alapértelmezésben rákérdez, de készülékenként lehetnek eltérések.

FIGYELEM! A go.medvematek.hu játszási honlap nem azonos a www.medvematek.hu honlappal.

Ha a játék során technikai probléma merülne fel, a +36302307240-es technikai segítségnyújtó telefonszámon tudják elérni informatikus kollégáinkat hétköznap 9-16 óra között.

Egyéb kérdés, a játék egészével kapcsolatos információnyújtás esetén a Kapcsolat oldalunkon szereplő elérhetőségek bármelyikén felvehetik velünk a kapcsolatot.
molnar_saska_1080_1440.jpg

A Medve Matek további szabadtéri rendezvényei

Érdekelnek hasonló szabadtéri, gondolkodtató feladatos rendezvények is?