fbpx

Aktuális információk

Fontos, frissülő infók a benevezett csapatoknak!

Matekozzunk együtt a szabadban!

Budapest, Városliget
2024. április 13.
szombat 10:00-13:00
teamwork.png
3 fős csapatban 3-12. osztályos diákok és felnőttek
szumma_ikon.png
A Medve-rangoknak köszönhetően mindenki számára sikerélmény
heart.png
Jutalmazási rendszer a pedagógusi munkáért
hand.png
Mozgás, gondolkodás, remek hangulat több száz résztvevővel
 

Előkészületek és a verseny

Kik indulhatnak a versenyen?

A Medve Szabadtéri Matekversenyen 3-12. évfolyamos diákok, valamint tanárok, és vállalkozó kedvű felnőttek is indulhatnak háromfős csapatokban. A verseny minden érdeklődő számára sikerélményt biztosít - azoknak is, akik távolabb érzik maguktól a matekot!
Diák-kategóriák: Koala (3-4. évf.), Medvebocs (5-6. évf.), Kismedve (7-8. évf.), Nagymedve (9-10. évf.), Jegesmedve (11-12. évf.). A felnőttek számára egy könnyebb (Ursa Minor) és egy nehezebb (Ursa Major) kategóriát hirdetünk.

A verseny menete

A csapatok a verseny terepén állomások között vándorolnak, és az állomásokon kapott feladatokat próbálják megoldani "akadályverseny" jelleggel. A csapat a megoldás helyességétől függően továbbhalad egy újabb állomásra. Vigyázat! Rossz válasz esetén mellékvágányra lehet kerülni. A cél a legtöbb feladat helyes megoldása, ezáltal a legtöbb pont gyűjtése.

Mit lehet nyerni?

Minden kategóriában a helyes válaszok számától függően bronz-, ezüst- és aranymedve rangot érhetnek el a csapatok (amit már a verseny közben megtudnak), így a sikerélmény már menet közben mindenkinek garantált! Ezen felül kategóriánként a legjobb csapatok oklevelet és tárgyjutalmat kapnak. A legjobbak bejutnak a sorozat országos döntőjébe. Díjazzuk továbbá a legnagyobb távolságot megtett csapatokat, valamint a legtöbb csapattal érkező iskolákat is.

Helyszín, megközelítés

A verseny központi helyszíne a Liezen-Mayer stny. és a Winston Churchill stny. által közbezárt Napozórét. A feladatosztó állomások a Városliget területén találhatók.
Ajánlott megközelítés: a városközponttól javasolt a kisföldalattival (1-es metró) a Széchenyi fürdő megállóig utazni, és onnan sétálni a versenyközpontig.

A versenynap programja

08:00-09:30 - Csapatok érkezése és csomagjainak átvétele a versenyközpontban
09:30-10:00 - Köszöntők, szabályismertetés, közös bemelegítés
10:00-13:00 - Verseny
13:15-13:30 - Eredményhirdetés, díjátadó

Milyen feladatok várhatók?

Minden feladatra egy szám, szó vagy betű a válasz, tehát nem kell indokolni a megoldást. A feladatok nem arra koncentrálnak, hogy bonyolult elméleti összefüggéseket kérjenek számon – a cél a furfangos észjárás, egy-egy jó ötlet megtalálása! A feladatok fokozatosan nehezednek, mindenki részesül sikerélményben.

Hogyan tudunk készülni?

Ha még nem tette, iratkozzon fel a Medve Matek oktatási hírlevelére, ahol hónapról hónapra hasznos információkkal, segédanyagokkal készülünk.
A pedagógusokat a facebookon a Medve Matek Tanári Klub zárt csoportban is szeretettel várjuk, ahol a szervezőkkel és a "medvés" tanártársakkal közvetlenül lehet kapcsolatot teremteni.

Tanári jutalmazási rendszer

Minden befizetett 10 forint nevezési díj után egy pontot írunk jóvá a nevező pedagógus virtuális pontegyenlegén, melyet vásárlási utalványokra válthat saját maga, kollégái vagy az iskola számára. Emellett minden olyan iskola, amely legalább 10 csapattal nevez a versenyre, egy értékes ajándékcsomagot kap! 

2023/24-es tanévi Medve Matek összetett pontverseny!

Akik ezt a tavaszi versenyt és a 2023. őszi Medve Matek GO Csapatversenyt is teljesítik, a teljes tanévre szóló Medve-rangokat és sok más különleges jutalmat kaphatnak!

A nevezési- és versenyidőszak időbeosztása

Online nevezési időszak

Több időszakra bontva, sávosan emelkedő nevezési díjakkal továbbra is lehetőséget biztosítunk a nevezésre (a díjak alakulását lásd lentebb).

Végső határidő: április 6.

A verseny előtt 10 és 2 nappal

Információk küldése e-mailben

Miután online lezárjuk az előzetes nevezést, a  versenyzéshez szükséges információkkal emailben jelentkezünk a csapatvezők számára.

Végre itt a verseny!

Futam kezdete: 10:00! A verseny 180 perces.

Április 13.

Április 14.

Részletes eredménylista

A verseny után azonnal eredményhirdetést tartunk, ahol kategóriánként a legjobb csapatokat díjazzuk, azonban a teljes, részletes eredménylisták is felkerülnek honlapunkra a verseny vége után legkésőbb 1-2 nappal. Akik a tanévi összetett pontversenyben is indulnak, számukra az összetett pontverseny eredménylistája 2024. június 2-ig válik véglegessé.
debrecen2.jpg
img_0195.jpg
img_0199.jpg
img_0345.jpg

Választható versenyzési módok

A választott versenyzési módot a nevezéskor szükséges megadni.

Papír alapú versenyzés

Ezen a helyszínen a papír alapú versenyzést bármely kategória csapatai választhatják.

Papír alapú versenyzési mód esetén a csapatok a feladatosztó állomásokon a szervezőktől egy-egy papírcetlin kapják meg az aktuális feladatot, majd a szervezőknek diktálják be a megoldást. Az így versenyző csapatok az állomástérképet is papír alapon kapják.

Okostelefonos versenyzés

Ezt a versenyzési módot bármely kategória csapatai választhatják.

Az okostelefonos versenyzési mód esetén a csapatok a Medve Matek GO internetes versenyzési felületén, a telefonjukra kapott térkép alapján keresik fel a feladatosztó állomásokat. Ha a csapat jó helyen jár, akkor a GPS-koordináták alapján a telefon képernyőjén automatikusan megjelenik a következő feladat. A megoldást szintén a telefonban kell rögzíteni. Ezután a rendszer automatikusan kiadja a következő feladatot és a következő felkeresendő állomást. Használati útmutató elérhető ide kattintva.
papiros_verseny_1600_1080.jpg
okostelefonos_verseny_1600_1080.jpg

Nevezési infók

Nevezési díjak, határidők

Versenyzési mód / ár (Ft/fő) Előnevezés
(ápr. 6-ig)
Helyszíni nevezés
(ápr. 13.)
Okostelefonos versenyzés 4000 forint/fő 4500 forint/fő
Papír alapú versenyzés 4500 forint/fő 5000 forint/fő


Pedagógusok számára a nevezés az összes versenyre minden időszakban ingyenes!

A nevezési csomag tartalma

Mindenkinek jár:
  • elektronikus oklevél az elért Medve-ranggal minden csapatnak,
  • karszalag a kategória színével,
  • regisztrációs lap ("utilappu") VAGY csapatonként egy belépési kód, amellyel a Medve Matek GO új webes felületén elindítható a verseny,
  • papír alapú vagy virtuális térkép az állomásokról,
  • a megtett távolságok mérése,
  • emblémázott meglepetésajándék,
  • segítségközpont (a feladatokban, illetve technikai probléma esetén).
Papírt vagy füzetet, illetve íróeszközt és egyéb eszközöket (pl. vonalzó, számológép) mindenki hozzon magával a versenyre, mert ezeket nem biztosítjuk.

A jelentkezés menete

A versenyre jelentkezni kizárólag a honlapon történő regisztráció után elérhető Nevezési rendszeren keresztül lehet. A nevezést csak nagykorú személy, az adott csapat kapcsolattartója bonyolíthatja le (pl. tanár vagy nagykorú csapattag).

A Nevezési rendszer a befizetendő összeget automatikusan kalkulálja. A nevezési díjak befizetését a nevezés véglegesítése után e-mailben érkező számla alapján szükséges intézni. A Nevezési díjak jóváírását a Nevezési rendszerben nyomon lehet követni.

Okostelefonos versenyzési felület - go.medvematek.hu

Egyszerű kezelhetőség

cropped2_screenshot_20210519-120133_chrome-1.jpg

Felhasználóbarát megjelenés

cropped3_screenshot_20210519-121638_chrome-1.jpg

Izgalom és élmény

cropped_screenshot_20210519-121135_chrome.jpg

Hogyan toborozzunk csapatokat?

okostelefonos_jatek.jpg
Összeállítottunk a tanárok számára egy útmutatót pdf-ben a szükséges teendőkről és a tanárok jutalmazási rendszeréről. Ennek segítségével könnyedén tudja tájékoztatni kollégáit és a diákokat, illetve kézben tudja tartani a nevezési folyamatot. Ha Ön szülő, kérjük tájékoztassa gyermekének tanárait a versenyről. Amennyiben gyermeke iskolájából a szervezett versenynevezést nem tudják biztosítani, úgy szülőként is lehetősége van benevezni a csapatot, ez esetben Ön lesz a hivatalos csapatkísérő.

Ha kiskorú diákként érdeklősz a verseny iránt, szólj tanárodnak vagy egy nagykorú családtagodnak, aki segít neked a nevezési folyamatban. A nevezést tetszőleges nagykorú személy végezheti.

nem-tanár felnőttek számára is nyitott a verseny, baráti csapatokat is lehet toborozni!
molnar_saska_1080_1440.jpg

További információk

A versenyt rendkívüli időjárási körülmény (pl. tartós eső) előrejelzése esetén későbbi időpontban tartjuk meg, melyről a résztvevőket legkésőbb 1 nappal a verseny előtt értesítjük.
A versenyen a csapatok számológépet, tankönyvi segítséget és az általános internetes keresést használhatják, azonban külső személy (tanár, szülő, más ismerős) segítségét sem személyesen, sem telefonon, sem az interneten nem vehetik igénybe. A szabályszegő csapatokat a versenyből kizárjuk.
A biztonságos lebonyolítás érdekében a versenyen legfeljebb 1000 fő vehet részt. Ha a létszámkorlát betelik, a nevezési időszakot az adott futamra határidő előtt lezárjuk.
A verseny ideje alatt a helyszínen Medve Matek emblémázott pólót és egyéb ajándéktárgyakat lehet vásárolni. A választható termékek köre évről évre megújul. A termékek megvásárlásával az önkéntes szervezői közösség tevékenységét is támogatják.
Ha kérdése van a versennyel kapcsolatban, figyelmébe ajánljuk a versenyek hivatalos versenykiírását (lásd alább), ahol a verseny általános szabályait is részletezzük. Ha nem találja a választ, látogasson el Kapcsolat oldalunkra, és keressen minket bármely elérhetőségünkön!

Hivatalos versenykiírás

A tavaszi versenysorozat részletes kiírása itt olvasható!

Az összetett pontverseny részletei

A 2023/24-es tanévi Medve Matek Összetett Pontverseny részletei alább elérhetők!

Azonnali nevezés

Az alábbi gombra kattintva elérhető a Nevezési rendszer!