fbpx

Matekozzunk együtt a szabadban!

270+ szabadtéri Medve Matek GO pályán országszerte
2024. április 3. - június 2. között bármikor
teamwork.png
3 fős csapatban 3-12. osztályos diákok és felnőttek
szumma_ikon.png
A Medve-rangoknak köszönhetően mindenki számára sikerélmény
heart.png
Jutalmazási rendszer a pedagógusi munkáért
hand.png
Mozgás, gondolkodás, remek hangulat
 

Előkészületek és a verseny

Kik indulhatnak a versenyen?

A Medve Szabadtéri Matekversenyen 3-12. évfolyamos diákok, valamint tanárok, és vállalkozó kedvű felnőttek is indulhatnak háromfős csapatokban. A verseny minden érdeklődő számára sikerélményt biztosít - azoknak is, akik távolabb érzik maguktól a matekot!
Diák-kategóriák: Koala (3-4. évf.), Medvebocs (5-6. évf.), Kismedve (7-8. évf.), Nagymedve (9-10. évf.), Jegesmedve (11-12. évf.). A felnőttek számára egy könnyebb (Ursa Minor) és egy nehezebb (Ursa Major) kategóriát hirdetünk.

A verseny menete

A csapatok a verseny terepén állomások között vándorolnak, és az állomásokon kapott feladatokat próbálják megoldani "akadályverseny" jelleggel. A csapat a megoldás helyességétől függően továbbhalad egy újabb állomásra. Vigyázat! Rossz válasz esetén mellékvágányra lehet kerülni. A cél a legtöbb feladat helyes megoldása, ezáltal a legtöbb pont gyűjtése.

Mit lehet nyerni?

Minden kategóriában a helyes válaszok számától függően bronz-, ezüst- és aranymedve rangot érhetnek el a csapatok (amit már a verseny közben megtudnak), így a sikerélmény már menet közben mindenkinek garantált! A legjobbak bejutnak a sorozat országos döntőjébe. Díjazzuk továbbá a legnagyobb távolságot megtett csapatokat, valamint a legtöbb csapattal érkező iskolákat is.

Helyszínek

Országszerte több mint 210, előre kijelölt Medve Matek GO pálya áll a versenyzők rendelkezésére, jellemzően hangulatos parkokban.
Ezen felül további egyéni pályaigényeket is fogadunk. Kérjük olvassák el pályakijelölési útmutatónkat, mely részletesen leírja a folyamatot. Tehát lehetőség van a meglévő pályáktól különböző, új helyszínen is versenyezni, de ezt az igényt előre, legkésőbb 2024. március 31-ig kell jelezni a szervezők felé.
Az alábbi gombra kattintva részletesen böngészhető, hogy a jelenleg meglévő pályák, és azon belül a feladatosztó "állomások" pontosan hol helyezkednek el

Időpontok, a versenynap programja

A csapatoknak a verseny megkezdése előtt kb. fél órával érdemes a választott helyszínre érkezniük.

A verseny a nevezéskor kiválasztott időpontban és helyszínen automatikusan indul minden csapat számára egy-egy egyedi belépőkóddal a Medve Matek GO okostelefonos, GPS-alapú helymeghatározásos felületén.

A korábbi években a “saját helyszínes” versenyzés csak a nagyobb rendezvényekkel egyidejűleg, “párhuzamosan” volt lehetséges. Erre a tanévre ezt a korlátozást eltöröltük, így a saját helyszínes versenyzés 2024. április 3. és május 19. között tetszőleges időpontra választható. 

Milyen feladatok várhatók?

Minden feladatra egy szám, szó vagy betű a válasz, tehát nem kell indokolni a megoldást. A feladatok nem arra koncentrálnak, hogy bonyolult elméleti összefüggéseket kérjenek számon – a cél a furfangos észjárás, egy-egy jó ötlet megtalálása! A feladatok fokozatosan nehezednek, mindenki részesül sikerélményben.

Hogyan tudunk készülni?

Ha még nem tette, iratkozzon fel a Medve Matek oktatási hírlevelére, ahol hónapról hónapra hasznos információkkal, segédanyagokkal készülünk.
A pedagógusokat a facebookon a Medve Matek Tanári Klub zárt csoportban is szeretettel várjuk, ahol a szervezőkkel és a "medvés" tanártársakkal közvetlenül lehet kapcsolatot teremteni.

Tanári jutalmazási rendszer

Minden befizetett 10 forint nevezési díj után egy pontot írunk jóvá a nevező pedagógus virtuális pontegyenlegén, melyet vásárlási utalványokra válthat saját maga, kollégái vagy az iskola számára. Emellett minden olyan iskola, amely legalább 10 csapattal nevez a versenyre, egy értékes ajándékcsomagot kap! 

2023/24-es tanévi Medve Matek összetett pontverseny!

Akik ezt a tavaszi versenyt és a 2023. őszi Medve Matek GO Csapatversenyt is teljesítik, a teljes tanévre szóló Medve-rangokat és sok más különleges jutalmat kaphatnak!

A nevezési- és versenyidőszak időbeosztása

Előnevezési időszakok

Több időszakra bontva, sávosan emelkedő nevezési díjakkal lehetőséget biztosítunk a nevezésre (a díjak alakulását lásd lentebb).

Végső határidő: a választott versenyidőpont előtti 7. nap

A verseny előtt 4-5 nappal

Információk küldése e-mailben

Miután az adott versenynapra lezárjuk az előzetes nevezést, a  versenyzéshez szükséges információkkal emailben jelentkezünk a csapatvezők számára.

Végre itt a verseny!

A futam választott kezdete előtt érdemes megérkezni a helyszínre, hogy a bejelentkezést és a technikai tesztet a csapatok el tudják végezni időben, a versenyt pedig időben el tudják kezdeni.

A választott versenynapon

Június 2.

Részletes eredménylista

Az elért Medve-rangokat a csapatok azonnal megtudják. A teljes, részletes eredménylisták felkerülnek honlapunkra 2024. június 2-ig. Akik a tanévi összetett pontversenyben is indulnak, számukra az összetett pontverseny eredménylistája szintén 2024. június 2-ig válik véglegessé.
debrecen2.jpg
img_0199.jpg
img_0345.jpg

Versenyzés csak okostelefonnal, szervezői jelenlét nélkül

A verseny menete

A csapatok a Medve Matek GO internetes versenyzési felületén, a telefonjukra kapott térkép alapján keresik fel a feladatosztó állomásokat. Ha a csapat jó helyen jár, akkor a GPS-koordináták alapján a telefon képernyőjén automatikusan megjelenik a következő feladat. A megoldást szintén a telefonban kell rögzíteni. Ezután a rendszer automatikusan kiadja a következő feladatot és a következő felkeresendő állomást. A versenyzés módjáról részletes útmutató ezen az oldalon lentebb görgetve olvasható.

Kapcsolat a szervezőkkel

Futam közben technikai segítség telefonon kérhető a szervezőktől. A feladatok a csapatok okostelefonjainak képernyőjén automatikusan megjelennek, és a megoldást is a telefonba kell rögzíteni. Közvetlen szervezői jelenlétet ezeken az önkiszolgáló futamokon nem tudunk biztosítani.

Okostelefonos versenyzési felület - go.medvematek.hu

Egyszerű kezelhetőség

cropped2_screenshot_20210519-120133_chrome-1.jpg

Felhasználóbarát megjelenés

cropped3_screenshot_20210519-121638_chrome-1.jpg

Izgalom és élmény

cropped_screenshot_20210519-121135_chrome.jpg

Használati útmutató - go.medvematek.hu

Az okostelefonos versenyzési felület részletes használati útmutatója

Nevezési infók

Nevezési díjak, határidők

Előnevezés
(a választott versenynap előtti 7. napig)
Helyszíni nevezés
3000 forint/fő -
Pedagógusok számára a nevezés az összes versenyre minden időszakban ingyenes!

A nevezési csomag tartalma

Mindenkinek jár:
  • elektronikus oklevél az elért Medve-ranggal minden csapatnak,
  • csapatonként egy belépési kód, amellyel a Medve Matek GO új webes felületén elindítható a verseny,
  • virtuális térkép az állomásokról,
  • a megtett távolságok mérése,
  • segítségközpont (a feladatokban, illetve technikai probléma esetén).
Papírt vagy füzetet, illetve íróeszközt és egyéb eszközöket (pl. vonalzó, számológép) javasolt vinni a versenyre.

A jelentkezés menete

A versenyre jelentkezni kizárólag a honlapon történő regisztráció után elérhető Nevezési rendszeren keresztül lehet. A nevezést csak nagykorú személy, az adott csapat kapcsolattartója bonyolíthatja le (pl. tanár vagy nagykorú csapattag).

A Nevezési rendszer a befizetendő összeget automatikusan kalkulálja. A nevezési díjak befizetését a nevezés véglegesítése után e-mailben érkező számla alapján szükséges intézni. A Nevezési díjak jóváírását a Nevezési rendszerben nyomon lehet követni.

Hogyan toborozzunk csapatokat?

okostelefonos_jatek.jpg
Összeállítottunk a tanárok számára egy útmutatót pdf-ben a szükséges teendőkről és a tanárok jutalmazási rendszeréről. Ennek segítségével könnyedén tudja tájékoztatni kollégáit és a diákokat, illetve kézben tudja tartani a nevezési folyamatot. Ha Ön szülő, kérjük tájékoztassa gyermekének tanárait a versenyről. Amennyiben gyermeke iskolájából a szervezett versenynevezést nem tudják biztosítani, úgy szülőként is lehetősége van benevezni a csapatot, ez esetben Ön lesz a hivatalos csapatkísérő.

Ha kiskorú diákként érdeklősz a verseny iránt, szólj tanárodnak vagy egy nagykorú családtagodnak, aki segít neked a nevezési folyamatban. A nevezést tetszőleges nagykorú személy végezheti.

nem-tanár felnőttek számára is nyitott a verseny, baráti csapatokat is lehet toborozni!
molnar_saska_1080_1440.jpg

További információk

A versenyzés rendkívüli időjárási körülmény (pl. tartós eső) elhalasztható egy későbbi időpontra. Az esetleges időpont-módosítás kapcsán szükséges felvenni a kapcsolatot a szervezőkkel.
A versenyen a csapatok számológépet, tankönyvi segítséget és az általános internetes keresést használhatják, azonban külső személy (tanár, szülő, más ismerős) segítségét sem személyesen, sem telefonon, sem az interneten nem vehetik igénybe. A szabályszegő csapatokat a versenyből kizárjuk.
A biztonságos lebonyolítás érdekében egyszerre egy helyszínen legfeljebb 200 fő vehet részt. Ha a létszámkorlát betelik, a nevezési időszakot az adott futamra határidő előtt lezárjuk, és értesítjük az érintetteket.
Ha kérdése van a versennyel kapcsolatban, és nem találja a választ, látogasson el Kapcsolat oldalunkra, és keressen minket bármely elérhetőségünkön!

Hivatalos versenykiírás

A tavaszi versenysorozat részletes kiírása itt olvasható!

Az összetett pontverseny részletei

A 2023/24-es tanévi Medve Matek Összetett Pontverseny részletei az alábbi gombra kattintva elérhetőek!

Azonnali nevezés

Az alábbi gombra kattintva elérhető a Nevezési rendszer!