fbpx

Medve Matek GO Őszi Csapatverseny 2023. Fontos infók a benevezett csapatoknak

Az oldal utoljára frissítve: szeptember 5., kedd

Helyszínek, időpontok

A csapatok az országszerte több mint 210 Medve Matek GO pályák (szabadtéri helyszínek) egyikén versenyeznek a nevezéskor megadott kezdési időponttól 90 percen át.

A verseny időszaka szeptember 4-től október 1-ig tart.

Fontos linkek

Versenyzési felület: go.medvematek.hu

Versenyzéshez technikai segédlet: KATT IDE

Részletes Versenykiírás és szabályzat: KATT IDE 

Időpont-módosító űrlap: KATT IDE (pl. rossz időjárás esetére)

SOS technikai/informatikai problémamegoldó telefonszám (kizárólag versenyzés közben hívható): +36302307240

Medve Matek központi telefonszám (nem csak versenyzés közben hívható): +36702494559

Csapatok adatainak módosítása

A Nevezési rendszerben lehet módosítani az adatokat, ha csapattag-csere történik. A verseny kezdetekor azok az adatok fognak megjelenni az okostelefonos versenyzési felületen, amelyeket a versenynap előtti éjfélig rögzítettek a nevezési rendszerben. Az ezt követő módosítások - melyek rögzítésére legkésőbb a verseny választott kezdő időpontjáig van lehetőség - csak az eredménylistában fognak megjelenni a verseny lezárultát követően.
FONTOS! Amennyiben valamely módosítás kategória váltással jár (magasabb évfolyamú diák kerül a csapatba, aki miatt eggyel nagyobb kategóriában tudnak csak versenyezni), és a csapatnak már megvannak a belépési azonosítói, kérjük, minden esetben jelentkezzenek nálunk emailben, ugyanis új adatokat kell kapnia a csapatnak!

A versenynapok időjárása, időpont-módosítási igények

Azt, hogy éppen hol esik az eső, és merre tart egy csapadékzóna, az Időkép radarképén nagy pontossággal lehet követni ( https://www.idokep.hu/radar ), így a verseny kezdetekor nagy bizonyossággal meg lehet állapítani, hogy a következő 90 percben várható-e eső a környéken.

Az eredetileg megadott versenyidőpont módosítására minden kapcsolattartónak van lehetősége: ehhez kérjük, töltasék ki az ITT TALÁLHATÓ IDŐPONTMÓDOSÍTÓ ŰRLAPOT, melyen a kapcsolattartók egyszerűen jelezhetik, ha változtatnának a nevezéskor lefoglalt időponton. A verseny pótlására október 1-ig van lehetőség, így kérjük, ne a legutolsó napok egyikét jelöljék meg halasztás esetére, mert nem fogunk tudni új időpontot biztosítani.

Új csapatok nevezése

A versenyre egészen szeptember 22-éig van lehetőség új csapatokat regisztrálni a Nevezési rendszerben. Ez a nevezési határideje a tavaszi versennyel kombinált nevezésnek és ezáltal az összetett pontversenybe való kvalifikálásra, valamint a legkedvezményesebb határideje a tavaszi versenyszezonra való nevezésre.

Várható létszám

A sok különböző helyszín és lehetséges időpont miatt egy-egy konkrét helyszínen és időpontban mindig családias lesz a hangulat, 100 fő azonos helyszíni, egyidejű versenyzésénél nagyobb létszám csak elvétve fordul elő.

Nevezési díjak befizetése

A nevezési díjakat az e-mailben kiküldött számla alapján kérjük rendezni, mely legkésőbb egy munkanappal a nevezések véglegesítése után megérkezik. Kérjük a nevezési időszak utolsó napjaiban benevezett csapatok kapcsolattartóit, hogy szükség esetén a számlán szereplő határidőnél is korábban próbálják elintézni a befizetést, ugyanakkor mi is igyekszünk rugalmasak lenni (tekintve, hogy sokaknak a tenkerülettel vagy alapítvánnyal kell egyeztetniük). Köszönjük!
 

A helyszínek pontos elhelyezkedése 

A Nevezési rendszerben az Eddigi nevezések lapon csapatonként a Helyszín nevére kattintva felugrik egy térképrészlet, amely a választott "pálya" határoló vonalait mutatja. Amennyiben tudomása van arról, hogy jelenleg az adott helyszín valamilyen oknál fogva (pl. lezárás) nem megközelíthető, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben az  címen, vagy a +36702494559-es telefonszámon lehetőleg még a versenyzés napja előtt.
 

Az okostelefonos versenyzési felület

A versenyzői csapatok egy-egy egyedi belépési azonosítót és egyedi jelszót kapnak, mely a kapcsolattartói Nevezési rendszerben az Eddigi nevezések lapon megtalálható a nevezési díj beérkezése utántól.

A versenyt a megkapott azonosítókkal elindítani csak a verseny helyszínén és csak a választott verseny napján lehetséges a go.medvematek.hu versenyzési honlapon, tetszőleges böngészőt használva az okostelefonon (pl. Google Chrome, Safari, Mozilla...).

FIGYELEM! Az éles verseny csak egyszer indítható el a kapott azonosítóval és jelszóval,
ezért indítás előtt győződjenek meg róla, hogy a csapatok valóban készen állnak a versenyzésre.

FIGYELEM!
A verseny elindítása előtt a telefonon engedélyezni kell, hogy a telefon helyzete (pozíciója) megosztásra kerüljön a Medve Matek GO versenyzési felülettel. Erre a versenyzési felület indítás előtt alapértelmezésben rákérdez, de készülékenként lehetnek eltérések, ezért kérjük, az igényelt indítási időpontnál korábban menjenek ki a csapatok a helyszínre!

FIGYELEM! A go.medvematek.hu honlap nem azonos a www.medvematek.hu honlappal, kérjük, ügyeljenek a versenyzési honlap pontos címének beírására.


Az okostelefonos versenyleírást és technikai segédletet kérjük, hogy minden versenyző tanulmányozza át a verseny kezdetéig: Okostelefonos technikai segédlet - Medve Matek GO. A felület használata - a hosszú tájékoztató ellenére - mindenki számára intuitív és könnyű, azaz a versenyzők egyszerűen meg fogják érteni, hogy hogyan kell kezelni a felületet. Verseny közben előfordulhat, hogy a csapatok egy-egy rövid "időzárat" kapnak egy rossz válasz után, ennek lejárta után a játék azonban tovább folytatódik.

Szervezői telefonos segítségnyújtás verseny közben

Ha verseny közben technikai / informatikai probléma merül fel a csapatoknál (pl. nem jönnek be a feladatok, nem tudnak belépni a versenyzési felületre stb.), akkor kérjük, hívják a kifejezetten erre a célra beindított "SOS IT-helpdesk" telefonszámunkat: +36302307240. (Ha a szám foglalt, de hívószámkijelzéssel hívott minket, akkor pár percen belül visszahívjuk!) Kérjük, ezt a telefonszámot kizárólag verseny közbeni "sos" technikai problémákra használják, hogy ne vegyék el a vonalat azok elől, akiknek sürgősen megoldandó technikai gondjuk akadt. Köszönjük!

Amennyiben egyéb probléma merül fel a verseny elején / közben (pl. csapattag-csere, időjárási probléma, egyéb nem-technikai jellegű kérdés), akkor kérjük, a Medve Matek központi telefonszámán hívjanak minket: +36702494559.

Ha a problémát nem szükséges azonnal megoldani, akkor megerősített ügyfélszolgálatunk az e-mailes megkereséseket is fogadja:  .

Mit kell vinni a versenyre?

A versenyen a szervezők személyesen nem lesznek jelen, csak telefonos technikai segítséget biztosítunk probléma esetére (ennek részleteit lásd fentebb).

Javasoljuk, hogy a versenyzőknél legyen füzet vagy jegyzetpapírtoll, ceruza ill. egyéb íróeszköz.

Fontos, hogy mindenki vigyen magával elegendő mennyiségű vizet vagy teát. Fejenként legalább 1 litert javaslunk vinni. 

Lehet vinni számológépet, vagy akár könyveket is, hiszen bármilyen segítség igénybevehető, KIVÉVE a külső személy segítségét (pl. tanár, kísérő, otthon lévő családtag, másik versenyzői csapat tagja, internetes chat stb...) Tiltott segítség igénybevételéért a verseny tisztasága érdekében kizárás is járhat.

Az okostelefonos versenyzés miatt csapatonként szükséges legalább egy teljesen feltöltött, mobilnet-eléréssel rendelkező okostelefon megléte. Ajánlott powerbanket (töltőt), illetve tartalék telefont is vinni.
FONTOS! A mobiltelefonokon a szülői felügyeletet érdemes kikapcsolnia a szülőknek a jáétk idejére, az ugyanis blokkolhatja a helymeghatározást, amivel a verseny helyszínén már sajnos a szülő távolléte esetén nem lehet mit kezdeni.


Saját fényképek közzététele

Kérjük, amennyiben készítettek fényképeket versenyzés közben vagy előtte/utána a helyszínen, és szívesen megosztanák azokat a szervezőkkel és a nagyközönséggel, akkor a képeket (vagy egy részüket) küldjék el nekünk az címre e-mailben, vagy töltsék fel a facebookra és jelöljék meg Medve Matek oldalunkat, hogy lássuk a képeket.

A képekből szeretnénk a verseny lezárultával egy galériát létrehozni a honlapon, a legjobb képeket pedig a Medve Matek facebook oldalon is be szeretnénk mutatni.

VERSENYSZABÁLYOK

Az alábbi szabályokat, valamint a Versenykiírásban részletezett összes többi szabályt is kötelező betartaniuk a résztvevőknek. A szabályszegő csapatok kizárással is büntethetők.

  1. A versenyen a szervezők személyes jelenlétet és felügyeletet nem biztosítanak, ezért a kiskorúak felügyelete a jelenlévő kísérők (pedagógusok, szülők) feladata.
  2. Kérjük, hogy a verseny közben senki ne idézzen elő balesetveszélyes helyzetet (pl. rohangálással, a többi csapatot mozgásában való akadályozással).
  3. Minden csapat rendelkezzen túrázáshoz, sétához megfelelő ruházattal.
  4. Kerékpár, görkorcsolya és minden olyan eszköz használata tilos, ami élénk gyalogosforgalom esetén balesetet okozhat.
  5. Kérjük, hívják fel a versenyzők figyelmét a környezettudatos magatartás fontosságára. Szemetelni tilos.
  6. Több csapat egymással való összedolgozása, egymás segítése tilos. Ez nagyon nehezen ellenőrizhető, kérjük, hívják fel a gyerekek figyelmét a sportszerűség fontosságára. Amely csapatok ezt a szabályt megszegik, automatikusan az eredménylista végére kerülnek.
  7. Bármilyen külső személytől érkező segítség igénybevétele tilos! A jelen lévő tanárok sem segíthetik csapataikat! Ha ilyet tapasztalunk, a vetélkedő tisztasága érdekében az érintett csapatokat ki kell zárnunk a versenyből.
  8. A verseny terepét a verseny ideje alatt kiskorúaknak tilos elhagyniuk!

Eredmények

Az eredménylista legkésőbb október 11-én, szerdán kerül fel honlapunkra, de a csapatok a versenyen elért rangjukat (bronz-, ezüst- vagy aranymedve) már verseny közben meg fogják tudni!

A megfelelő kategóriák feladatsorait és a megoldásokat október 11. után minden kapcsolattartó számára elérhetővé tesszük, aki a versenyre nevezett csapatokat.

A verseny után minden csapat online oklevélben részesül az elért Medve-ranggal (bronz, ezüst vagy aranymedve), melyeket a játék felületről tudnak letölteni a játék befejeztével.

Az országos és regionális rangsorokban díjazott csapatok jutalmait október 11. után postán juttatjuk el.

#medvematek a közösségi médiában!

A verseny napján várjuk a szelfiket, vicces képeket vagy videókat, amiket a lelkesen matekozó csapatok készítenek magukról vagy egymásról! A recept: posztolás facebookra vagy instagramra, és a #medvematek kiírás használata.

Oktatási tartalmak és további Medve Matek rendezvények

Ha szimpatikus Önnek a Medve Matek filozófiája, akkor kérjük, iratkozzon fel Szummárum oktatási hírlevelünkre a következő oldal alján: https://medvematek.hu/rolunk/mintafeladatok

Közösségünk virtuális formában a facebookon is jelen van. Ha tetszenek a rendezvényeink, kérjük, csatlakozzanak (like-olják) oldalunkhoz: www.facebook.com/medvematek

Pedagógusok számára a Medve Matek Tanári Klub nevű facebook-csoport is egy remek lehetőség friss tartalmakkal és közösségépítési célzattal. Kérjük, csatlakozzanak a csoporthoz!

Ajánljuk a honlapunkon található aktuális Rendezvénynaptárunk böngészését is!


Köszönjük az együttműködést, élményekben gazdag versenyzést kívánunk mindenkinek!
 
a Medve Matek Szervezői Csapata