fbpx

Aktuális infók: Medve Matek vs. koronavírus

Utolsó frissítés: 2021. január 6.
Következő frissítés legkésőbb: 2021. március 1.

A koronavírus-járvány kapcsán a Medve Matek szervezői csapata is elkötelezett abban, hogy az emberek egészsége az első, ezért a megelőzés és a helyzet megfelelő kezelése a legfontosabb. Mindenkit arra biztatunk, hogy a hatósági előírásokat tartsa be. Alább az aktuális Medve Matek-rendezvényekkel, valamint a Medve Matek program jövőjével kapcsolatos aktuális infók találhatók.

Medve Szabadtéri Matekversenyek - aktuális infók

Mint ismeretes, a 2020-as versenyszezonunkat a vírushelyzet miatt sajnos 2021-re kellett halasztanunk.

Aktuális infó: ha tavasszal nem lesz teljes kijárási- és/vagy rendezvénytilalom (amit őszintén remélünk), akkor a tavaszi szezonban mindenképp rendezünk szabadtéri matekversenyeket.

Jelenleg úgy készülünk, hogy időben és térben széthúzzuk a versenyek lebonyolítását,
így egyidejűleg ugyanazon a helyen csak kevés résztvevő versenyez majd, ugyanakkor a verseny szabadtéri, "vándorlós" alapélménye nem fog eltűnni, az internet segítségével pedig a "sokan matekozunk egyszerre!" élményt is biztosítani tudjuk majd. További előny, hogy ezzel a módszerrel reményeink szerint az eddiginél több városba tudjuk majd eljuttatni a szabadtéri matekversenyeket.

A rendezvények időbeosztása nagyban függ a járványügyi helyzet alakulásától, így a dátumokat és a helyszíneket a későbbiekben fogjuk publikálni. Amennyiben lehetővé válik a rendezvények megtartása bármilyen formában, úgy a nevezési időszak 2021 márciusában fog indulni. A kedves csapatvezetőknek, kapcsolattartóknak ezúton is köszönjük türelmét és rugalmasságát!

A Medve Szabadtéri Matekversenyek az egyedi hangulatukkal a résztvevői visszajelzések alapján olyan értéket képviselnek, amit mi semmiképp sem szeretnénk veszni hagyni. Kérünk mindenkit, aki teheti, hogy segítsen ennek megőrzésében! Mi addig is lelkesen dolgozunk olyan alternatív programokon (ld. Logirintus, alább), melyek ebben a válságos időszakban is segítik a matematika népszerűsítését.

LOGIRINTUS - logikai kaland otthonról

A Medve Matek szervezői csapata a járvány ideje alatt sem tétlenkedik: meghirdettük a Logirintus nevű online matematikai-logikai kalandot, melyen 2020 tavaszán és őszén több mint 21.000 résztvevő mérette meg magát az online térben. Rajtuk kívül lelkes pedagógusok segítségével iskolai matekórákon több mint 25.000 diákhoz jutott el a kezdeményezés.

A Logirintuson az 5-12. évfolyamos korosztály, valamint a felnőttek mellett újdonságként várjuk a kisebbeket, azaz a 3-4. évfolyamosokat is, akik családi csapatokban játszhatnak.

A Logirintus folytatódik, további nagyszabású online vetélkedőkön várunk minden érdeklődőt, folyamatosan megújuló kihívásokkal!

Az online logikai kalanddal kapcsolatos aktuális, frissülő infók megtalálhatók a Logirintus oldalon.

Új Medve Matek-feladatsorok honlapunkon

A szervezői csapata a járvány ideje alatt több új, különböző nehézségi fokú mintafeladatsort is készített. A feladatsorok szabadon hozzáférhetők honlapunkon, és szakköri, tanórai munkára vagy otthoni "agytornához" kiváló lehetőséget biztosítanak.

A feladatsorok megtalálhatók a Mintafeladatsorok menüpont alatt.

További tervek - mi lesz a Medve Matek programmal?

A Medve Matek szervezői nem csüggednek! Igyekszünk új ötleteket, több esetben már régóta dédelgetett Medve Matekos álmokat előkészíteni a megvalósításra. Több online tartalommal jelentkezünk, új típusú rendezvényeken és eddig nem látott formátumú tudománynépszerűsítő tartalmakon is gondolkodunk. Egyszer vége lesz a járványnak!

Az alábbi videót pedig beszúrjuk ide, nehogy megfeledkezzünk a Medve Matek-érzésről és küldetésről. :)