fbpx

Aktuális infók: Medve Matek vs. koronavírus

Utolsó frissítés: 2021. február 26.
Következő frissítés legkésőbb: 2021. április 1.

A koronavírus-járvány kapcsán a Medve Matek szervezői csapata is elkötelezett abban, hogy az emberek egészsége az első, ezért a megelőzés és a helyzet megfelelő kezelése a legfontosabb. Mindenkit arra biztatunk, hogy a hatósági előírásokat tartsa be. Alább az aktuális Medve Matek-rendezvényekkel, valamint a Medve Matek program jövőjével kapcsolatos aktuális infók találhatók.

Medve Szabadtéri Matekversenyek - aktuális infók

Mint ismeretes, a 2020-as versenyszezonunkat a vírushelyzet miatt sajnos 2021-re kellett halasztanunk.

Aktuális infó: tavasszal indul a Medve Matekversenyek "okostelefonnal vándorlós" verziója!

Májusban az ország számos közparkjában és iskolájában létesített virtuális pályáinkon
várunk majd mindenkit szeretettel, aki szereti a vándorlós matekozást, illetve a mozgás és gondolkodás együttes élményét!

Időben és térben széthúzzuk a versenyek lebonyolítását,
így egyidejűleg ugyanazon a helyen csak kevés résztvevő versenyez majd, ugyanakkor a verseny "vándorlós" alapélménye nem fog eltűnni, az internet segítségével pedig a "sokan matekozunk egyszerre!" élményt is biztosítani tudjuk majd. További előny, hogy ezzel a módszerrel az eddiginél több városba tudjuk majd eljuttatni a szabadtéri matekversenyeket.

A pontos dátumokat, helyszíneket és a részletes kiírást március folyamán fogjuk publikálni, és a nevezési időszak is márciusban indul. A kedves csapatvezetőknek, kapcsolattartóknak ezúton is köszönjük türelmét és rugalmasságát!

Nagylétszámú matekversenyt idén tavasszal sem rendezünk a járványügyi helyzet miatt, de a fenti megoldás remélhetőleg sok diáknak és tanárnak fog jó élményeket nyújtani!

LOGIRINTUS - logikai kaland otthonról

A Medve Matek szervezői csapata a járvány ideje alatt sem tétlenkedik: meghirdettük a Logirintus nevű online matematikai-logikai kalandot, melyen 2020 tavaszán és őszén több mint 21.000 résztvevő mérette meg magát az online térben. Rajtuk kívül lelkes pedagógusok segítségével iskolai matekórákon több mint 25.000 diákhoz jutott el a kezdeményezés.

A Logirintuson az 5-12. évfolyamos korosztály, valamint a felnőttek mellett újdonságként várjuk a kisebbeket, azaz a 3-4. évfolyamosokat is, akik családi csapatokban játszhatnak.

A Logirintus folytatódik, további nagyszabású online vetélkedőkön várunk minden érdeklődőt, folyamatosan megújuló kihívásokkal!

Az online logikai kalanddal kapcsolatos aktuális, frissülő infók megtalálhatók a Logirintus oldalon.

Új Medve Matek-feladatsorok honlapunkon

A szervezői csapata a járvány ideje alatt több új, különböző nehézségi fokú mintafeladatsort is készített. A feladatsorok szabadon hozzáférhetők honlapunkon, és szakköri, tanórai munkára vagy otthoni "agytornához" kiváló lehetőséget biztosítanak.

A feladatsorok megtalálhatók a Mintafeladatsorok menüpont alatt.

Nyári Medve Matektáborok

2021 nyarára 4 turnus Medve Matektábort hirdetünk, melyekre kötelezettségmentes előjelentkezési időszakot indítunk.

Ez azt jelenti, hogy aki szeretne velünk táborozni, leadhatja jelentkezését, de fizetnie mindaddig nem kell, amíg biztossá nem válik, hogy a táborok megrendezhetők.

Az előjelentkezési időszak március folyamán indul, arról külön is tájékoztatjuk az érdeklődőket (de amint elindul a jelentlezés, itt is megadjuk az azzal kapcsolatos infókat). A négy turnus helyszínei és időpontjai elérhetők a Matektábor aloldalunkon.

További tervek - mi lesz a Medve Matek programmal?

A Medve Matek szervezői nem csüggednek! Igyekszünk új ötleteket, több esetben már régóta dédelgetett Medve Matekos álmokat előkészíteni a megvalósításra. Több online tartalommal jelentkezünk, új típusú rendezvényeken és eddig nem látott formátumú tudománynépszerűsítő tartalmakon is gondolkodunk. Egyszer vége lesz a járványnak!

Az alábbi videót pedig beszúrjuk ide, nehogy megfeledkezzünk a Medve Matek-érzésről és küldetésről. :)