fbpx
logi-logo_vilagos_kicsi.png

ingyenes logikai kaland bárhonnan

Szellemi kaland

Egy kis mozgás

Távolról is együtt

Több kategória

2020. május 30. szombat 10:30-12:00

Fejtörők útvesztője

A Logirintusban egy sztoriba összefűzött matematikai-logikai feladatokat kell megoldani az interneten. Vigyázat! A jó és a rossz válaszok más-más irányt jelentenek, csakúgy, mint a Medve Szabadtéri Matekversenyen.

Nem kell előnevezni

Semmilyen regisztrációs teendő nincs - a Medve versenyes nevezések is automatikusan érvényesek a Logirintusra! Csak annyit kérünk, hogy a csapatvezetők, csapattagok tájékoztassák egymást a vetélkedőről, és vigyék a hírt ismerőseiknek is! Külön köszönjük a pedagógusok segítségét a terjesztésben!

Testhezálló feladatok

A szabadtéri matekversenyeken megszokott életkori kategóriák megmaradnak. Emellett a Logirintusban már a 9-10 éveseket (3-4. osztályosok) is várjuk, és ezen kívül indítunk még egy nem matekos, szabadulószoba-jellegű kategóriát is!

Egyénileg vagy csapatban

A kihívás egyénileg is teljesíthető, de online kommunikációs csatornát használva csapatban is el lehet indulni! Akik pedig együtt laknak, akár az egész családdal is indulhatnak!

Nincs létszámlimit! Több ezer embert várunk!

Az első Logirintuson, 2020. április 25-én csaknem 11.000 ember vett részt!

Felkészülés a kalandra

Döntsd el, hogy egyénileg vagy csapatban szeretnél játszani. Ha csapatban, toborozz barátokat és szerveződjetek össze egy online csatornán (skype, messenger, hangouts stb...) vagy otthon a családdal. A Logirintusra nem kell külön készülni, csak legyetek itt május 30-án!

Hol indítható el a Logirintus?

2020. május 30-án 09:30-tól kezdve ezen az oldalon (medvematek.hu/logirintus) lehet csatlakozni a kalandhoz. A 10:30-as rajt előtt egy köszöntő és szabályismertető videó fog felkerülni, érdemes időben érkezni! (Az oldal tetején lesz feltüntetve az ismertető-köszöntő videó, így az oldalt 09:30-tól kezdve érdemes betölteni vagy frissíteni.) A játékosok neveit a játék kezdetekor kell megadni.

A Logirintus menete

A játékosok a Logirintus virtuális térképén állomások között vándorolnak és kijáratokat keresnek. Ehhez az állomásokon kapott feladatokat próbálják megoldani, majd a megoldás helyességétől függően továbbhaladnak egy újabb állomásra. Vigyázat! Rossz válasz esetén mellékvágányra lehet kerülni. A cél az, hogy a Logirintust a lehető legmagasabb szintű szabályos kijáraton hagyjuk el.

Milyen feladatok várhatók?

A Medve versenyeken megszokott stílusú vicces matek-, logikai- és rejtvényfeladatok várhatók (több esetben feleletválasztós formában!), de emellett mozgásra ösztönző kihívások is lesznek - hiszen amennyire lehet, be szeretnénk csempészni mindenki otthonába a szabadtéri matekversenyek hangulatát!

A feladatok nem arra koncentrálnak, hogy bonyolult elméleti összefüggéseket kérjenek számon – a cél a furfangos észjárás, egy-egy jó ötlet megtalálása. A feladatok változatos nehézségűek, mindenki részesül sikerélményben!

hany-haromszog.png

Kategóriaválasztás

A kategóriát a játék indításakor önállóan kell kiválasztani életkornak és matektudásnak megfelelően.
Matekos kategóriák (Mélytengeri kaland c. sztori):
-Medvebocs (5-6. évf.)
-Kismedve (7-8. évf.) 
-Nagy- és jegesmedve (9-12. évf.)
-Ursa minor (felnőtt-könnyebb, a 7-8. évf-nak megfelelő nehézség)
-Ursa major (felnőtt-nehezebb, a 9-12. évf-nak megfelelő nehézség)
Kevésbé matekos kategóriák:
-Szuperhősök (családi kihívás - 3-4. évfolyamos gyerekeknek is ajánlott!) 
-A kísértetszállás (kihívás a logikai játékok szerelmeseinek életkortól függetlenül)
-Időutazás (kihívás nehezebb logikai feladványokkal)

Mit lehet nyerni?

Minden kategóriában rangokat lehet gyűjteni, amelyeket helyes feladatmegoldásokkal lehet elnyerni. A rangjelzések rendszere a kaland elején található leírásból és ismertető videóból derül majd ki. Aki elér legalább egy rangot, azt egy garantált oklevél várja a játék után (e-mailben küldjük). A jól teljesítők között logirintusos ajándékokat és társasjátékokat sorsolunk ki, melyeket postázni fogunk.

Ki lesz a legjobb?

A játékosok elsősorban az idővel versenyeznek. 90 perc, és vége! Mivel ellenőrizhetetlen, hogy ki milyen kategóriában indul, ezért az elismeréseket nem a sorrend alapján, hanem a rangok megszerzése alapján osztjuk!
logi-logo-800x600-lekerekitett.png

Lehet-e több kategóriában indulni?

A célunk az, hogy mindenki megtalálja a számára ideális nehézségi szintet. Javasoljuk, hogy a játékosok vágjanak bele egy előre kiválasztott kategóriába, és ha az nagyon nem megy vagy túl könnyű, akkor kezdjenek el egy másikat. De a játékidő összesen 90 perc!

Külső segítség

A játék teljesen automatizáltan működik, extra szervezői segítséget nem lehet igénybevenni. De akik elakadnak, az útvesztőben több helyen is találkozhatnak majd irányváltoztatási lehetőséggel. Kérjük a játékosokat, tartsák be a fair play szabályait!

Korábbi feladatok

IDE KATTINTVA  pedagógusok díjmentesen elkérhetik a már lezajlott Logirintus feladatsorait. Lazább matekórákra, szakkörökre vagy épp házi feladatnak ideális választás a Logirintus pályáit kiadni a diákoknak!

Emlékeztetőt kérek!

E-mailben vagy Messengeren lehet emlékeztetőt kérni. Az emlékeztető üzenetet a Logirintus előtti napokban, illetve közvetlenül a Logirintus indulása előtt küldjük.

E-mailben

Név és e-mail cím megadásával lehet e-mailes emlékeztetőt kérni.

Messenger-en

Az alábbi gombra kattintva küldünk egy Messenger üzenetet, amivel már fel is iratkoztál az emlékeztetőre!

Kérdések:

Találkozzunk május 30-án délelőtt!