fbpx

A Medve Matektábor bemutatása

Hivatalos: megtartjuk a nyári matektáborokat!

FONTOS, végleges infók! A kormány döntése értelmében lehetségessé vált "ottalvós" nyári táborok szervezése, így a Medve Matek meg fogja szervezni mind a négy turnust! Azt gondoljuk, hogy mind a szülők tehermentesítése, mind a diákok szociális életének előmozdítása is nagyon fontos feladat az egészségvédelem mellett, ezért nagyon örülünk, hogy megrendezhetjük a táborokat. A táborokban a vonatkozó járványügyi szabályokat természetesen be fogjuk tartani és tartatni.

A nyári táborokra történő jelentkezések kapcsán a következő intézkedéseket hoztuk:

  • Az internetes Nevezési rendszerünk nyitva van, a még nem teltházas tábor(ok)ra ott lehet jelentkezni.
  • Ha egy turnus betelik, akkor várólistára lehet kerülni (ezt minden esetben jelezzük a Nevezési rendszerben). A várólistáról egy másik táborozó lemondása esetén lehet bekerülni a táborba.
  • Javasoljuk, hogy olyan turnusra adjanak le jelentkezést, ahol még vannak szabad helyek, így biztosítható a bekerülés.
  • A már jelentkezett résztvevőktől azt kérjük, hogy május 31-ig a tábordíj legalább 50%-át fizessék be, ezzel biztosítva minket is arról, hogy valóban igényt tartanak a lefoglalt tábori helyre. (Részletes fizetési infók a Nevezési rendszerben találhatók.) A fennmaradó összeget június 15-ig kérjük rendezni. Ha valaki május 31-ig nem tudja teljesíteni a befizetést, de nem szeretne lemaradni a táborról, kérjük, írjon nekünk erről egy külön e-mailt a  címre.
  • Ha egy (korábban) jelentkezett diák mégsem szeretne a táborban részt venni, akkor kérjük, hogy a jelentkezését haladéktalanul töröljék a Nevezési rendszerből, hogy valós képet kaphassunk a szabad tábori helyekről.
  • Az új jelentkezőktől azt kérjük, hogy a jelentkezéstől számítva 3 munkanapon belül fizessék be a részvételi díj első részletét, így biztosítva a helyet a táborban.
  • Ha egy jelentkező elmulasztja a befizetést a megadott határidőre, és nem is törli a jelentkezését, akkor mi fogjuk törölni azt, hogy felszabadítsuk a helyeket olyanok számára, akik valóban szeretnének velünk táborozni.
  • Kérdés, kérés esetén keressenek minket bizalommal a  e-mail címen!

Mi az a Medve Matektábor?

A Medve Matektábor egy tehetséggondozó táborsorozat, mely minden 5-12. évfolyamos diák előtt nyitva áll, aki szereti a matekot. Nyáron, ősszel és télen is szervezünk táborokat, több turnusban. A Medve Matektábor jelenleg Magyarország egyik legnépszerűbb matektábor-sorozata, évente összesen csaknem ezer táborozó diákkal az ország minden tájáról.

Miért érdemes elküldenem a gyermekemet ide?

Mert célzott szakmai fejlesztést kap. Mert motiválttá válik tehetsége kibontakoztatására. Mert sok azonos érdeklődésű barátot szerez. Mert közvetlen kapcsolatba kerülhet a szervezőkkel, akik hosszabb távon is támogatni fogják. Mert értelmesen fogja eltölteni szabadidejét. Mert rengeteget fog gondolkodni, mozogni, játszani és nevetni. Mert nagyon-nagyon élvezni fogja.

Mikor és hol rendeznek Medve Matektábort?

Az iskolai nyári szünetben több egyhetes és tíznapos turnust is rendezünk, különböző helyszíneken. Táborhelyeink mindig természetközelben találhatók, nagy hangsúlyt kap a szabad levegőn eltöltött idő és a testmozgás is. Az őszi szünetben, valamint télen rövidebb, 3-4 napos táborokat rendezünk. A konkrét helyszínek és időpontok az aktuális kiírások között megtekinthetők.

Aktuális matektáborok

Medve Matektábor
Sástó

2020. július 7-13.

Medve Matektábor
Pusztafalu

2020. július 17-26.

Medve Matektábor
Városlőd

2020. július 29.-augusztus 4.

Medve Matektábor
Sástó

2020. július 30-augusztus 5.

Milyen programok vannak a táborban?

Délelőttönként kiscsoportos matematikai foglalkozásokat tartunk, ahol egy-egy érdekes témakört dolgozunk fel. Délután és este játékos vetélkedők, sportprogramok, társasjáték, meghívott híres szakemberek előadásai, valamint évről évre megújuló izgalmas programelemek vannak terítéken. Emellett nagy hangsúlyt fektetünk a közösségépítő programokra.

Milyen a szállás és az étkezés a táborokban?

A résztvevők 3-12 fős szobákban vannak elszállásolva. A szálláshelyek jól felszereltek, a hálószobákon túl közösségi helyiségek és sportpályák is rendelkezésre állnak. Igazi tábori hangulatra kell számítani. Táborainkban napi háromszori étkezés biztosított, melyet saját konyhában készítenek vagy egy közeli étterem szállítja a táborba az ételt. Az ételérzékeny ill. cukorbeteg gyerekek ellátása sehol nem jelent gondot.

Hány diák és hány felnőtt szervező van a táborokban?

Egy Medve Matektáborban tipikusan 100-150 diák van jelen, rájuk 15-25 szervező felügyel. A diákok korosztály szerint szétosztott kisebb, 10-15 fős csoportjaihoz két szervező tartozik, akiket a csoport várhatóan a legjobban meg fog ismerni. A szervezők a nap 24 órájában a diákok rendelkezésére állnak.

A matektáborba nem csak "kockák" járnak?

szervezői csapat, azaz A Matematika Összeköt Egyesület jelenlegi tagjai egytől egyik mind matektáboros diákok voltak, és rengeteg eredmény, élmény és barátság ennek a tábornak köszönhető. Hasonló érdeklődés, remek programok, kiváló társaság! Akit érdekel a matek, számára a matektábor a legjobb hely a nyáron!

Kötött-e valamilyen feltételhez a részvétel?

Nem. Bárkit szívesen látunk, aki legalább 5., de legfeljebb 12. évfolyamba jár, és érdeklődik a matematika iránt. A különböző korosztályok nagyon jól megférnek egymás mellett, hiszen a szakmai programok életkor szerinti bontásban zajlanak. Aki pedig igazán elhivatott, és éveken keresztül visszatér, érettségi után a szervezői csapat tagjává válhat!