A Medve Matektábor bemutatása

Mi az a Medve Matektábor?

A Medve Matektábor egy tehetséggondozó táborsorozat, mely minden 5-12. évfolyamos diák előtt nyitva áll, aki szereti a matekot. Nyáron, ősszel és télen is szervezünk táborokat, több turnusban. A Medve Matektábor jelenleg Magyarország egyik legnépszerűbb matektábor-sorozata, évente összesen csaknem ezer táborozó diákkal az ország minden tájáról.

Miért érdemes elküldenem a gyermekemet ide?

Mert célzott szakmai fejlesztést kap. Mert motiválttá válik tehetsége kibontakoztatására. Mert sok azonos érdeklődésű barátot szerez. Mert közvetlen kapcsolatba kerülhet a szervezőkkel, akik hosszabb távon is támogatni fogják. Mert értelmesen fogja eltölteni szabadidejét. Mert rengeteget fog gondolkodni, mozogni, játszani és nevetni. Mert nagyon-nagyon élvezni fogja.

Mikor és hol rendeznek Medve Matektábort?

Az iskolai nyári szünetben több egyhetes és tíznapos turnust is rendezünk, különböző helyszíneken. Táborhelyeink mindig természetközelben találhatók, nagy hangsúlyt kap a szabad levegőn eltöltött idő és a testmozgás is. Az őszi szünetben, valamint télen rövidebb, 2-3 napos táborokat rendezünk. A konkrét helyszínek és időpontok az aktuális kiírások között megtekinthetők.

Aktuális matektáborok

Nyári tábor
Sástó 1. turnus
Mátra

2017. június 27. - július 3.

Nyári tábor
Sástó 2. turnus
Mátra

2017. július 4-10.

Nyári tábor (10 napos)
Pusztafalu, Zemplén
'Medvematek 100!'

2017. július 14-23.

Nyári tábor
Városlőd
Bakony

2017. július 28. - augusztus 3.

Mikor és hogyan lehet jelentkezni a táborokba?

A nyári táborokba február 5-től kezdve lehet jelentkezni az online Nevezési rendszeren keresztül. A jelentkezési határidő általában június közepe, a pontos határidőt a turnusok kiírásai tartalmazzák. Azonban nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a jelentkezést, mert a táborok legtöbbször határidő előtt megtelnek. Amint valamelyik tábor megtelik, a jelentkezés már csak várólistára lesz lehetséges, erről a rendszer tájékoztatást ad.

Mennyibe kerül a Medve Matektábor?

A nyári táborok ára 2017-ben a kedvezményre jogosultak számára 38.000 Ft az egyhetes turnusokra, míg 48.000 Ft a tíznapos turnusra. A kedvezményrendszer részletei a konkrét turnusok kiírásainál olvashatók. A táborok alapára 42.000 Ft egy hétre, ill. 52.000 Ft tíz napra. A táborok ár-érték aránya nagyon kedvező. A rengeteg program, ajándék és a hosszas diák-élménybeszámolók jelentik erre a garanciát.

Milyen programok vannak a táborban?

Délelőttönként kiscsoportos matematikai foglalkozásokat tartunk, ahol egy-egy érdekes témakört dolgozunk fel. Délután és este játékos vetélkedők, sportprogramok, társasjáték, meghívott híres szakemberek előadásai, valamint évről évre megújuló izgalmas programelemek vannak terítéken. Emellett nagy hangsúlyt fektetünk a közösségépítő programokra.

Milyen a szállás és az étkezés a táborokban?

A szállás fa- vagy kőházakból álló ifjúsági táborokban van. A szállások jól felszereltek, a hálószobákon túl közösségi helyiségek és nagy saját telekkel rendelkeznek. Igazi tábori hangulatra kell számítani, luxuskategóriára nem. Táborainkban napi háromszori étkezés biztosított, melyet saját konyhában készítenek vagy egy közeli étterem szállítja a táborba az ételt. Az ételérzékeny ill. cukorbeteg gyerekek ellátása sehol nem jelent gondot.

Hány diák és hány felnőtt szervező van a táborokban?

Egy átlagos nyári Medve Matektáborban 120-150 diák van jelen, rájuk 20-25 szervező felügyel. A diákok korosztály szerint szétosztott kisebb, 10-15 fős csoportjaihoz két szervező tartozik, akiket a csoport várhatóan a legjobban meg fog ismerni. A szervezők a nap 24 órájában a diákok rendelkezésére állnak.

A Matektábor nem ciki?

Böngészd végig a szervezőket (akik A Matematika Összeköt Egyesület jelenlegi tagjai)! Ők egytől egyik mind matektáboros diákok voltak, és rengeteg eredmény és barátság ennek a tábornak köszönhető. Hasonló érdeklődés, remek programok, kiváló társaság! A matektábor egyáltalán nem "ciki". Gyere el, és próbáld ki!

Kötött-e valamilyen feltételhez a részvétel?

Nem. Bárkit szívesen látunk, aki legalább 5., de legfeljebb 12. évfolyamba jár, és érdeklődik a matematika iránt. A különböző korosztályok nagyon jól megférnek egymás mellett, hiszen a szakmai programok életkor szerinti bontásban zajlanak. Aki pedig igazán elhivatott, és éveken keresztül visszatér, érettségi után a szervezői csapat tagjává válhat!