A Medve Matektábor bemutatása

Mi az a Medve Matektábor?

A Medve Matektábor egy tehetséggondozó táborsorozat, mely minden 5-12. évfolyamos diák előtt nyitva áll, aki szereti a matekot. Nyáron, ősszel és télen is szervezünk táborokat, több turnusban. A Medve Matektábor jelenleg Magyarország egyik legnépszerűbb matektábor-sorozata, évente összesen csaknem ezer táborozó diákkal az ország minden tájáról.

Miért érdemes elküldenem a gyermekemet ide?

Mert célzott szakmai fejlesztést kap. Mert motiválttá válik tehetsége kibontakoztatására. Mert sok azonos érdeklődésű barátot szerez. Mert közvetlen kapcsolatba kerülhet a szervezőkkel, akik hosszabb távon is támogatni fogják. Mert értelmesen fogja eltölteni szabadidejét. Mert rengeteget fog gondolkodni, mozogni, játszani és nevetni. Mert nagyon-nagyon élvezni fogja.

Mikor és hol rendeznek Medve Matektábort?

Az iskolai nyári szünetben több egyhetes és tíznapos turnust is rendezünk, különböző helyszíneken. Táborhelyeink mindig természetközelben találhatók, nagy hangsúlyt kap a szabad levegőn eltöltött idő és a testmozgás is. Az őszi szünetben, valamint télen rövidebb, 2-3 napos táborokat rendezünk. A konkrét helyszínek és időpontok az aktuális kiírások között megtekinthetők.

Aktuális matektáborok

Őszi Matektábor
Szolnok

2017. október 27-30.

Őszi Matektábor
Eger

2017. november 2-5.

Mikor és hogyan lehet jelentkezni a táborokba?

Az őszi táborokba kedvezményesen szeptember 30-ig Nevezési rendszeren keresztül lehet jelentkezni, mely regisztrált felhasználóink számára érhető el. A jelentkezéshez nagykorú kapcsolattartó (pl. szülő) közreműködése szükséges. A végső jelentkezési határidő október 23., azonban nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a jelentkezést, mert a táborok legtöbbször határidő előtt megtelnek.

Mennyibe kerül az Őszi Medve Matektábor?

A tábor díja tartalmazza a szállást három éjszakára, napi háromszori étkezést, a programokat, ajándékokat és a felmerülő belépődíjakat is. Az ár az utazási költséget nem tartalmazza.
Jó hírünk van azoknak, akiknek nem jutott az idei piros mancsos pólóból, az őszi táborra utánrendelünk és lehet választani póló, vagy egy meglepetés ajándék közül!

Kedvezményes előjelentkezési díj szeptember 30-ig: 18.000 Ft
Normál díj október 1-23. között: 20.000 Ft

Milyen programok vannak a táborban?

Délelőttönként kiscsoportos matematikai foglalkozásokat tartunk, ahol egy-egy érdekes témakört dolgozunk fel. Délután és este játékos vetélkedők, sportprogramok, társasjáték, meghívott híres szakemberek előadásai, valamint évről évre megújuló izgalmas programelemek vannak terítéken. Emellett nagy hangsúlyt fektetünk a közösségépítő programokra.

Milyen a szállás és az étkezés a táborokban?

A résztvevők 3-8 fős kollégiumi, illetve kőházban elhelyezett szobákban vannak elszállásolva. A szállások jól felszereltek, a hálószobákon túl közösségi helyiségek és tanulószobák is rendelkezésre állnak. Igazi tábori hangulatra kell számítani, luxuskategóriára nem. Táborainkban napi háromszori étkezés biztosított, melyet saját konyhában készítenek vagy egy közeli étterem szállítja a táborba az ételt. Az ételérzékeny ill. cukorbeteg gyerekek ellátása sehol nem jelent gondot.

Hány diák és hány felnőtt szervező van a táborokban?

Egy átlagos őszi Medve Matektáborban 120-150 diák van jelen, rájuk 20-25 szervező felügyel. A diákok korosztály szerint szétosztott kisebb, 10-15 fős csoportjaihoz két szervező tartozik, akiket a csoport várhatóan a legjobban meg fog ismerni. A szervezők a nap 24 órájában a diákok rendelkezésére állnak.

A Matektábor nem ciki?

Böngészd végig a szervezőket (akik A Matematika Összeköt Egyesület jelenlegi tagjai)! Ők egytől egyik mind matektáboros diákok voltak, és rengeteg eredmény és barátság ennek a tábornak köszönhető. Hasonló érdeklődés, remek programok, kiváló társaság! A matektábor egyáltalán nem "ciki". Gyere el, és próbáld ki!

Kötött-e valamilyen feltételhez a részvétel?

Nem. Bárkit szívesen látunk, aki legalább 5., de legfeljebb 12. évfolyamba jár, és érdeklődik a matematika iránt. A különböző korosztályok nagyon jól megférnek egymás mellett, hiszen a szakmai programok életkor szerinti bontásban zajlanak. Aki pedig igazán elhivatott, és éveken keresztül visszatér, érettségi után a szervezői csapat tagjává válhat!