A Medve Matektábor bemutatása

Mi az a Medve Matektábor?

A Medve Matektábor egy tehetséggondozó táborsorozat, mely minden 5-12. évfolyamos diák előtt nyitva áll, aki szereti a matekot. Nyáron, ősszel és télen is szervezünk táborokat, több turnusban. A Medve Matektábor jelenleg Magyarország legnépszerűbb matektábor-sorozata, évente összesen csaknem ezer táborozó diákkal az ország minden tájáról.

Miért érdemes elküldenem a gyermekemet ide?

Mert célzott szakmai fejlesztést kap. Mert motiválttá válik tehetsége kibontakoztatására. Mert sok azonos érdeklődésű barátot szerez. Mert közvetlen kapcsolatba kerülhet a szervezőkkel, akik hosszabb távon is támogatni fogják. Mert értelmesen fogja eltölteni szabadidejét. Mert rengeteget fog gondolkodni, mozogni, játszani és nevetni. Mert nagyon-nagyon élvezni fogja.

Mikor és hol rendeznek Medve Matektábort?

Az iskolai nyári szünetben több egyhetes és tíznapos turnust is rendezünk, különböző helyszíneken. Táborhelyeink mindig természetközelben találhatók, nagy hangsúlyt kap a szabad levegőn eltöltött idő és a testmozgás is. Az őszi szünetben, valamint tavasszal rövidebb, 3 napos táborokat rendezünk. A konkrét helyszínek és időpontok lentebb görgetve az aktuális kiírások között megtekinthetők.

Aktuális matektáborok

2019. július - augusztus

Nyári Matektábor
Sástó 1. turnus

2019. július 2-8.

Nyári Matektábor
Sástó 2. turnus

2019. július 9-15.

Nyári Matektábor
Pusztafalu (10 napos)

2019. július 19-28.

Nyári Matektábor
Városlőd

2019. augusztus 1-7.

Mikor és hogyan lehet jelentkezni?

A nyári táborokba 2019. június 15-ig (illetve a szabad helyek erejéig) Nevezési rendszeren keresztül lehet jelentkezni, mely regisztrált felhasználóink számára érhető el. A jelentkezéshez nagykorú kapcsolattartó (pl. szülő) közreműködése szükséges. Nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a jelentkezést, mert a táborok legtöbbször határidő előtt megtelnek.

Mennyibe kerül a Medve Matektábor?

A nyári táborok ára 2019-ben a kedvezményre jogosultak számára 40.000 Ft az egyhetes turnusokra, míg 52.000 Ft a tíznapos turnusra. A kedvezményrendszer részletei a konkrét turnusok kiírásainál olvashatók. A táborok alapára 44.000 Ft egy hétre, ill. 58.000 Ft tíz napra.

Mit tartalmaz a tábordíj?

A tábor díja tartalmazza a szállást 6 ill. 9 éjszakára, napi háromszori étkezést, a programokat, ajándékokat és a felmerülő belépődíjakat is. Az ár az utazási költséget nem tartalmazza. A táborok kedvező ár-érték arányára a modern pedagógiai felfogás, a rengeteg program, ajándék és a hosszas diák-élménybeszámolók jelentik a garanciát.

Milyen programok vannak a táborban?

Délelőttönként kiscsoportos matematikai foglalkozásokat tartunk, ahol egy-egy érdekes témakört dolgozunk fel. Délután és este játékos vetélkedők, sportprogramok, társasjáték, meghívott híres szakemberek előadásai, valamint évről évre megújuló izgalmas programelemek vannak terítéken. Emellett nagy hangsúlyt fektetünk a közösségépítő programokra.

Milyen a szállás és az étkezés a táborokban?

A szállás fa- vagy kőházakból álló ifjúsági táborokban van, illetve évközi táborok esetén kollégiumokban. A szállások jól felszereltek, a hálószobákon túl közösségi helyiségek és nagy saját telekkel rendelkeznek. Igazi tábori hangulatra kell számítani, luxuskategóriára nem. Táborainkban napi háromszori étkezés biztosított, melyet saját konyhában készítenek vagy egy közeli étterem szállítja a táborba az ételt. Az ételérzékeny ill. cukorbeteg gyerekek ellátása nem jelent gondot, de a konkrét igényeket a jelentkezéskor kérjük jelezni, és kérjük a szülők együttműködését.

Hány diák és hány felnőtt szervező van a táborokban?

Egy átlagos nyári Medve Matektáborban 120-150 diák van jelen, rájuk 20-25 szervező felügyel. A diákok korosztály szerint szétosztott kisebb, 10-15 fős csoportjaihoz két szervező tartozik, akiket a csoport várhatóan a legjobban meg fog ismerni. A szervezők a nap 24 órájában a diákok rendelkezésére állnak.

A Matektábor nem ciki?

Böngészd végig a szervezőket (akik A Matematika Összeköt Egyesület jelenlegi tagjai)! Ők egytől egyik mind matektáboros diákok voltak, és rengeteg eredmény és barátság ennek a tábornak köszönhető. Hasonló érdeklődés, remek programok, kiváló társaság! A matektábor egyáltalán nem "ciki". Gyere el, és próbáld ki!

Kötött-e valamilyen feltételhez a részvétel?

Nem. Bárkit szívesen látunk, aki legalább 5., de legfeljebb 12. évfolyamba jár 2019 tavaszán, és érdeklődik a matematika iránt. A különböző korosztályok nagyon jól megférnek egymás mellett, hiszen a szakmai programok életkor szerinti bontásban zajlanak. Aki pedig igazán elhivatott, és éveken keresztül visszatér, érettségi után a szervezői csapat tagjává válhat!