fbpx
logi-logo_vilagos_kicsi.png

ingyenes logikai kaland bárhonnan

Szellemi kaland

Egy kis mozgás

Távolról is együtt

Több kategória

aktuális infók

A 2020. május 30-i (befejeződött) Logirintus pályái 2020. június 7-ig szabadon elérhetők, és versenyen kívül játszhatók.

SZABÁLYISMERTETŐ VIDEÓ - 2020.05.30.

Játékindítás előtt nézzétek meg a videót, és olvassátok át ennek az oldalnak a tartalmát!

Matekos kategóriák indítása

MÉLYTENGERI KALAND
5-6. évfolyam

Egy földrengés után új sziget emelkedett ki a Csendes-óceánból. Szálljatok tengeralattjáróba, és fedezzétek fel, mi történt az óceán mélyén!

Ajánlott "medvebocsoknak", azaz 5-6. évfolyamos diákoknak és "hobbi-matekos" érdeklődőknek

MÉLYTENGERI KALAND
7-8. évfolyam

Egy földrengés után új sziget emelkedett ki a Csendes-óceánból. Szálljatok tengeralattjáróba, és fedezzétek fel, mi történt az óceán mélyén!

Ajánlott "kismedvéknek" (7-8. évf.) és általános iskolai matektanároknak

MÉLYTENGERI KALAND
9-12. évfolyam

Egy földrengés után új sziget emelkedett ki a Csendes-óceánból. Szálljatok tengeralattjáróba, és fedezzétek fel, mi történt az óceán mélyén!

Ajánlott "nagy- és jegesmedvéknek", középiskolai matektanároknak és magas matektudásúaknak

Kevésbé Matekos kategóriák indítása

A KÍSÉRTETSZÁLLÁS
JÁTÉKOK RAJONGÓINAK

Gizlibe, a hírhedt rejtélyek városába utaztok, ahol egy különös szállodában vagytok kénytelenek éjszakázni. Vajon milyen titkokat rejt az épület?

12 éves kortól ajánljuk, egyénileg vagy kvízkedvelő baráti társaságoknak.

IDŐUTAZÁS
NEHÉZ REJTVÉNYEK

Egy fejlesztés alatt álló, furcsa időgéppel utazzatok el a régmúltba, szerezzétek meg a kincset, és térjetek vissza a jelenbe!

Ajánlott: 14 éves kortól, a nehéz rejtvények és komoly fejtörők rajongóinak

LEGYÉL TE IS SZUPERHŐS!
Kisebbeknek

Logipolis városát egy robothadsereg fenyegeti! Állítsatok fel egy szuperhőscsapatot, és mentsétek meg a várost!

Kétféle nehézségi szint választható, ajánlott 8 éves kortól, közös családi időtöltésnek is kiváló. 

LEGYÉL TE IS SZUPERHŐS!
Nagyobbaknak

Logipolis városát egy robothadsereg fenyegeti! Állítsatok fel egy szuperhőscsapatot, és mentsétek meg a várost!

Kétféle nehézségi szint választható, ajánlott 8 éves kortól, közös családi időtöltésnek is kiváló. 

Fejtörők útvesztője

A Logirintusban egy sztoriba összefűzött matematikai-logikai feladatokat kell megoldani az interneten. Vigyázat! A jó és a rossz válaszok más-más irányt jelentenek, csakúgy, mint a Medve Szabadtéri Matekversenyen.

Nem kell előnevezni

Semmilyen regisztrációs teendő nincs - a Medve versenyes nevezések is automatikusan érvényesek a Logirintusra! Csak annyit kérünk, hogy a csapatvezetők, csapattagok tájékoztassák egymást a vetélkedőről, és vigyék a hírt ismerőseiknek is! Külön köszönjük a pedagógusok segítségét a terjesztésben!

Testhezálló feladatok

A szabadtéri matekversenyeken megszokott életkori kategóriák megmaradnak. Emellett a Logirintusban már a 9-10 éveseket (3-4. osztályosok) is várjuk, és ezen kívül indítunk még egy nem matekos, szabadulószoba-jellegű kategóriát is!

Egyénileg vagy csapatban

A kihívás egyénileg is teljesíthető, de online kommunikációs csatornát használva csapatban is el lehet indulni! Akik pedig együtt laknak, akár az egész családdal is indulhatnak!

Felkészülés a kalandra

Döntsd el, hogy egyénileg vagy csapatban szeretnél játszani. Ha csapatban, toborozz barátokat és szerveződjetek össze egy online csatornán (skype, messenger, hangouts stb...) vagy otthon a családdal. A Logirintusra nem kell külön készülni, csak legyetek itt a játéknapon!

Hol indítható el a Logirintus?

A játéknapon 09:30-tól kezdve ezen az oldalon (medvematek.hu/logirintus) lehet csatlakozni a kalandhoz. A 10:30-as rajt előtt egy köszöntő és szabályismertető videó fog felkerülni, érdemes időben érkezni! (Az oldal tetején lesz feltüntetve az aktuális Logirintus ismertető-köszöntő videója, így az oldalt a versenynapon 09:30-tól kezdve érdemes betölteni vagy frissíteni.) A játékosok neveit a játék kezdetekor kell megadni.

A Logirintus menete

A játékosok a Logirintus virtuális térképén állomások között vándorolnak, és az állomásokon kapott feladatokat próbálják megoldani, majd a megoldás helyességétől függően továbbhaladnak egy újabb állomásra. Vigyázat! Rossz válasz esetén mellékvágányra lehet kerülni. A cél a legtöbb feladat helyes megoldása.

Milyen feladatok várhatók?

A Medve versenyeken megszokott stílusú vicces matek-, logikai- és rejtvényfeladatok várhatók (több esetben feleletválasztós formában!), de emellett mozgásra ösztönző kihívások is lesznek - hiszen amennyire lehet, be szeretnénk csempészni mindenki otthonába a szabadtéri matekversenyek hangulatát!

A feladatok nem arra koncentrálnak, hogy bonyolult elméleti összefüggéseket kérjenek számon – a cél a furfangos észjárás, egy-egy jó ötlet megtalálása. A feladatok változatos nehézségűek, mindenki részesül sikerélményben!

hany-haromszog.png

Kategóriaválasztás

A kategóriát a játék indításakor önállóan kell kiválasztani életkornak és matektudásnak megfelelően.
Matekos kategóriák (Mélytengeri kaland c. sztori):
- Medvebocs (5-6. évf.)
- Kismedve (7-8. évf.) 
- Nagy- és jegesmedve (9-12. évf.)
- Ursa minor (felnőtt-könnyebb, a 7-8. évf-nak megfelelő nehézség)
- Ursa major (felnőtt-nehezebb, a 9-12. évf-nak megfelelő nehézség)
Kevésbé matekos kategóriák:
Szuperhősök (családi kihívás - 3-4. évfolyamos gyerekeknek is ajánlott!) 
A kísértetszállás (kihívás a logikai játékok szerelmeseinek életkortól függetlenül
- Időutazás (kihívás nehezebb logikai feladványokkal)

Mit lehet nyerni?

Minden kategóriában rangokat lehet gyűjteni, amelyeket helyes feladatmegoldásokkal lehet elnyerni. A rangjelzések rendszere a kaland elején található leírásból derül majd ki. Aki elér legalább egy rangot, azt egy garantált oklevél várja a játék végén (e-mailben küldjük). A jól teljesítők között Medve Matekos és logirintusos ajándékokat sorsolunk ki, melyeket postázni fogunk.

Ki lesz a legjobb?

A játékosok elsősorban az idővel versenyeznek. 90 perc, és vége! Mivel ellenőrizhetetlen, hogy ki milyen kategóriában indul, ezért az elismeréseket nem a sorrend alapján, hanem a rangok megszerzése alapján osztjuk! Aki viszont hozzájárul, rákerül egy nemhivatalos eredménylistára is.
logi-logo-800x600-lekerekitett.png

Lehet-e több kategóriában indulni?

A célunk az, hogy mindenki megtalálja a számára ideális nehézségi szintet. Javasoljuk, hogy a játékosok vágjanak bele egy előre kiválasztott kategóriába, és ha az nagyon nem megy vagy túl könnyű, akkor kezdjenek el egy másikat. De a játékidő összesen 90 perc!

Külső segítség

A játék teljesen automatizáltan működik, extra szervezői segítséget nem lehet igénybevenni. De akik elakadnak, az útvesztőben több helyen is találkozhatnak majd irányváltoztatási lehetőséggel.

Fair play

Nem fogjuk tudni 100%-osan ellenőrizni, hogy a versenyzők szabályosan haladnak-e, kitől kérnek esetleg segítséget, egyéb trükköket megpróbálnak-e bevetni. Aki nem tartja be a fair play-t, az önmagát csapja be (ebben a játékban is), és ez a rangok rendszere miatt a többi versenyzőt egyáltalán nem érinti károsan. ;)

Emlékeztetőt kérek!

E-mailben vagy Messengeren lehet emlékeztetőt kérni a Logirintus legfrissebb híreiről, jövőbeli eseményekről.

E-mailben

Név és e-mail cím megadásával lehet e-mailes emlékeztetőt kérni.

Messenger-en

Az alábbi gombra kattintva küldünk egy Messenger üzenetet, amivel már fel is iratkoztál az emlékeztetőre!

Kérdések: