fbpx

Medve Matektábor Városlőd

2020. július 29. - augusztus 4.

Hivatalos: megtartjuk a nyári táborokat!

FONTOS, végleges infók! A kormány döntése értelmében lehetségessé vált "ottalvós" nyári táborok szervezése, így a Medve Matek meg fogja szervezni mind a négy turnust! 

Az aktuális járványügyi szabályozásokra és ajánlásokra a lebonyolítás során maximálisan odafigyelünk.

A nyári táborokra történő jelentkezések kapcsán a következő intézkedéseket hoztuk:

  • Az internetes Nevezési rendszerünk nyitva van, a táborokra ott lehet jelentkezni.
  • Ha egy turnus betelik, akkor várólistára lehet kerülni (ezt minden esetben jelezzük a Nevezési rendszerben). A várólistáról egy másik táborozó lemondása esetén lehet bekerülni a táborba.
  • Javasoljuk, hogy olyan turnusra adjanak le jelentkezést, ahol még vannak szabad helyek, így biztosítható a bekerülés.
  • A már jelentkezett résztvevőktől azt kérjük, hogy május 31-ig a tábordíj legalább 50%-át fizessék be, ezzel biztosítva minket is arról, hogy valóban igényt tartanak a lefoglalt tábori helyre. (Részletes fizetési infók a Nevezési rendszerben találhatók.) A fennmaradó összeget június 15-ig kérjük rendezni. Ha valaki május 31-ig nem tudja teljesíteni a befizetést, de nem szeretne lemaradni a táborról, kérjük, írjon nekünk erről egy külön e-mailt a  címre.
  • Ha egy (korábban) jelentkezett diák mégsem szeretne a táborban részt venni, akkor kérjük, hogy a jelentkezését haladéktalanul töröljék a Nevezési rendszerből, hogy valós képet kaphassunk a szabad tábori helyekről.
  • Az új jelentkezőktől azt kérjük, hogy a jelentkezéstől számítva 3 munkanapon belül fizessék be a részvételi díj első részletét, így biztosítva a helyet a táborban.
  • Ha egy jelentkező elmulasztja a befizetést a megadott határidőre, és nem is törli a jelentkezését, akkor mi fogjuk törölni azt, hogy felszabadítsuk a helyeket olyanok számára, akik valóban szeretnének velünk táborozni.
  • Kérdés, kérés esetén keressenek minket bizalommal a  e-mail címen!

Helyszín, időpont

2020. július 29. - augusztus 4., 7 nap / 6 éj.
Helyszín: Iglauer Park, Városlőd (Fenyves u. 10-11.)

 

Szállás, étkezés

A városlődi táborhely befogadóképessége 140 fő.
A tábor hetében a teljes táborhely kizárólag a Medve Matektábor számára van fenntartva.
Az elhelyezés új építésű ill. felújított 4-10 ágyas alpesi faházakban történik. Lányoknak garantáljuk a fürdőszobás házakban történő elhelyezést, de minden táborlakó számára közös wc-k és fürdőhelyiségek is rendelkezésre állnak. A napi háromszori étkezés a tábor saját éttermében történik. Speciális étrend-igények nem jelentenek gondot, de ezt kérjük jelezni a jelentkezéskor.

Utazás

A lakóhelytől Városlődre való eljutást és a hazautat is lehetőségeink szerint kísérettel tudjuk biztosítani (a tömegközlekedésre vonatkozó járványügyi szabályok betartásával), illetve egyéni (autós) utazásra is van lehetőség. Az utazás a kiinduló állomástól a táborig vonattal történik, az Iglauer park a vasúti megállóhelytől pár perc sétára fekszik. Városlőd esetében a kíséretet a Dunántúl teljes területéről és Budapestről vállaljuk, a keleti országrészből pedig Debrecen és Szeged irányából (és az útbaeső településekről) tudjuk vállalni. A gyerekeknek a lakóhelyhez közeli vasútállomásokhoz való eljutásában kérjük a szülők segítségét.

A vonatra a jegyet mindenkinek saját magának kell megvennie.
varoslod_page_kep_2019.JPG
varoslod_kiknek.png

Kiknek ajánljuk a városlődi tábort?

Kézenfekvő módon azoknak, akik viszonylag közel laknak a Bakonyhoz. De azoknak is jó szívvel ajánljuk, akik távolabb élnek és/vagy még soha nem jártak arrafelé. Nagy hangsúlyt fektetünk a környezet felfedezésére is, érdemes meglátogatni ezt a szép vidéket. Érdemes továbbá feltérképezni, hogy a barátok, ismerősök közül ki megy még a városlődi táborba. De akkor sem kell csüggedni, ha valaki eleinte barátok nélkül indul útnak. Garantált, hogy egy-két napon belül sok új barát veszi majd körül! Az egyhetes turnusaink jó szívvel ajánlhatók azok számára is, akik még nem voltak hosszabb ideig távol szüleiktől.

A táborhely felszereltsége

A Medve Matektábor idején a táborhelyet kizárólag mi vesszük igénybe. A táborban található focipálya, pingpongasztalok és kosárlabdapálya is. Emellett lehet tollaslabdázni és röplabdázni is. A lakóépületek mellett közös helyiségek és egy modern fogadóépület is a rendelkezésünkre állnak az étkezésre és egyéb közös programokra is. A tábor területén egy kisebb büfé is üzemel. Emellett a táborhelyen a Magyarországon fellelhető összes fenyőfajta egy-egy telepített példánya megtalálható, igazán hangulatos az atmoszféra.
varoslod_attr.png

Attrakciók a környéken

A táborhely az Üveghegy oldalában, különleges természeti környezetben fekszik, több túraútvonal is áthalad rajta. A Bakony déli részének egyik fő látványossága, az úrkúti őskarszt néhány kilométerre fekszik. A tábor közelében van a szép kilátást biztosító Fokhagyma-hegy, több várrom, valamint a Sobri Jóska Élménypark nevű kalandpark is bobpályával és egyéb játékokkal. A tábor során minden nevezetességhez lesz lehetőség eljutni.

Mikor és hogyan lehet jelentkezni a táborba?

A városlődi táborra már lehet jelentkezni az online Nevezési rendszeren keresztül. A rendszer használata egyszerű, eléréséhez a honlapon történő regisztráció szükséges. A jelentkezési határidő június 15. 23:59. Nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a jelentkezést, mert a táborok legtöbbször határidő előtt megtelnek. Amint a tábor betelik, a jelentkezés csak várólistára lesz lehetséges, melyről a rendszer tájékoztat regisztráció előtt.

Mennyibe kerül?

A városlődi tábor ára:
  • Medvematek-kedvezményre jogosultak számára 42.000 Ft. Ez az ár azoknak jár, akik meghívót kaptak és/vagy már vettek részt Medvematek-eseményen és/vagy többen érkeznek azonos iskolából vagy családból.
  • A tábor nem-kedvezményes alapára 48.000 Ft.

Díjfizetés ütemezése

A tábor díját egy, kettő vagy három részletben lehet befizetni. Az első részletet mindig a jelentkezéssel egyidejűleg kérjük befizetni A Matematika Összeköt Egyesület bankszámlájára (átutalással vagy banki pénztári befizetéssel). A jelentkezés akkor válik érvényessé, amikor az első részlet beérkezett a bankszámlára. Az ütemezésről bővebb tájékoztatást a Nevezési rendszerben adunk. A befizetések szintén a személyes Nevezési rendszerben követhetők nyomon.

Vigyél magaddal egy rászoruló diákot!

Célunk, hogy a legnehezebb anyagi helyzetben lévő tehetséges diákok se maradjanak ki a matektábor-élményből. Ezért lehetőséget adunk a jobb módú, Medvematek-kedvezményre jogosult családoknak arra, hogy a táborok magasabb alapárát választva hozzájáruljanak ehhez a célhoz: 7 ilyen hozzájárulás = 1 rászoruló tehetség ingyenes matektábora!

Kérdések, információk

Ha kérdése van a táborral kapcsolatban, látogasson el Kapcsolat oldalunkra, és keressen minket bármely elérhetőségünkön! Emellett figyelmébe ajánljuk a Medve Matektáborok kiinduló oldalát is, ahol általános leírást adunk matektáborainkról.

Lemondás

Ha meghiúsul a részvétel, a jelentkezést haladéktalanul törölni kell a Nevezési rendszer Eddigi nevezések és fizetési információk menüponjában. Május 31-ig történő lemondás esetén a teljes addig befizetett összeget visszafizetjük. Június 1. és 15. közti lemondás esetén az összeg 50%-át fizetjük vissza, ennél későbbi lemondás esetén az addig befizetett összeg elvész. Ez azért van, mert a szervezőknek előlegfizetési kötelezettségük van a táborhely üzemeltetői felé, amit nem tudnak visszakérni.

Táborkiírás

Az alábbi gombra kattintva elérhető a részletes táborkiírás-dokumentum.

Teltház!

A tábor teltházas, csak várólistás jelentkezést tudunk fogadni.