fbpx

Medve Matek GO - A vándorlós matekverseny!

mmgo_logo_kicsi.png

2021. május 17. - június 15. - a rendezvény lezajlott

"Házhoz visszük" a Medve Matek - élményt!

Járványügyi szempontból teljesen biztonságos, vadonatúj, vándorlós matematikai kaland - a személyes élményekre kiéhezett diákok és felnőttek számára!

Csapatok mozgásban

Csapatmunka a természetben vagy az iskolában vándorolva

Fejtörők a telefonon

Találd meg! Oldd meg! Menj tovább!

6 kategória

5. osztálytól felfelé bárki részt vehet, felnőttek és tanárok is!

Nincs vírus-kockázat

Kis létszámok azonos iskolából, fókuszban a szabadtér!

Medve Matek GO pályák országszerte


130+ kijelölt szabadtéri pálya
Ezen felül további pályaigényeket is fogadunk!
Saját iskola területén is létesíthető pálya! 

Fontos tudnivalók

Nevezési kategóriák

Diák-kategóriák: Medvebocs (5-6. évf.), Kismedve (7-8. évf.), Nagymedve (9-10. évf.), Jegesmedve (11-12. évf.). A felnőttek és tanárok számára is hirdetünk egy könnyebb (Ursa Minor) és egy nehezebb (Ursa Maior) kategóriát. Részletes kategóriaválasztási szabályok a Versenykiírásban találhatók. A Nevezési rendszer automatikusan kategorizálja a csapatokat a megadott adatok alapján.

Mikor és hol lehet versenyezni?

Május 17. és június 15. között 4 héten át, a csapatvezetők ill. kapcsolattartók (pedagógusok) által választott helyszínen (saját iskola udvara és folyosói vagy 100+ szabadtéri helyszínünk egyikén) egy előre foglalható időpontban. Igény esetén új szabadtéri helyszínek kijelölésében is együtt tudunk működni! Csak annyi megkötés van, hogy azonos iskola azonos kategóriájának (térben és időben) egyetlen alkalommal kell versenyeznie. A konkrét feladatsorok a négy hét alatt dinamikusan változnak, így biztosítható az időbeli rugalmasság.

A verseny menete

A csapatok a verseny terepén állomások között okostelefonnal, térképpel vándorolnak. Az állomás lehet egy kifüggesztett QR-kód vagy egy földrajzi lokáció, amit a telefon "érzékel". A csapatok egy, az állomáson a telefonra érkező feladatot próbálnak megoldani, majd a megoldást a következő állomáson a telefonon rögzíteni kell (így a csapatok menet közben is gondolkodhatnak). A megoldást a rendszer kiértékeli, újabb feladatot ad, és a megoldás helyességétől függően egy újabb állomásra küldi a csapatot. A cél a 120 perces versenyidő alatt a legtöbb feladat helyes megoldása, és ezzel a lehető legtöbb pont szerzése.

Milyen feladatok várhatók?

Minden feladatra egy szám, szó vagy betű a válasz, tehát nem kell indokolni a megoldást, csak a telefon válaszmezőjében rögzíteni a pontos értéket. A feladatok nem arra fókuszálnak, hogy bonyolult elméleti összefüggéseket kérjenek számon – a cél a furfangos észjárás, egy-egy jó ötlet megtalálása! A feladatok változó nehézségűek, így mindenki részesül sikerélményben.

A versenyzési felület

A verseny a go.medvematek.hu rendszeren, webböngészőben fut, a csapatok itt kapják a feladatokat verseny közben a telefonjukra. A rendszer használata kézenfekvő, és tetszőleges típusú, tetszőleges operációs rendszerű okostelefonon működik! A benevezett csapatok a versenyük előtt egy egyedi azonosító-jelszó párost kapnak, amellyel a versenyzési felületre be kell jelentkezniük, és így kezdhetik meg a versenyzést.

Hivatalos versenykiiras

Az alábbi gombra kattintva elérhető a verseny hivatalos kiírása pdf-ben, ahol részletes tájékoztatást adunk a verseny menetéről, a nevezésről, valamint a csapatok haladási irányairól és teljesítményük kiértékeléséről. Bemutatjuk azt is, hogy hogyan lehet bronz-, ezüst- és aranymedve rangot szerezniük a csapatoknak! A Versenykiírás dokumentum NEM a technikai segédlet. A versenyzési felület kezelési útmutatója egy külön dokumentumban található meg.

A versenyzési felület - go.medvematek.hu

Egyszerű kezelhetőség

cropped2_screenshot_20210519-120133_chrome-1.jpg

Felhasználóbarát megjelenés

cropped3_screenshot_20210519-121638_chrome-1.jpg

Izgalom és élmény

cropped_screenshot_20210519-121135_chrome.jpg

Használati útmutató - go.medvematek.hu

A Medve Matek GO versenyzési felületének részletes használati útmutatója

Díjak, ajándékok

Minden kategóriában a helyes válaszok számától függően bronz-, ezüst- és aranymedve rangot érhetnek el a csapatok. Ezen felül kategóriánként a legjobban teljesítő csapatok oklevélben és tárgyjutalomban részesülnek. A legjobbak bejutnak a sorozat országos döntőjébe, melyet egyetlen helyszínen, rögzített időpontban rendezünk (ennek időpontját később jelöljük ki). Díjazzuk továbbá a sok csapattal versenyző iskolákat, pedagógusokat is.

10 csapatos Különdíj

Minden olyan iskola, amely legalább 10 csapattal nevez a versenyre, garantáltan egy értékes ajándékcsomagot kap! Egy iskolából több kapcsolattartó nevezésekor az összesített eredményt vesszük figyelembe és iskolánként egy ajándékcsomagot adunk.
mobil_logoval.png

Nevezési infók

A verseny az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával került megrendezésre. Projektazonosító: EFOP-3.4.4-16-2017-00015. A pályázat címe: A Szegedi Tudományegyetem készségfejlesztő és kommunikációs programjainak megvalósítása a felsőoktatásba való bekerülés előmozdítására és az MTMI szakok népszerűsítésére.

Nevezési díjak, határidők

Nevezési díjak egységesen a Nevezési rendszerben történt jelentkezés leadásának dátuma szerint:
  • 2021. május 14-ig: 1500 Ft/fő
  • 2021. május 15. és június 15. között: 2000 Ft/fő
Pedagógusok számára a nevezés minden időszakban ingyenes!

A fizetendő nevezési díjakat és a kedvezményeket az internetes Nevezési rendszer automatikusan kiszámítja.

Akiknek van részben vagy teljes egészében "bent hagyott" nevezésük
a járvány miatt elmaradt 2020 tavaszi Medve Szabadtéri Matekversenyre, ők a bent hagyott egyenlegüket a Medve Matek GO versenyre felhasználhatják. Az összes érintett kapcsolattartót e-mailben külön értesítjük a lehetőségeikről.

FONTOS! Ha netán a járványhelyzet (vissza)súlyosbodna május 17. és június 15. között és az iskolák ismét bezárnának (vagy nem nyitnak ki), abban az esetben a befizetett nevezési díjakat természetesen tovább görgetjük a következő Medve Matekversenyig.

A jelentkezés menete

A versenyre jelentkezni kizárólag a honlapon történő regisztráció után elérhető Nevezési rendszeren keresztül lehet. A nevezést csak nagykorú személy, az adott csapat kapcsolattartója bonyolíthatja le (pl. tanár vagy nagykorú csapattag).
A Nevezési rendszerben csak a csapatadatokat szükséges megadni. Ezután e-mailben felvesszük a kapcsolatot a benevezést elvégző kapcsolattartóval, aki ezek után jelezheti, hogy melyik helyszínen és mikor kíván a csapataival versenyezni. (Ekkor adható meg az is, ha egy kapcsolattartó a saját iskolájában vagy egy újonnan kijelölendő szabadtéri helyszínen kívánja lebonyolítani a versenyt.) Ezt a szervezők visszaigazolják és a belépési adatok, valamint a technikai útmutató elküldése után kezdődhet a verseny!

A nevezési díjak befizetése

A nevezési díjakat minden esetben a Teljes Gráf Nonprofit Kft. bankszámlájára kérjük befizetni bankfiókban vagy átutalással. A bankszámlaszám, a számlaigénylés menete és minden fontos részlet megtalálható a Nevezési rendszerben. A rendszer a befizetendő összeget is automatikusan kalkulálja, és a befizetett összegek beérkezését is nyomon lehet követni.

A nevezés akkor válik érvényessé, ha a befizetés megérkezik a Teljes Gráf Nonproft Kft. számlájára. A fizetési határidő a választott versenynap előtti 3. munkanap. (A versenynap és a helyszín kiválasztása NEM a Nevezési rendszerben történik, hanem a csapatadatok leadása után 2-3 nappal érkező e-mailben leírtak szerint kell jelezni a választott helyszínt és időpontot.)

FIGYELEM! A Medve Szabadtéri Matekversenyek nevezési díjait korábban A Matematika Összeköt Egyesület bankszámlájára kellett befizetni. Ez most egy szervezeti átalakulás miatt megváltozott (a szervezői közösség azonban változatlan). Ezért kérjük, hogy a visszatérő "medvézők" NE reflexből fizessenek, hanem ellenőrizzék a Nevezési rendszer által megadott új bankszámlaszámot.

A nevezési csomag tartalma

Mindenkinek jár:
  • csapatonként egy belépési kód, amellyel a Medve Matek GO új webes felületén elindítható a verseny,
  • virtuális térkép az állomásokról
  • a megtett távolságok mérése
  • kedvezményes részvételi lehetőség a Medve Matektáborban.
Papírt vagy füzetet, illetve egyéb eszközöket (pl. vonalzó, számológép) mindenki vigyen magával a versenyre, mert ezeket értelemszerűen nem tudjuk biztosítani.

Időjárás a versenynapon

Amennyiben egy kapcsolattartó által lefoglalt szabadtéri helyszínen a lekötött időpontban esős idő alakul ki, akkor a verseny egy pótidőpontban teljesíthető, amelyet a kapcsolattartó szintén szabadon adhat meg. Ha a várható időjárás miatt veszélybe kerül egy versenyzés, akkor a csapatvezetővel az időpont előtti 1-2 napban egyeztetünk a pótlási lehetőségekről

Résztvevői létszám

A járványügyi biztonság érdekében szabadtéri helyszíneinken létszámkorlátokat határoztunk meg. Ez a helyszín méreteitől függően változik. Arra törekszünk az igényelt időpontok jóváhagyásakor, hogy egyszerre egy helyen csak egy iskola tanulói legyenek jelen. Ha valaki a saját idoklájának udvarán / folyosóin versenyez, ott pedig értelemszerűen nem fog másik iskola tanulóival találkozni. Szabadtéri helyszíneinken egy időben azonos helyszínen egy versenyzőre átlagosan legalább 100 négyzetméter szabadtéri terület jut.

Megengedett és tiltott segédeszközök

A versenyen a csapatok számológépet és bármilyen tankönyvi segítséget használhatnak, azonban külső személy (tanár, szülő, más ismerős) segítségét sem személyesen, sem telefonon, sem az interneten nem vehetik igénybe. Az általános internetes keresést nem tiltjuk (hiszen a csapatoknál ott lesz az okostelefon), azonban a konkrét feladatokkal kapcsolatos internetes segítségkérés szigorúan tilos, és annak kiderülése esetén kizárással büntethető.

Technikai feltételek

A versenyhez csapatonként egy jól működő, feltöltött okostelefon szükséges, melyen van mobilinternet (vagy csatlakozik egy elérhető wi-fi hálózatra). A szabadtéri helyszíneken wi-fi internetet nem tudunk garantálni, ezért ott fontos a mobilnet megléte. A verseny felülete webböngészőben fut, ezért bármilyen operációs rendszerrel rendelkező (Android, iOS...) okostelefon megfelelő. Egy-egy versenyzői telefon adatforgalma a verseny ideje alatt minimális, összesen legfeljebb néhány megabyte lesz.

Kérdések, információk

Ha kérdése van a versennyel kapcsolatban, figyelmébe ajánljuk a Medve Matek GO Hivatalos versenykiírását, valamint a go.medvematek.hu versenyzési felület használati útmutatóját is, ahol a verseny általános szabályait is részletezzük. Ha nem találja a választ, akkor írjon nekünk e-mailt az  címre! Érdeklődő diákként kérd matektanárod vagy szüleid segítségét!

Kezdődhet a toborzás!

Ha Ön pedagógus, és tetszik Önnek a verseny, kérjük, toborozzon iskolájából minél több csapatot! Ha Ön szülő, kérjük tájékoztassa gyermekének tanárait a versenyről. Kérjük, akinek tetszik a Medve Matek GO, ossza meg a most olvasott oldal linkjét közösségi oldalain vagy levelezőlistáin! Az alábbi gomb megnyomásával ezt az oldalt egyszerűen meg lehet osztani a facebookon. Előre is köszönjük a segítséget!

Hivatalos versenykiírás

A Medve Matek GO hivatalos versenykiírása az alábbi gombra kattintva elérhető.