fbpx

Medve Matek GO - Az okostelefonnal vándorlós matekverseny!

mmgo_logo_kicsi.png

Aktuális információk

Fontos, frissülő infók a Medve Matek-rendezvényekről

"Házhoz visszük" a Medve Matek - élményt!

Járványügyi szempontból teljesen biztonságos, okostelefonnal vándorlós matematikai kaland - a személyes élményekre kiéhezett diákok és felnőttek számára!

Csapatok mozgásban

Csapatmunka a természetben vagy az iskolában vándorolva

Fejtörők a telefonon

Találd meg! Oldd meg! Menj tovább!

6 kategória

5. osztálytól felfelé bárki részt vehet, felnőttek és tanárok is!

Nincs vírus-kockázat

Kis létszámok azonos iskolából, fókuszban a szabadtér!

Medve Matek GO pályák országszerte


130+ kijelölt szabadtéri pálya
Ezen felül további pályaigényeket is fogadunk!
Saját iskola területén is létesíthető pálya! 

Fontos tudnivalók

Nevezési kategóriák

Diák-kategóriák: Medvebocs (5-6. évf.), Kismedve (7-8. évf.), Nagymedve (9-10. évf.), Jegesmedve (11-12. évf.). A felnőttek és tanárok számára is hirdetünk egy könnyebb (Ursa Minor) és egy nehezebb (Ursa Maior) kategóriát. Részletes kategóriaválasztási szabályok a mindenkori versenykiírásokban találhatók. A Nevezési rendszer automatikusan kategorizálja a csapatokat a megadott adatok alapján.

Mikor és hol lehet versenyezni?

A mindenkor aktuális versenykiírás szerint a csapatvezetők ill. kapcsolattartók (pedagógusok) által választott helyszínen (saját iskola udvara és folyosói vagy 130+ szabadtéri helyszínünk egyikén). Igény esetén új szabadtéri helyszínek kijelölésében is együtt tudunk működni! Csak annyi megkötés van, hogy azonos iskola azonos kategóriájának (térben és időben) egyetlen alkalommal kell versenyeznie.

A verseny menete

A csapatok a verseny terepén állomások között okostelefonnal, térképpel vándorolnak. Az állomás lehet egy kifüggesztett QR-kód vagy egy földrajzi lokáció, amit a telefon "érzékel". A csapatok egy, az állomáson a telefonra érkező feladatot próbálnak megoldani, majd a megoldást a következő állomáson a telefonon rögzíteni kell. A megoldást a rendszer kiértékeli, újabb feladatot ad, és a megoldás helyességétől függően egy újabb állomásra küldi a csapatot. A cél a versenyidő alatt a legtöbb feladat helyes megoldása, és ezzel a lehető legtöbb pont szerzése.

Milyen feladatok várhatók?

Minden feladatra egy szám, szó vagy betű a válasz, tehát nem kell indokolni a megoldást, csak a telefon válaszmezőjében rögzíteni a pontos értéket. A feladatok nem arra fókuszálnak, hogy bonyolult elméleti összefüggéseket kérjenek számon – a cél a furfangos észjárás, egy-egy jó ötlet megtalálása! A feladatok változó nehézségűek, így mindenki részesül sikerélményben.

A versenyzési felület

A verseny a go.medvematek.hu rendszeren, webböngészőben fut, a csapatok itt kapják a feladatokat verseny közben a telefonjukra. A rendszer használata kézenfekvő, és tetszőleges típusú, tetszőleges operációs rendszerű okostelefonon működik! A benevezett csapatok a versenyük előtt egy egyedi azonosító-jelszó párost kapnak, amellyel a versenyzési felületre be kell jelentkezniük, és így kezdhetik meg a versenyzést.

A versenyzési felület - go.medvematek.hu

Egyszerű kezelhetőség

cropped2_screenshot_20210519-120133_chrome-1.jpg

Felhasználóbarát megjelenés

cropped3_screenshot_20210519-121638_chrome-1.jpg

Izgalom és élmény

cropped_screenshot_20210519-121135_chrome.jpg

Használati útmutató - go.medvematek.hu

A Medve Matek GO versenyzési felületének részletes használati útmutatója

Díjak, ajándékok

Minden kategóriában a helyes válaszok számától függően bronz-, ezüst- és aranymedve rangot érhetnek el a csapatok. Ezen felül kategóriánként a legjobban teljesítő csapatok oklevélben és tárgyjutalomban részesülnek. A legjobbak bejuthatnak a sorozat országos döntőjébe. Díjazzuk továbbá a sok csapattal versenyző iskolákat, pedagógusokat is.

10 csapatos Különdíj

Minden olyan iskola, amely legalább 10 csapattal nevez a versenyre, garantáltan egy értékes ajándékcsomagot kap! Egy iskolából több kapcsolattartó nevezésekor az összesített eredményt vesszük figyelembe és iskolánként egy ajándékcsomagot adunk.
mobil_logoval.png

Technikai feltételek

A versenyhez csapatonként egy jól működő, feltöltött okostelefon szükséges, melyen van mobilinternet (vagy csatlakozik egy elérhető wi-fi hálózatra). A szabadtéri helyszíneken wi-fi internetet nem tudunk garantálni, ezért ott fontos a mobilnet megléte. A verseny felülete webböngészőben fut, ezért bármilyen operációs rendszerrel rendelkező (Android, iOS...) okostelefon megfelelő. Egy-egy versenyzői telefon adatforgalma a verseny ideje alatt minimális, összesen legfeljebb néhány megabyte lesz.

Kérdések, információk

Ha kérdése van a versennyel kapcsolatban, figyelmébe ajánljuk a Medve Matek GO mindenkori versenykiírását, valamint a go.medvematek.hu versenyzési felület használati útmutatóját is, ahol a verseny általános szabályait is részletezzük. Ha nem találja a választ, akkor írjon nekünk e-mailt az  címre!

Érdeklődő diákként kérd matektanárod vagy szüleid segítségét!

Kezdődhet a népszerűsítés!

Ha tetszik Önnek a Medve Matek GO, ossza meg a most olvasott oldal linkjét közösségi oldalain vagy levelezőlistáin! Az alábbi gomb megnyomásával ezt az oldalt egyszerűen meg lehet osztani a facebookon. Előre is köszönjük a segítséget!