fbpx
 

Medve Matekverseny Budapest, Gellért-hegy

2021. szeptember 25., szombat

Aktuális információk, eredmények

Fontos, frissülő infók a Medve Matek-rendezvényekről

Helyszín, megközelítés

A verseny központi helyszíne a Rezeda utca Gellért-hegy felőli végénél található nagy rét (Jubiluemi park). A feladatosztó állomások a Gellért-hegy területén, annak sétányain találhatók.
Ajánlott megközelítés: utazás közösségi közlekedéssel a Szent Gellért térig, majd 3-400 méter séta felfelé a Gellért-hegyen. Pályudvarok felőli érkezés esetén a metróhálózatot javasoljuk használni, a Szent Gellért térre az M4-es metróval lehet eljutni. Különbusszal a Szirtes út felől javasoljuk megközelíteni a Citadellát, majd lefelé sétálni a központi helyszínig.

A versenynap programja

07:30-08:30 - Délelőtti csapatok érkezése és csomagjainak átvétele a versenyközpontban
08:30-09:00 - Köszöntők, szabályismertetés, közös bemelegítés
09:00-12:00 - Verseny - délelőtti futam
12:15-12:30 - A délelőtti futam eredményhirdetése, díjátadója

12:30-13:30 - Délutáni csapatok érkezése és csomagjainak átvétele a versenyközpontban
13:30-14:00 - Köszöntők, szabályismertetés, közös bemelegítés
14:00-17:00 - Verseny - délutáni futam
17:15-17:30 - A délutáni futam eredményhirdetése, díjátadója

Kik indulhatnak a versenyen?

A Medve Szabadtéri Matekversenyen 5-12. évfolyamos diákok, valamint tanárok, és vállalkozókedvű felnőttek is indulhatnak háromfős csapatokban. A verseny nyitott szellemiségű, minden érdeklődő számára sikerélményt biztosít - azoknak is, akik távolabb érzik maguktól a matekot!

Kategóriák

Diák-kategóriák: Medvebocs (5-6. évf.), Kismedve (7-8. évf.), Nagymedve (9-10. évf.), Jegesmedve (11-12. évf.). A felnőttek számára egy könnyebb (Ursa Minor) és egy nehezebb (Ursa Maior) kategóriát hirdetünk. Részletes kategóriaválasztási szabályok a Versenykiírásban találhatók. A Nevezési rendszer automatikusan kategorizálja a csapatokat a megadott adatok alapján.

A verseny menete

A csapatok a verseny terepén állomások között vándorolnak, és az állomásokon kapott feladatokat próbálják megoldani. Egyszerre mindig csak egy feladatot old meg egy csapat, majd a megoldás helyességétől függően továbbhalad egy újabb állomásra. Vigyázat! Rossz válasz esetén mellékvágányra lehet kerülni. A cél a legtöbb feladat helyes megoldása.

Választható versenyzési módok

Papír alapú versenyzés

Újdonság, hogy ezen a rendezvényen a csapatok kétféle versenyzési mód közül választhatnak. A választott versenyzési módot a nevezéskor szükséges megadni.

Papír alapú (hagyományos) versenyzési mód esetén a csapatok a feladatosztó állomásokon a szervezőktől egy-egy papírcetlin kapják meg az aktuális feladatot, majd a szervezőknek diktálják be a megoldást. Az így versenyző csapatok az állomástérképet is papír alapon kapják.

Okostelefonos versenyzés

Az okostelefonos versenyzési mód esetén a csapatok a Medve Matek GO internetes versenyzési felületén, a telefonjukra kapott térkép alapján keresik fel a feladatosztó állomásokat. Ha a csapat jó helyen jár, akkor a GPS-koordináták alapján a telefon képernyőjén automatikusan megjelenik a következő feladat. A megoldást szintén a telefonban kell rögzíteni. Ezután a rendszer automatikusan kiadja a következő feladatot és a következő felkeresendő állomást. Erről a versenyzési módról részletes útmutató ezen az oldalon lentebb görgetve olvasható.

Okostelefonos versenyzési felület - go.medvematek.hu

Egyszerű kezelhetőség

cropped2_screenshot_20210519-120133_chrome-1.jpg

Felhasználóbarát megjelenés

cropped3_screenshot_20210519-121638_chrome-1.jpg

Izgalom és élmény

cropped_screenshot_20210519-121135_chrome.jpg

Használati útmutató - go.medvematek.hu

Az okostelefonos versenyzési felület részletes használati útmutatója

Milyen feladatok várhatók?

Papír alapú és okostelefonos versenyzési mód esetén egyaránt minden feladatra egy szám, szó vagy betű a válasz, tehát nem kell indokolni a megoldást. A feladatok nem arra koncentrálnak, hogy bonyolult elméleti összefüggéseket kérjenek számon – a cél a furfangos észjárás, egy-egy jó ötlet megtalálása! A feladatok nem nehezek, mindenki részesül sikerélményben. Mintafeladatok megoldásokkal elérhetőek az alábbi gombra kattintva.

Díjak, ajándékok

Minden kategóriában a helyes válaszok számától függően bronz-, ezüst- és aranymedve rangot érhetnek el a csapatok! Ezen felül kategóriánként az első hat helyezett csapat oklevelet kap, az 1-3. helyezettek pedig tárgyjutalomban részesülnek. A legjobbak bejutnak a sorozat országos döntőjébe. Díjazzuk továbbá a legnagyobb távolságot megtett csapatokat, valamint a legtöbb csapattal érkező iskolákat is.

10 csapatos Különdíj

Minden olyan iskola, amely legalább 10 csapattal nevez a versenyekre (akár többre is), garantáltan egy értékes ajándékcsomagot kap! Egy iskolából több kapcsolattartó nevezésekor az összesített eredményt vesszük figyelembe és iskolánként egy ajándékcsomagot adunk.

Nevezési infók

Nevezési díjak, határidők

Előnevezési díjak:
 • PAPÍR ALAPÚ versenyzés esetén 2021. szeptember 17-ig: 2200 Ft/fő
 • OKOSTELEFONOS versenyzés esetén 2021. szeptember 17-ig: 2000 Ft/fő
Helyszíni nevezés a versenynapon (amennyiben van még szabad hely):
 • egységesen 3000 Ft/fő
Pedagógusok számára a nevezés mindig ingyenes!

A fizetendő nevezési díjakat és a kedvezményeket az internetes Nevezési rendszer automatikusan kiszámítja.

Akiknek van részben vagy teljes egészében "bent hagyott" nevezésük
a járvány miatt elmaradt 2020 tavaszi Medve Szabadtéri Matekversenyre, ők a bent hagyott egyenlegüket erre a versenyre felhasználhatják.

FONTOS! Ha netán a járványhelyzet (vissza)súlyosbodna szeptember 25-re, és az iskolák ismét bezárnának, abban az esetben a befizetett nevezési díjakat természetesen tovább görgetjük a következő Medve Matekversenyig.

A jelentkezés menete

A versenyre jelentkezni kizárólag a honlapon történő regisztráció után elérhető Nevezési rendszeren keresztül lehet. A nevezést csak nagykorú személy, az adott csapat kapcsolattartója bonyolíthatja le (pl. tanár vagy nagykorú csapattag).

A Nevezési rendszerben ki kell választani minden csapatnál, hogy:
 • papír alapon vagy okostelefonnal szeretne versenyezni
 • a délelőtti vagy a délutáni futamban szeretne indulni (azonos iskola, illetve azonos kapcsolattartó diákjai csak az egyik futamban indulhatnak egységesen)

A nevezési díjak befizetése

A nevezési díjakat minden esetben a Teljes Gráf Nonprofit Kft. bankszámlájára kérjük befizetni bankfiókban vagy átutalással. A bankszámlaszám, a számlaigénylés menete és minden fontos részlet megtalálható a Nevezési rendszerben. A rendszer a befizetendő összeget is automatikusan kalkulálja, és a befizetett összegek beérkezését is nyomon lehet követni.

A nevezés akkor válik érvényessé, ha a befizetés megérkezik a Teljes Gráf Nonproft Kft. számlájára. A fizetési határidő egységesen szeptember 21. kedd.

FIGYELEM! A Medve Szabadtéri Matekversenyek nevezési díjait korábban A Matematika Összeköt Egyesület bankszámlájára kellett befizetni. Ez egy szervezeti átalakulás miatt megváltozott (a szervezői közösség azonban változatlan). Ezért kérjük, hogy a visszatérő "medvézők" NE reflexből fizessenek, hanem ellenőrizzék a Nevezési rendszer által megadott új bankszámlaszámot.

A nevezési csomag tartalma

Mindenkinek jár:
 • regisztrációs lap ("utilappu") VAGY csapatonként egy belépési kód, amellyel a Medve Matek GO új webes felületén elindítható a verseny,
 • papír alapú VAGY virtuális térkép az állomásokról,
 • a megtett távolságok mérése,
 • emblémázott meglepetésajándék,
 • elemózsia (reggeliző keksz, alma, csoki),
 • víz,
 • elsősegély,
 • mellékhelyiségek használata.
Papírt vagy füzetet, illetve egyéb eszközöket (pl. vonalzó, számológép) mindenki hozzon magával a versenyre, mert ezeket nem biztosítjuk.

Időjárás a versenynapon

A versenyt rendkívüli időjárási körülmény (pl. tartós eső) előrejelzése esetén másnapra, szeptember 26. vasárnapra halasztjuk. Az időpont-módosításról a résztvevőket legkésőbb 2 nappal a verseny előtt értesítjük.

Járványügyi biztonság

A biztonságos lebonyolítás érdekében a délelőtti és a délutáni futamon is legfeljebb 2000 fő vehet részt. Ha a létszámkorlát betelik, a nevezési időszakot határidő előtt lezárjuk. A rendezvény nagykorúak számára csak védettségi igazolvánnyal látogatható. Részletes szabályozás a versenykiírásban olvasható.

Megengedett és tiltott segédeszközök

A versenyen a csapatok számológépet, tankönyvi segítséget és az általános internetes keresést használhatják, azonban külső személy (tanár, szülő, más ismerős) segítségét sem személyesen, sem telefonon, sem az interneten nem vehetik igénybe. A szabályszegő csapatokat a versenyből kizárjuk.

Medve Matek Bazár

A verseny ideje alatt a helyszínen Medve Matek emblémázott pólót és egyéb ajándéktárgyakat lehet vásárolni. A választható termékek köre évről évre megújul. A termékek megvásárlásával az önkéntes szervezői közösség tevékenységét is támogatják.

Kérdések, információk

Ha kérdése van a versennyel kapcsolatban, figyelmébe ajánljuk a versenyek Hivatalos versenykiírást, ahol a verseny általános szabályait is részletezzük. Ha nem találja a választ, látogasson el Kapcsolat oldalunkra, és keressen minket bármely elérhetőségünkön! Érdeklődő diákként kérd matektanárod vagy szüleid segítségét!

Kezdődhet a toborzás!

Ha Ön matematikatanár, és tetszik Önnek a verseny, kérjük, toborozzon iskolájából minél több csapatot! Ha Ön szülő, kérjük tájékoztassa gyermekének tanárait a versenyről.Az alábbi gomb megnyomásával ezt az oldalt egyszerűen meg lehet osztani a facebookon. Előre is köszönjük a segítséget!

Előnevezés vége

Az előnevezési időszak lezárult, új nevezést már csak a versenynap reggelén a helyszínen tudunk fogadni.

Hivatalos versenykiírás

Kérjük, olvassa el a részletes versenykiírást és szabályzatot!