fbpx
 

Medve GO Matekverseny Eger, Leányka úti campus

2021. szeptember 25., szombat

Aktuális információk, eredmények

Fontos, frissülő infók a Medve Matek-rendezvényekről

Helyszín, megközelítés

A gyülekező a Leányka úti egyetemi campuson, a focipályán lesz.
Ajánlott megközelítés: a vasútállomás felől kb. 25 perc sétával elérhető a Leányka út, az autóbusz-pályaudvaról pedig kb. 15 perc sétával kell számolni. Autóval vagy különbusszal történő érkezés esetén a belvárosban, az Eszterházy tér közelében javasoljuk a parkolást, mert a Leányka úton a kevés parkolóhely miatt nehézkes a megállás.

A versenynap programja

08:00-08:45 - Délelőtti csapatok érkezése a versenyközpontba
09:00-12:00 - Verseny - délelőtti futam
12:15-12:30 - A délelőtti futam eredményhirdetése, díjátadója

13:00-13:45 - Délutáni csapatok érkezése a versenyközpontba
14:00-17:00 - Verseny - délutáni futam
17:15-17:30 - A délutáni futam eredményhirdetése, díjátadója

Kik indulhatnak a versenyen?

A Medve Szabadtéri Matekversenyen 5-12. évfolyamos diákok, valamint tanárok, és vállalkozókedvű felnőttek is indulhatnak háromfős csapatokban. A verseny nyitott szellemiségű, minden érdeklődő számára sikerélményt biztosít - azoknak is, akik távolabb érzik maguktól a matekot!

Kategóriák

Diák-kategóriák: Medvebocs (5-6. évf.), Kismedve (7-8. évf.), Nagymedve (9-10. évf.), Jegesmedve (11-12. évf.). A felnőttek számára egy könnyebb (Ursa Minor) és egy nehezebb (Ursa Maior) kategóriát hirdetünk. Részletes kategóriaválasztási szabályok a Versenykiírásban találhatók. A Nevezési rendszer automatikusan kategorizálja a csapatokat a megadott adatok alapján.

Hogyan zajlik a verseny?

A csapatok a verseny terepén állomások között vándorolnak, és az állomásokon kapott feladatokat próbálják megoldani. Egyszerre mindig csak egy feladatot old meg egy csapat, majd a megoldás helyességétől függően továbbhalad egy újabb állomásra. Vigyázat! Rossz válasz esetén mellékvágányra lehet kerülni. A cél a legtöbb feladat helyes megoldása.

Versenyzés csak okostelefonnal, szervezői jelenlét mellett

A verseny menete

A csapatok a Medve Matek GO internetes versenyzési felületén, a telefonjukra kapott térkép alapján keresik fel a feladatosztó állomásokat. Ha a csapat jó helyen jár, akkor a GPS-koordináták alapján a telefon képernyőjén automatikusan megjelenik a következő feladat. A megoldást szintén a telefonban kell rögzíteni. Ezután a rendszer automatikusan kiadja a következő feladatot és a következő felkeresendő állomást. A versenyzés módjáról részletes útmutató ezen az oldalon lentebb görgetve olvasható.

Szervezői jelenlét

Szervezőink a versenyközpontban lesznek jelen a teljes versenynapon. A csapatok központi tájékoztatását és a futamok elindítását a jelen lévő szervezők vezénylik. Futam közben a versenyközpontban technikai segítség és elakadás esetén a feladatokkal kapcsolatos szakmai segítség is kérhető a szervezőktől. Azonban a feladatosztó állomásokon a szervezők nem lesznek ott, hiszen a feladatok a csapatok okostelefonjainak képernyőjén automatikusan megjelennek, és a megoldást is a telefonba kell rögzíteni.

Okostelefonos versenyzési felület - go.medvematek.hu

Egyszerű kezelhetőség

cropped2_screenshot_20210519-120133_chrome-1.jpg

Felhasználóbarát megjelenés

cropped3_screenshot_20210519-121638_chrome-1.jpg

Izgalom és élmény

cropped_screenshot_20210519-121135_chrome.jpg

Használati útmutató - go.medvematek.hu

Az okostelefonos versenyzési felület részletes használati útmutatója

Milyen feladatok várhatók?

Minden feladatra egy szám, szó vagy betű a válasz, tehát nem kell indokolni a megoldást. A feladatok nem arra koncentrálnak, hogy bonyolult elméleti összefüggéseket kérjenek számon – a cél a furfangos észjárás, egy-egy jó ötlet megtalálása! A feladatok nem nehezek, mindenki részesül sikerélményben. Mintafeladatok megoldásokkal elérhetőek az alábbi gombra kattintva.

Díjak, ajándékok

Minden kategóriában a helyes válaszok számától függően bronz-, ezüst- és aranymedve rangot érhetnek el a csapatok! Ezen felül kategóriánként a legjobban teljesítő csapatok oklevelet kapnak, illetve tárgyjutalomban részesülnek. A legjobbak bejutnak a sorozat országos döntőjébe. Nevezői létszám alapján régiónként díjazzuk továbbá a legnagyobb távolságot megtett csapatokat, valamint a legtöbb csapattal érkező iskolákat is.

10 csapatos Különdíj

Minden olyan iskola, amely legalább 10 csapattal nevez a versenyre, garantáltan egy értékes ajándékcsomagot kap! Egy iskolából több kapcsolattartó nevezésekor az összesített eredményt vesszük figyelembe és iskolánként egy ajándékcsomagot adunk.

Nevezési infók

Nevezési díjak, határidők

Előnevezési díj: 2021. szeptember 17-ig 1500 Ft/fő
Helyszíni nevezés a versenynapon (amennyiben van még szabad hely): 2500 Ft/fő
Pedagógusok számára a nevezés mindig ingyenes!

A fizetendő nevezési díjakat és a kedvezményeket az internetes Nevezési rendszer automatikusan kiszámítja.

Akiknek van részben vagy teljes egészében "bent hagyott" nevezésük
a járvány miatt elmaradt 2020 tavaszi Medve Szabadtéri Matekversenyre, ők a bent hagyott egyenlegüket erre a versenyre felhasználhatják.

FONTOS! Ha netán a járványhelyzet (vissza)súlyosbodna szeptember 25-re, és az iskolák ismét bezárnának, abban az esetben a befizetett nevezési díjakat természetesen tovább görgetjük a következő Medve Matekversenyig.

A jelentkezés menete

A versenyre jelentkezni kizárólag a honlapon történő regisztráció után elérhető Nevezési rendszeren keresztül lehet. A nevezést csak nagykorú személy, az adott csapat kapcsolattartója bonyolíthatja le (pl. tanár vagy nagykorú csapattag).

A Nevezési rendszerben ki kell választani minden csapatnál, hogy a délelőtti vagy a délutáni futamban szeretne indulni (azonos iskola, illetve azonos kapcsolattartó diákjai csak az egyik futamban indulhatnak egységesen).

A nevezési díjak befizetése

A nevezési díjakat minden esetben a Teljes Gráf Nonprofit Kft. bankszámlájára kérjük befizetni bankfiókban vagy átutalással. A bankszámlaszám, a számlaigénylés menete és minden fontos részlet megtalálható a Nevezési rendszerben. A rendszer a befizetendő összeget is automatikusan kalkulálja, és a befizetett összegek beérkezését is nyomon lehet követni.

A nevezés akkor válik érvényessé, ha a befizetés megérkezik a Teljes Gráf Nonproft Kft. számlájára. A fizetési határidő egységesen szeptember 21. kedd.

FIGYELEM! A Medve Szabadtéri Matekversenyek nevezési díjait korábban A Matematika Összeköt Egyesület bankszámlájára kellett befizetni. Ez egy szervezeti átalakulás miatt megváltozott (a szervezői közösség azonban változatlan). Ezért kérjük, hogy a visszatérő "medvézők" NE reflexből fizessenek, hanem ellenőrizzék a Nevezési rendszer által megadott új bankszámlaszámot.

A nevezési csomag tartalma

Mindenkinek jár:
  • csapatonként egy belépési kód, amellyel a Medve Matek GO webes felületén elindítható a verseny,
  • virtuális térkép az állomásokról,
  • a megtett távolságok mérése,
  • emblémázott meglepetésajándék,
  • mellékhelyiségek használata.
Papírt vagy füzetet, illetve egyéb eszközöket (pl. vonalzó, számológép) mindenki hozzon magával a versenyre, mert ezeket nem biztosítjuk.

Időjárás a versenynapon

A versenyt rendkívüli időjárási körülmény (pl. tartós eső) előrejelzése esetén másnapra, szeptember 26. vasárnapra halasztjuk. Az időpont-módosításról a résztvevőket legkésőbb 2 nappal a verseny előtt értesítjük.

Járványügyi biztonság

A biztonságos lebonyolítás érdekében a délelőtti és a délutáni futamon is legfeljebb 500 fő vehet részt. Ha a létszámkorlát betelik, a nevezési időszakot határidő előtt lezárjuk. A rendezvény nagykorúak számára csak védettségi igazolvánnyal látogatható. Részletes szabályozás a versenykiírásban olvasható.

Megengedett és tiltott segédeszközök

A versenyen a csapatok számológépet, tankönyvi segítséget és az általános internetes keresést használhatják, azonban külső személy (tanár, szülő, más ismerős) segítségét sem személyesen, sem telefonon, sem az interneten nem vehetik igénybe. A szabályszegő csapatokat a versenyből kizárjuk.

Medve Matek Bazár

A verseny ideje alatt a helyszínen korlátozott számban Medve Matek emblémázott pólót és egyéb ajándéktárgyakat lehet vásárolni. A választható termékek köre évről évre megújul. A termékek megvásárlásával az önkéntes szervezői közösség tevékenységét is támogatják.

Kérdések, információk

Ha kérdése van a versennyel kapcsolatban, figyelmébe ajánljuk a versenyek Hivatalos versenykiírást, ahol a verseny általános szabályait is részletezzük. Ha nem találja a választ, látogasson el Kapcsolat oldalunkra, és keressen minket bármely elérhetőségünkön! Érdeklődő diákként kérd matektanárod vagy szüleid segítségét!

Kezdődhet a toborzás!

Ha Ön matematikatanár, és tetszik Önnek a verseny, kérjük, toborozzon iskolájából minél több csapatot! Ha Ön szülő, kérjük tájékoztassa gyermekének tanárait a versenyről.Az alábbi gomb megnyomásával ezt az oldalt egyszerűen meg lehet osztani a facebookon. Előre is köszönjük a segítséget!

Nevezés vége

A regisztráció lezárult, több nevezést nem tudunk fogadni.

Hivatalos versenykiírás

Kérjük, olvassa el a részletes versenykiírást és szabályzatot!