fbpx

Aktuális infók: Medve Matek vs. koronavírus

Utolsó frissítés: 2020. október 27.
Következő frissítés legkésőbb: 2021. január 11.

A koronavírus-járvány kapcsán a Medve Matek szervezői csapata is elkötelezett abban, hogy az emberek egészsége az első, ezért a megelőzés és a helyzet megfelelő kezelése a legfontosabb. Mindenkit arra biztatunk, hogy a hatósági előírásokat tartsa be. Alább a 2020-as Medve Matek-rendezvényekkel, valamint a Medve Matek program jövőjével kapcsolatos aktuális infók találhatók.

LOGIRINTUS - logikai kaland otthonról

A Medve Matek szervezői csapata a járvány ideje alatt sem tétlenkedett: meghirdettük a Logirintus nevű online matematikai-logikai kalandot, melyen 2020 tavaszán több mint 16.000 résztvevő mérette meg magát!

A Logirintuson az 5-12. évfolyamos korosztály, valamint a felnőttek mellett újdonságként várjuk a kisebbeket, azaz a 3-4. évfolyamosokat is. Emellett kifejezetten családi csapatok számára is nyitott az esemény, hogy az egy háztartásban lévők közösen is részt vehessenek a kalandon.

A Logirintus 2020. november 20-21-én folytatódik, ismét egy nagyszabású online vetélkedőn új kihívásokkal várunk minden érdeklődőt!

Részletes leírás, szabályok és aktuális jelentkezési infók megtalálhatók honlapunkon a Logirintus menüpont alatt.

Medve Szabadtéri Matekversenyek - aktuális infók

Mint ismeretes, a 2020-as versenyszezonunkat a vírushelyzet miatt sajnos 2021-re kellett halasztanunk.

Jó hír, hogy hacsak nem lesz teljes kijárási tilalom (amit őszintén remélünk), akkor 2021 tavaszán mindenképp rendezünk szabadtéri matekversenyeket.

Ha a helyzet megengedi, akkor ezeket a rendezvényeket a hagyományos formában, de szigorú járványügyi intézkedések mellett tartjuk majd meg.

Ha nagyobb létszámú rendezvényeket nem lehet majd tartani 2021 tavaszán, akkor alternatív megoldással fogunk élni, amely során időben és térben széthúzzuk a versenyek lebonyolítását,
így egyidejűleg ugyanazon a helyen csak kevés résztvevő versenyez majd, ugyanakkor a verseny "vándorlós" alapélménye nem fog eltűnni, az internet segítségével pedig a "sokan matekozunk egyszerre!" élményt is biztosítani tudjuk majd.

A tervezett időpontok megtalálhatók Rendezvénynaptárunkban. A nevezési időszak 2021 januárjában fog indulni. A kedves csapatvezetőknek, kapcsolattartóknak ezúton is köszönjük türelmét és rugalmasságát!

A Medve Szabadtéri Matekversenyek az egyedi hangulatukkal a résztvevői visszajelzések alapján olyan értéket képviselnek, amit mi semmiképp sem szeretnénk veszni hagyni. Kérünk mindenkit, aki teheti, hogy segítsen ennek megőrzésében! Mi addig is lelkesen dolgozunk olyan alternatív programokon (ld. Logirintus, alább), melyek ebben a válságos időszakban is segítik a matematika népszerűsítését.

Új Medve Matek-feladatsorok honlapunkon

A szervezői csapata a járvány ideje alatt több új, különböző nehézségi fokú mintafeladatsort is készített. A feladatsorok szabadon hozzáférhetők honlapunkon, és szakköri, tanórai munkára vagy otthoni "agytornához" kiváló lehetőséget biztosítanak.

A feladatsorok megtalálhatók a Mintafeladatsorok menüpont alatt.

További tervek - mi lesz a Medve Matek programmal?

A Medve Matek szervezői nem csüggednek! Igyekszünk új ötleteket, több esetben már régóta dédelgetett Medve Matekos álmokat előkészíteni a megvalósításra. Több online tartalommal jelentkezünk, új típusú rendezvényeken és eddig nem látott formátumú tudománynépszerűsítő tartalmakon is gondolkodunk. Egyszer vége lesz a járványnak!

Az alábbi videót pedig beszúrjuk ide, nehogy megfeledkezzünk a Medve Matek-érzésről és küldetésről. :)