fbpx

Aktuális infók: Medve Matek vs. koronavírus

Utolsó frissítés: 2020. május 29.
Következő frissítés legkésőbb: 2020. augusztus 23.

FONTOS! A nyári táborokat megtartjuk! A táborokkal kapcsolatos infókért kérjük, görgessenek lentebb vagy kattintsanak ide!

A koronavírus-járvány kapcsán a Medve Matek szervezői csapata is elkötelezett abban, hogy az emberek egészsége az első, ezért a megelőzés és a helyzet megfelelő kezelése a legfontosabb. Mindenkit arra biztatunk, hogy a hatósági előírásokat tartsa be. Alább a 2020-as Medve Matek-rendezvényekkel, valamint a Medve Matek program jövőjével kapcsolatos aktuális infók találhatók.


LOGIRINTUS - logikai kaland otthonról

A Medve Matek szervezői csapata a járvány ideje alatt sem tétlenkedett: meghirdettük a Logirintus nevű, mindenki számára ingyenes online matematikai-logikai kalandot.

A 2020. április 25-én és május 30-án megtartott vetélkedők hatalmas sikerrel zárultak: összesen több mint 16.000 résztvevő mérette meg magát az online térben.

A Logirintuson az 5-12. évfolyamos korosztály, valamint a felnőttek mellett újdonságként várjuk a kisebbeket, azaz a 3-4. évfolyamosokat is. Emellett kifejezetten családi csapatok számára is nyitott az esemény, hogy az egy háztartásban lévők közösen is részt vehessenek a kalandon.

A Logirintus ősszel folytatódik.

Részletes leírás, szabályok és aktuális jelentkezési infók megtalálhatók honlapunkon a Logirintus menüpont alatt.

Új Medve Matek-feladatsorok honlapunkon

A szervezői csapata a járvány ideje alatt több új, különböző nehézségi fokú mintafeladatsort is készített. A feladatsorok szabadon hozzáférhetők honlapunkon, és szakköri, tanórai munkára vagy otthoni "agytornához" kiváló lehetőséget biztosítanak.

A feladatsorok megtalálhatók a Mintafeladatsorok menüpont alatt.

Medve Szabadtéri Matekversenyek

A kialakult helyzet miatt a 2020-as Medve Szabadtéri Matekverseny áprilisi és májusi fordulóit is bizonytalan időre elhalasztjuk. A konkrét új időpontok egyelőre nem ismertek, ezeket később tesszük közzé.

Kérések, intézkedések a Medve Szabadtéri Matekversenyekhez kapcsolódóan

 • Az internetes Nevezési rendszert a szabadtéri matekversenyekre lezártuk. A bizonytalan helyzetben a csapatokat a kapcsolattartók nem tudják sem módosítani, sem törölni. A rendszert akkor nyitjuk újra, amikor a szabadtéri matekversenyek új időpontjai véglegesednek.
 • Ha a versenyek új időpontja végleges, akkor lesz lehetősége mindenkinek változtatnia a csapatokon, amit mi a lehető legrugalmasabban fogunk kezelni.
 • A leadott nevezések az adott városban megrendezésre kerülő következő versenyre biztosan érvényesek (akár ősszel, akár 2021 tavaszán lesz a következő verseny, mindenképp vállaljuk a nevezések és a díjak átcsoportosítását).
 • Kérjük, csapatmódosítási igényekkel is csak akkor keressenek minket, ha már véglegesek az új időpontok (ekkor újra fogjuk nyitni a nevezési rendszert).
 • Akinek van még fennálló nevezésidíj-tartozása (azaz benevezett csapato(ka)t, de még nem fizette be a nevezési díjat), számukra nem szabunk befizetési határidőt addig, amíg nem véglegesednek a versenyek új időpontjai. Azaz a nevezések nem vesznek el, az új befizetési határidőkről pedig később adunk tájékoztatást.
 • Ahol a kialakult gazdasági helyzetben nagy szükség mutatkozik az áprilisi vagy májusi versenyekre átutalt nevezési díjak visszafizetésére, oda vissza tudjuk utalni a befizetett összeget.
 • Ugyanakkor azt szeretnénk kérni, hogy a visszaigényléssel csak akkor éljenek, ha a nevezési díjak visszautalása gazdasági vagy adminisztratív okokból rövid időn belül feltétlenül szükséges (hiszen a befizetett díjak természetesen érvényesek a következő versenyre is, ahogy fentebb jeleztük).
 • Kérjük, vegyék figyelembe, hogy jelenleg az iskolákban a részvételi díjak visszaosztása készpénzben lehetetlen, de a normál munkarendre való visszatérés után is pluszmunkát ró a pedagógusokra. Másrészt amennyiben tömeges pénzvisszafizetési igény érkezik egyesületünk felé, akkor sajnos előfordulhat, hogy tartalékaink elfogynak, és nem tudjuk tovább fenntartani a Medve Matek programot, mint azt már több helyen jeleztük.
 • Kérjük, akinek a fentiek fényében mégis nevezésidíj-visszatérítési igénye van, jelezze azt felénk indoklással és fizetési azonosítójának feltüntetésével együtt a e-mail címen, ahol készséggel állunk rendelkezésre.

Kérjük, hogy a szabadtéri matekversenyek elhalasztásával kapcsolatban olyan kérdésekkel ne keressenek minket, amelyekre a fenti pontok megadják a választ, ugyanis ennél bővebb tájékoztatást jelenleg külön kérdésre sem tudunk adni. Más témákban természetesen továbbra is várjuk megkereséseiket elérhetőségeinken!

Nyári Medve Matektáborok - kérések, intézkedések

FONTOS, végleges infók! A kormány döntése értelmében lehetségessé vált "ottalvós" nyári táborok szervezése, így a Medve Matek megszervezi mind a négy turnust! Azt gondoljuk, hogy mind a szülők tehermentesítése, mind a diákok szociális életének előmozdítása is nagyon fontos feladat az egészségvédelem mellett, ezért nagyon örülünk, hogy megrendezhetjük a táborokat. A táborokban a vonatkozó járványügyi szabályokat természetesen be fogjuk tartani és tartatni.

A nyári táborokra történő jelentkezések kapcsán a következő intézkedéseket hoztuk:

 • A négy turnus részletes leírása a Matektáborok aloldalain tekinthető meg.
 • Ha egy turnus betelik, akkor várólistára lehet kerülni (ezt minden esetben jelezzük a Nevezési rendszerben). A várólistáról egy másik táborozó lemondása esetén lehet bekerülni a táborba.
 • Javasoljuk, hogy olyan turnusra adjanak le jelentkezést, ahol még vannak szabad helyek, így biztosítható a bekerülés.
 • A már jelentkezett résztvevőktől azt kérjük, hogy május 31-ig a tábordíj legalább 50%-át fizessék be, ezzel biztosítva minket is arról, hogy valóban igényt tartanak a lefoglalt tábori helyre. (Részletes fizetési infók a Nevezési rendszerben találhatók.) A fennmaradó összeget június 15-ig kérjük rendezni. Ha valaki május 31-ig nem tudja teljesíteni a befizetést, de nem szeretne lemaradni a táborról, kérjük, írjon nekünk erről egy külön e-mailt a  címre.
 • Ha egy (korábban) jelentkezett diák mégsem szeretne a táborban részt venni, akkor kérjük, hogy a jelentkezését haladéktalanul töröljék a Nevezési rendszerből, hogy valós képet kaphassunk a szabad tábori helyekről.
 • Az új jelentkezőktől azt kérjük, hogy a jelentkezéstől számítva 3 munkanapon belül fizessék be a részvételi díj első részletét, így biztosítva a helyet a táborban.
 • Ha egy jelentkező elmulasztja a befizetést a megadott határidőre, és nem is törli a jelentkezését, akkor mi fogjuk törölni azt, hogy felszabadítsuk a helyeket olyanok számára, akik valóban szeretnének velünk táborozni.
 • Kérdés, kérés esetén keressenek minket bizalommal a  e-mail címen!

További tervek - mi lesz a Medve Matek programmal?

A Medve Matek szervezői nem csüggednek! Az otthon töltött időt igyekszünk kihasználni, hogy új ötleteket, több esetben már régóta dédelgetett Medve Matekos álmokat készítsünk elő a megvalósításra. Több online tartalommal jelentkezünk, új típusú rendezvényeken és eddig nem látott formátumú tudománynépszerűsítő tartalmakon is gondolkodunk. Egyszer vége lesz a járványnak!

Az alábbi új videót pedig beszúrjuk ide, nehogy megfeledkezzünk a Medve Matek-érzésről és küldetésről. :)