A Medve Matek Élménynap bemutatása

A Medve Matek Élménynap a Medve Matek program és A Matematika Összeköt Egyesület nyílt napja, ahol bárki megismerheti filozófiánkat, részletes tájékoztatást kaphat rendezvényeinkről, valamint ki is próbálhatja egyes programjainkat.

Az élménynap egyben a tehetséggondozás iránt érdeklődő, ilyen munkát folytató matematikatanárok és tanárszakos hallgatók eszmecseréjének színtere is, melyből reményeink szerint minden résztvevő profitálni tud.

A Medve Matek Élménynapon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Jelentkezés február 3-ától!

Kiknek szól az élménynap?

Az élménynapon 5-12. évfolyamos diákok, általános- és középiskolai tanárok, tanárszakos egyetemi hallgatók és érdeklődő szülők is részt vehetnek. A rendezvény minden résztvevő számára ingyenes.

Ezen az oldalon az élménynapok általános információi böngészhetők. A konkrét események részletei megtalálhatók a helyszíneknél a Részletek gombra kattintva.

Mikor és hol rendezünk élménynapot?

2020-ban a Medve Matek Élménynapot az alábbi helyszínen és időpontban rendezzük meg: 

2020. február 29-én (szombaton) Budapesten, a BME-n


Matek élménynap
Budapest

2020. február 29.

Programok

Előadások

Érdekes előadások híres matematikusoktól, professzoroktól.

Élménylabirintus

Logikai játékok és rejtvények csapatverseny keretében.

Kerekasztal-beszélgetés

Gondolatébresztő beszélgetés és tapasztalat-csere a pedagógusok és szülők részére.

Délelőtti foglalkozások

Kiscsoportos matematikai foglalkozások nem mindennapi témákkal.

Kiállítás, állandó standok

Logikai játékok, matematikai origami, Medve Matek díszek és képek szerte az épületben.

Medve Matek hangulat

Hamisítatlan Medve Matek érzés egész nap!

A 2020-as Élménynap időbeosztása

09:00-10:00 Érkezés a helyszínre, regisztráció
10:00-11:00 Plenáris előadás
11:00-11:30 Szünet
11:30-13:30 Foglalkozások
13:30-14:30 Ebéd
14:30-16:30 Élménylabirintus, Kerekasztal beszélgetések
16:30-17:00 Rendezvény zárása

Élménynapjaink vendégei voltak

2020-as Élménynapunk vendégei a konkrét rendezvény kiírásánál tekinthetők meg.

mero_laszlo.png

Mérő László

Matematikus, pszichológus, egyetemi tanár. Nincs olyan matematika iránt érdeklődő, aki ne találkozott volna legalább egy ismertetterjesztő könyvével. Műveit nem csak itthon, de küldföldön is nagy siker és érdeklődés övezi. Több mint 20 évig tanított az ELTE Kísérleti Pszichológia Tanszékén matematikai, logikai, pszichológiai és játékelméleti tárgyakat.
marki_zay_janos.jpg

Márki-Zay János

Matematika-fizika tanár, aki pofonegyszerű és szellemes kísérleti modelljeivel teszi könnyen érthetővé a különféle fizikai törvényeket. Szívószálas modelljeivel látványosan mutatja be a geometriai formákat, s ezzel a diákok figyelmét is könnyen kivívja.
lenart_istvan.JPG

Lénárt István

Matematikatanár, az ELTE oktatója. A gömbi geometria oktatásának nemzetközi hírű kutatója, nevéhez fűzödik a Lénárt-gömb nevű világhírű oktatási segédeszköz megalkotása, valamint a Sík és gömb című, összehasonlító geometriai kísérleteket bemutató könyv.
cz_nagyne_bandi_klara.png

Cz. Nagyné Bándi Klára

Beke Manó-díjas matematikatanár, a Beke Manó Emlékdíj Bizottság tagja, a veszprémi Minerva Tanulási Alternatíva létrehozója. Több évtizede foglalkozik tehetséggondozással, a Zrínyi verseny Veszprém megyei állandó szervezője, elkötelezettsége példaértékű a közoktatásban
kis_gabor.jpg

Kis Gábor

Matematika tanár, akinek a Medve Matektáborok és Medve Szabadtéri Matekversenyek koncepcióját és elindítását köszönhetjük. 2016-ban a matematika népszerűsítésében és a matematikai tehetséggondozásban kifejtett hatékony munkásságáért Beke Manó díjat kapott.
lazi_marta.jpg

Lángné dr. Lázi Márta

A BME Matematika Intézet egyetemi docense. A Természettudományi Kar Elmemater Tehetségpontjának és a BME Gyerekegyetem egyik főszervezője. Az első budapesti Medve Szabadtéri Matekverseny megszervezésében nélkülözhetetlen segítséget nyújtott.

Jelentkezés

A jelentkezés február 3-án indul itt, a honlapon!