fbpx

Medve Matektábor Pusztafalu (Zemplén)

2020. július 17-26. - a rendezvény lezajlott

Hivatalos: megtartjuk a nyári táborokat!

FONTOS, végleges infók! A kormány döntése értelmében lehetségessé vált "ottalvós" nyári táborok szervezése, így a Medve Matek meg fogja szervezni mind a négy turnust! 

Az aktuális járványügyi szabályozásokra és ajánlásokra a lebonyolítás során maximálisan odafigyelünk.

A nyári táborokra történő jelentkezések kapcsán a következő intézkedéseket hoztuk:

  • Az internetes Nevezési rendszerünk nyitva van, a táborokra ott lehet jelentkezni.
  • Ha egy turnus betelik, akkor várólistára lehet kerülni (ezt minden esetben jelezzük a Nevezési rendszerben). A várólistáról egy másik táborozó lemondása esetén lehet bekerülni a táborba.
  • Javasoljuk, hogy olyan turnusra adjanak le jelentkezést, ahol még vannak szabad helyek, így biztosítható a bekerülés.
  • A már jelentkezett résztvevőktől azt kérjük, hogy május 31-ig a tábordíj legalább 50%-át fizessék be, ezzel biztosítva minket is arról, hogy valóban igényt tartanak a lefoglalt tábori helyre. (Részletes fizetési infók a Nevezési rendszerben találhatók.) A fennmaradó összeget június 15-ig kérjük rendezni. Ha valaki május 31-ig nem tudja teljesíteni a befizetést, de nem szeretne lemaradni a táborról, kérjük, írjon nekünk erről egy külön e-mailt a  címre.
  • Ha egy (korábban) jelentkezett diák mégsem szeretne a táborban részt venni, akkor kérjük, hogy a jelentkezését haladéktalanul töröljék a Nevezési rendszerből, hogy valós képet kaphassunk a szabad tábori helyekről.
  • Az új jelentkezőktől azt kérjük, hogy a jelentkezéstől számítva 3 munkanapon belül fizessék be a részvételi díj első részletét, így biztosítva a helyet a táborban.
  • Ha egy jelentkező elmulasztja a befizetést a megadott határidőre, és nem is törli a jelentkezését, akkor mi fogjuk törölni azt, hogy felszabadítsuk a helyeket olyanok számára, akik valóban szeretnének velünk táborozni.
  • Kérdés, kérés esetén keressenek minket bizalommal a  e-mail címen!

Helyszín, időpont

2020. július 17-26., 10 nap / 9 éj.
Helyszín: Öreg Bence Turistaház, Pusztafalu (Fő út 17.)

 

Szállás, étkezés

A pusztafalui táborhely befogadóképessége 192 fő.
A tábor hetében a teljes táborhely kizárólag a Medve Matektábor számára van fenntartva. 
Az elhelyezés kőházakban történik, melyek régi parasztházakból lettek átalakítva szálláshellyé. Ilyen autentikus megoldással az országban máshol nem találkozhatunk. 6-16 ágyas szobákban történik az elhelyezés. Tisztálkodásra minden házhoz külön fürdőszoba áll a táborlakók rendelkezésére. A napi háromszori étkezés a tábor étkezőhelyiségeiben történik. Speciális étrend-igények nem jelentenek gondot, de ezt kérjük jelezni a jelentkezéskor.

Utazás

A lakóhelytől Pusztafalura való eljutást és a visszautat is lehetőségeink szerint kísérettel tudjuk biztosítani (a tömegközlekedésre vonatkozó járványügyi szabályok betartásával), illetve egyéni (autós) utazásra is van lehetőség. Az utazás a kiinduló állomástól Sátoraljaújhelyig vonattal, onnan a táborig pedig bérelt különbuszokkal történik. Sástó esetében a kíséretet a keleti országrész teljes területéről és Budapestről vállaljuk, a Dunántúlról pedig Veszprém, Győr és Székesfehérvár irányából (és az útbaeső településekről) tudjuk vállalni. A gyerekeknek a lakóhelyhez közeli vasútállomásokhoz való eljutásában kérjük a szülők segítségét.

A különbuszos utazás ingyenes, a vonatjegyet Sátoraljaújhelyig és vissza azonban mindenkinek saját magának kell megvennie.
pu_jatek.png
pu_sport.png

Kinek ajánljuk a pusztafalui turnust?

A tíznapos táborban az egyhetes turnusoknál jobban el lehet merülni egy-egy témában, valamint több programot tudunk megvalósítani. A hangulat és a maradandó élmények garantáltak! A közelben lakók mellett azoknak is ajánljuk ezt a turnust, akik távolabb élnek és/vagy még soha nem jártak a Zemplénben. Emellett visszatérő táborozóinknak is jó szívvel ajánljuk ezt a gyönyörű és különleges helyszínt. De akkor sem kell csüggedni, ha valaki eleinte barátok nélkül, matektábori újoncként indul útnak. Garantált, hogy egy-két napon belül sok új barát veszi majd körül, akikkel 10 napon keresztül rengeteg élmény vár!
Azoknak, akik még nem töltöttek több napot szüleiktől távol, első alkalomra rövidebb, egyhetes turnusainkat ajánljuk.

A táborhely felszereltsége

A Medve Matektábor idején a táborhelyet kizárólag mi vesszük igénybe. A táborban található egy focipálya, pingpongasztal, csocsóasztal, kosárlabdapálya, strandröplabdapálya, valamint falmászópálya is. A lakóépületek mellett számos közös helyiség is a rendelkezésünkre áll az étkezésre és egyéb programokra is. A tábor közvetlen közelében van bolt és büfé is, valamint a tábor területén keresztülfolyik egy patak, ami még hangulatosabbá teszi a helyszínt.
pu_attr.png

Attrakciók a környéken

A táborhely a Zempléni-hegység szívében fekszik, számos túraútvonal kiindulópontja. Néhány kilométerre található a füzéri vár, melyet az utóbbi években teljesen felújítottak. Emellett át lehet sétálni Szlovákiába is, a festői szépségű Izra-tóhoz, de a Zemplén legmagasabb pontja, a Nagy-Milic is könnyen elérhető. Emellett a közelben fekszik a Pálháza-Kőkapu kisvasút és Hollóháza is, utóbbi máig működő porcelángyáráról híres. Maga Pusztafalu is egy igen hangulatos kistelepülés, melyet érdemes megcsodálni. A tábor során az összes említett célpontot lehetőség lesz meglátogatni.

Mikor és hogyan lehet jelentkezni a táborba?

A pusztafalui táborra már lehet jelentkezni az online Nevezési rendszeren keresztül. A rendszer használata egyszerű, eléréséhez a honlapon történő regisztráció szükséges. A jelentkezési határidő június 15. 23:59. Nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a jelentkezést, mert a táborok legtöbbször határidő előtt megtelnek. Amint a tábor betelik, a jelentkezés csak várólistára lesz lehetséges, melyről a rendszer tájékoztat regisztráció előtt.

Mennyibe kerül?

A pusztafalui tábor ára:
  • Medvematek-kedvezményre jogosultak számára 56.000 Ft. Ez az ár azoknak jár, akik meghívót kaptak és/vagy már vettek részt Medvematek-eseményen és/vagy többen érkeznek azonos iskolából vagy családból.
  • A tábor nem-kedvezményes alapára 64.000 Ft.

Díjfizetés ütemezése

A tábor díját egy, kettő vagy négy részletben lehet befizetni. Az első részletet mindig a jelentkezéssel egyidejűleg kérjük befizetni A Matematika Összeköt Egyesület bankszámlájára (átutalással vagy banki pénztári befizetéssel). A jelentkezés akkor válik érvényessé, amikor az első részlet beérkezett a bankszámlára. Az ütemezésről bővebb tájékoztatást a Nevezési rendszerben adunk. A befizetések szintén a személyes Nevezési rendszerben követhetők nyomon.

Vigyél magaddal egy rászoruló diákot!

Célunk, hogy a legnehezebb anyagi helyzetben lévő tehetséges diákok se maradjanak ki a matektábor-élményből. Ezért lehetőséget adunk a jobb módú, Medvematek-kedvezményre jogosult családoknak arra, hogy a táborok magasabb alapárát választva hozzájáruljanak ehhez a célhoz: 7 ilyen hozzájárulás = 1 rászoruló tehetség ingyenes matektábora!

Kérdések, információk

Ha kérdése van a táborral kapcsolatban, látogasson el Kapcsolat oldalunkra, és keressen minket bármely elérhetőségünkön! Emellett figyelmébe ajánljuk a Medve Matektáborok kiinduló oldalát is, ahol általános leírást adunk matektáborainkról.

Lemondás

Ha meghiúsul a részvétel, a jelentkezést haladéktalanul törölni kell a Nevezési rendszer Eddigi nevezések és fizetési információk menüponjában. Május 31-ig történő lemondás esetén a teljes addig befizetett összeget visszafizetjük. Június 1. és 15. közti lemondás esetén az összeg 50%-át fizetjük vissza, ennél későbbi lemondás esetén az addig befizetett összeg elvész. Ez azért van, mert a szervezőknek előlegfizetési kötelezettségük van a táborhely üzemeltetői felé, amit nem tudnak visszakérni.

Táborkiírás

Az alábbi gombra kattintva elérhető a részletes táborkiírás-dokumentum.

Archívum

Az alábbi gombra kattintva elérhetők a tábor fényképei és a résztvevők listája.