Medve Matekverseny Országos döntő

2019. június 1., szombat Debrecen, Agóra Tudományos Élményközpont

A döntő helyszíne

Az országos döntő helyszíne a Medve Matek "szülővárosa", Debrecen. A versenyközpont az Agóra Tudományos Élményközpontban lesz, ahol a résztvevők a kiállítást is megtekinthetik! A feladatosztó állomások a Debreceni Egyetem campusán, valamint az Agóra központ területén lesznek.

A versenynap programja

A versenynap programja hasonló lesz a regionális fordulókon megszokottakhoz, de a versenyszabályok kissé eltérnek a megszokottól. A döntő résztvevőit és tanáraikat e-mailben tájékoztatjuk a részletes tudnivalókról.

Időjárás, esőnapok

A döntőt minden időjárási körülmény esetén megrendezzük június 1-jén. Esős idő esetén a feladatosztó állomások fedett területen lesznek.

A döntő résztvevői

A döntőre minden kategóriából összesen 12-12 csapatot hívunk meg. Minden területi fordulóról a kategória-győztesek automatikusan döntő-résztvevők lesznek. Emellett azt, hogy az egyes regionális fordulókból pontosan hány csapat jut a döntőbe, a regionális fordulók nevezői létszám-aránya határozza meg. Minden versenynap reggelén közöljük a döntőbe jutó csapatok létszámát.
A döntő teljes programkínálata minden résztvevőnek természetesen ingyenes, kizárólag az útiköltséget és egy igény esetén egy kedvezményes szállásdíjat kell viselniük a résztvevőknek.

Díjak, ajándékok

Minden kategória első hat helyezett csapata oklevelet kap, az 1-3. helyezettek pedig tárgyjutalomban részesülnek. A döntő győztesei (kategóriánként) egy évig őrizhetik a Medve Matek vándorserleget.
A részvételről mindenki emléklapot és egy-egy egyedi ajándékot is kap, valamint a résztvevők és a kísérő tanárok vendégeink lesznek egy finom ebédre a verseny végén.
2017_orszagos_donto.jpg

Honnan lehet bejutni a döntőbe?

Nézzük át újra a verseny regionális fordulóit!

Eredmények

Az alábbi gombra kattintva elérhetők a verseny eredményei és fényképei az Archívumban