Medve Matektábor Pusztafalu (Zemplén)

2018. július 20-29. - a rendezvény lezajlott

Helyszín, időpont

2018. július 20-29., 10 nap / 9 éj.
Helyszín: Öreg Bence Turistaház, Pusztafalu (Fő út 17.)

 

Szállás, étkezés

A pusztafalui táborhely befogadóképessége 200 fő.
A tábor hetében a teljes táborhely kizárólag a Medve Matektábor számára van fenntartva. 
Az elhelyezés kőházakban történik, melyek régi parasztházakból lettek átalakítva szálláshellyé. Ilyen autentikus megoldással az országban máshol nem találkozhatunk. 6-16 ágyas szobákban történik az elhelyezés. Tisztálkodásra minden házhoz külön fürdőszoba áll a táborlakók rendelkezésére. A napi háromszori étkezés a tábor étkezőhelyiségeiben történik. Speciális étrend-igények nem jelentenek gondot, de ezt kérjük jelezni a jelentkezéskor.

Utazás

A lakóhelytől Pusztafalura való eljutást és a visszautat is lehetőségeink szerint kísérettel biztosítjuk. Az utazás a kiinduló állomástól Sátoraljaújhelyig vonattal, onnan a táborig pedig bérelt különbuszokkal történik. Pusztafalura a kíséretet a keleti országrész teljes területéről és Budapestről vállaljuk, a Dunántúlról pedig Győr és Székesfehérvár irányából (és az útbaeső településekről) tudjuk vállalni. A gyerekeknek a lakóhelyhez közeli vasútállomásokhoz való eljutásában kérjük a szülők segítségét.

A különbuszos utazás ingyenes, a vonatjegyet Sátoraljaújhelyig és vissza azonban mindenkinek saját magának kell megvennie.
pu_jatek.png
pu_sport.png

Kinek ajánljuk a pusztafalui turnust?

A tíznapos táborban az egyhetes turnusoknál jobban el lehet merülni egy-egy témában, valamint több programot tudunk megvalósítani. A hangulat és a maradandó élmények garantáltak! A közelben lakók mellett azoknak is ajánljuk ezt a turnust, akik távolabb élnek és/vagy még soha nem jártak a Zemplénben. Emellett visszatérő táborozóinknak is jó szívvel ajánljuk ezt a gyönyörű és különleges helyszínt. De akkor sem kell csüggedni, ha valaki eleinte barátok nélkül, matektábori újoncként indul útnak. Garantált, hogy egy-két napon belül sok új barát veszi majd körül, akikkel 10 napon keresztül rengeteg élmény vár!
Azoknak, akik még nem töltöttek több napot szüleiktől távol, első alkalomra rövidebb, egyhetes turnusainkat ajánljuk.

A táborhely felszereltsége

A Medve Matektábor idején a táborhelyet kizárólag mi vesszük igénybe. A táborban található egy focipálya, pingpongasztal, csocsóasztal, kosárlabdapálya, strandröplabdapálya, valamint falmászópálya is. A lakóépületek mellett számos közös helyiség is a rendelkezésünkre áll az étkezésre és egyéb programokra is. A tábor közvetlen közelében van bolt és büfé is, valamint a tábor területén keresztülfolyik egy patak, ami még hangulatosabbá teszi a helyszínt.
pu_attr.png

Attrakciók a környéken

A táborhely a Zempléni-hegység szívében fekszik, számos túraútvonal kiindulópontja. Néhány kilométerre található a füzéri vár, melyet az utóbbi években teljesen felújítottak. Emellett át lehet sétálni Szlovákiába is, a festői szépségű Izra-tóhoz, de a Zemplén legmagasabb pontja, a Nagy-Milic is könnyen elérhető. Emellett a közelben fekszik a Pálháza-Kőkapu kisvasút és Hollóháza is, utóbbi máig működő porcelángyáráról híres. Maga Pusztafalu is egy igen hangulatos kistelepülés, melyet érdemes megcsodálni. A tábor során az összes említett célpontot lehetőség lesz meglátogatni.

Mikor és hogyan lehet jelentkezni a táborba?

A pusztafalui turnusra már lehet jelentkezni az online Nevezési rendszeren keresztül. A rendszer használata egyszerű, eléréséhez a honlapon történő regisztráció szükséges. A jelentkezési határidő június 15. 23:59. Nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a jelentkezést, mert a táborok legtöbbször határidő előtt megtelnek. Amint a tábor betelik, a jelentkezés csak várólistára lesz lehetséges, melyről a Nevezési rendszer tájékoztatást ad.

Mennyibe kerül?

A pusztafalui tábor ára a kedvezményre jogosultak számára 49.000 Ft. Kedvezményre jogosultak: a visszatérő táborozóink; a Medve Szabadtéri Matekverseny-résztvevők; azok, akik testvérükkel együtt érkeznek; azok, akik azonos iskolába járó évfolyamtársukkal együtt érkeznek; az iskolájukon keresztül meghívott tanulók; a határon túli lakcímmel rendelkező diákok. A kedvezményrendszer részletei az alábbi gombra kattintva tekinthetők meg. A tábor nem-kedvezményes alapára 55.000 Ft.

Díjfizetés ütemezése

A tábor díját egy, két, három vagy négy részletben lehet befizetni. Az első részletet mindig a jelentkezéssel egyidejűleg kérjük befizetni A Matematika Összeköt Egyesület bankszámlájára (átutalással vagy banki pénztári befizetéssel). A jelentkezés akkor válik érvényessé, amikor az első részlet beérkezett a bankszámlára. Az ütemezésről bővebb tájékoztatást a Nevezési rendszerben adunk. A befizetések szintén a személyes Nevezési rendszerben követhetők nyomon.

Részvétel több táborban

Lehetőség van több turnusunkon is részt venni. A programszerkezet a különböző táborokban azonos, de a konkrét témák, feladatok eltérnek, ezért senki sem fog unatkozni két vagy három táborban sem. Ha valaki legalább két turnuson részt vesz, számára a tábordíjból minden további táborra 5000 Ft engedményt biztosítunk!

Kérdések, információk

Ha kérdése van a táborral kapcsolatban, látogasson el Kapcsolat oldalunkra, és keressen minket bármely elérhetőségünkön! Emellett figyelmébe ajánljuk a Medve Matektáborok kiinduló oldalát is, ahol általános leírást adunk matektáborainkról.

Lemondás

Ha meghiúsul a részvétel, a jelentkezést haladéktalanul törölni kell a Nevezési rendszer Eddigi nevezések és fizetési információk menüponjában. Május 31-ig történő lemondás esetén a teljes addig befizetett összeget visszafizetjük. Június 1. és 30. közti lemondás esetén az összeg 50%-át fizetjük vissza, ennél későbbi lemondás esetén az addig befizetett összeg elvész. Ez azért van, mert a szervezőknek előlegfizetési kötelezettségük van a táborhely üzemeltetői felé, amit nem tudnak visszakérni.

Archívum

Az alábbi gombra kattintva elérhetők a tábor fényképei és a résztvevők listája.