Medve Matektábor Pusztafalu (Zemplén)

2017. július 14-23. a 100. Medvematek-rendezvény!

Helyszín, időpont

2017. július 14-23., 10 nap / 9 éj.
Helyszín: Öreg Bence Turistaház, Pusztafalu (Fő út 17.)

Szállás, étkezés

A pusztafalui táborhely befogadóképessége 180 fő.
A tábor hetében a teljes táborhely kizárólag a Medve Matektábor számára van fenntartva.
Az elhelyezés kőházakban történik, melyek régi parasztházakból lettek átalakítva szálláshellyé. Ilyen autentikus megoldással az országban máshol nem találkozhatunk. 6-16 ágyas szobákban történik az elhelyezés. Tisztálkodásra minden házhoz külön fürdőszoba áll a táborlakók rendelkezésére. A napi háromszori étkezés a tábor étkezőhelyiségeiben történik. Speciális étrend-igények nem jelentenek gondot, de ezt kérjük jelezni a jelentkezéskor.

Utazás a bűvös 100-as helyszínére

Pusztafalu a Medve Matektáborok leginkább hagyományos helyszíne: 2000 óta rendezünk itt matektáborokat. 2017-ben pedig elérkezik egy szép jubileum: a 100. Medvematek-rendezvény éppen az idei pusztafalui matektábor lesz!
A lakóhelytől Pusztafalura való eljutást és a hazautat is kísérettel biztosítjuk. Az utazás a kiinduló állomástól Sátoraljaújhelyig vonattal, onnan a táborig pedig bérelt különbuszokkal történik. A különbuszos utazás ingyenes, a vonatjegyet azonban mindenkinek saját magának kell megvennie.
pu_jatek.png
pu_sport.png

Kinek ajánljuk a pusztafalui turnust?

A tíznapos táborban az egyhetes turnusoknál jobban el lehet merülni egy-egy témában, valamint több programot tudunk megvalósítani. A hangulat és a maradandó élmények garantáltak! A közelben lakók mellett azoknak is jó szívvel ajánljuk ezt a turnust, akik távolabb élnek és/vagy még soha nem jártak a Zemplénben. Emellett visszatérő táborozóinknak is jó szívvel ajánljuk ezt a gyönyörű és különleges helyszínt. De akkor sem kell csüggedni, ha valaki eleinte barátok nélkül, matektábori újoncként indul útnak. Garantált, hogy egy-két napon belül sok új barát veszi majd körül! Ne feledjük azt sem, hogy a 100-as szám bűvkörében rengeteg meglepetésprogramot tervezünk Pusztafalura! Azonban a tíznapos turnust hosszúsága miatt nem javasoljuk azoknak, akik még nem töltöttek el hosszabb időt szüleik nélkül.

A táborhely felszereltsége

A Medve Matektábor idején a táborhelyet kizárólag mi vesszük igénybe. A táborban található egy focipálya, pingpongasztal, csocsóasztal, kosárlabdapálya, strandröplabdapálya, valamint falmászópálya is. A lakóépületek mellett számos közös helyiség is a rendelkezésünkre áll az étkezésre és egyéb programokra is. A tábor közvetlen közelében van bolt és büfé is, valamint a tábor területén keresztülfolyik egy patak, ami még hangulatosabbá teszi a helyszínt.
pu_attr.png

Attrakciók a környéken

A táborhely a Zempléni-hegység szívében fekszik, számos túraútvonal kiindulópontja. Néhány kilométerre található a füzéri vár, melyet az utóbbi években teljesen felújítottak. Emellett át lehet sétálni Szlovákiába is, a festői szépségű Izra-tóhoz, de a Zemplén legmagasabb pontja, a Nagy-Milic is könnyen elérhető. Emellett a közelben fekszik a Pálháza-Kőkapu kisvasút és Hollóháza is, utóbbi máig működő porcelángyáráról híres. Maga Pusztafalu is egy igen hangulatos kistelepülés, melyet érdemes megcsodálni. A tábor során az összes említett célpontot lehetőség lesz meglátogatni.

Mikor és hogyan lehet jelentkezni a táborba?

A pusztafalui turnusra február 5-től kezdve lehet jelentkezni az online Nevezési rendszeren keresztül. A rendszer használata egyszerű, eléréséhez a honlapon történő regisztráció szükséges. A jelentkezési határidő június 15. 23:59. Nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a jelentkezést, mert a táborok legtöbbször határidő előtt megtelnek. Amint a tábor betelik, a jelentkezés csak várólistára lesz lehetséges, melyről a rendszer tájékoztat regisztráció előtt.

Mennyibe kerül?

A pusztafalui tábor ára a kedvezményre jogosultak számára 48.000 Ft . Kedvezményre jogosultak: a visszatérő táborozóink; a Medve Szabadtéri Matekverseny-résztvevők; azok, akik testvérükkel együtt érkeznek; azok, akik azonos iskolába járó évfolyamtársukkal együtt érkeznek; az iskolájukon keresztül meghívott tanulók; a határon túli lakcímmel rendelkező diákok. A kedvezményrendszer részletei az alábbi gombra kattintva tekinthetők meg. A tábor nem-kedvezményes alapára 52.000 Ft.

Díjfizetés ütemezése

A tábor díját egy, két, három vagy négy részletben lehet befizetni. Az első részletet mindig a jelentkezéssel egyidejűleg kérjük befizetni A Matematika Összeköt Egyesület bankszámlájára (átutalással vagy banki pénztári befizetéssel). A jelentkezés akkor válik érvényessé, amikor az első részlet beérkezett a bankszámlára. Az ütemezésről bővebb tájékoztatást a Nevezési rendszerben adunk. A befizetések szintén a személyes Nevezési rendszerben követhetők nyomon.

Részvétel több táborban

Lehetőség van több turnusunkon is részt venni. A programszerkezet a különböző táborokban azonos, de a konkrét témák, feladatok eltérnek, ezért senki sem fog unatkozni két vagy három táborban sem. Ha valaki legalább két turnuson részt vesz, számára a táborok díjainak összegéből további 5000 Ft engedményt biztosítunk!

Kérdések, információk

Ha kérdése van a táborral kapcsolatban, látogasson el Kapcsolat oldalunkra, és keressen minket bármely elérhetőségünkön! Emellett figyelmébe ajánljuk a Medve Matektáborok kiinduló oldalát is, ahol általános leírást adunk matektáborainkról..

Lemondás

Ha meghiúsul a részvétel, a jelentkezést haladéktalanul törölni kell a Nevezési rendszer Eddigi nevezések és fizetési információk menüponjában. Május 31-ig történő lemondás esetén a teljes addig befizetett összeget visszafizetjük. Június 1. és 30. közti lemondás esetén az összeg 50%-át fizetjük vissza, ennél későbbi lemondás esetén az addig befizetett összeg elvész. Ez azért van, mert a szervezőknek előlegfizetési kötelezettségük van a táborhely üzemeltetői felé, amit nem tudnak visszakérni.