Medve Matekverseny SZEGED, ERZSÉBET LIGET

2017. március 25., szombat

Helyszín, megközelítés

A verseny központi helyszíne az Erzsébet liget közepén található nagy rét. (A liget áprilisban kezdődő felújítása miatt a versenyt március végén rendezzük meg.) A feladatosztó állomások a liget területén, annak sétányain találhatók.
Ajánlott megközelítés: a vasútállomás felől 1-es vagy 2-es villamossal utazás a Széchenyi térig, majd a Híd utcán és a Tisza-hídon keresztül séta az Erzsébet-ligetbe. A buszpályaudvar felől 5-ös trolibusszal utazás a Torontál térig, majd séta a liget közepéig. Autóval vagy különbusszal történő érkezés esetén a Torontál téren található nagy parkolót javasoljuk használni.

A versenynap programja

08:30-10:15 - Csapatok regisztrációja és csomagjainak átvétele a versenyközpontban
10:15-10:30 - Köszöntők, szabályismertetés, közös bemelegítés
10:30-15:00 - Verseny
15:15-16:00 - Eredményhirdetés, díjátadó

Nevezési díjak, határidők

Nevezési díjak:
 • március 19-ig 2000 Ft/fő,
 • a verseny hetében a nevezés nem lehetséges,
 • helyszíni nevezés (kizárólag szabad kapacitás esetén): 2500 Ft/fő.
Pedagógusok számára a nevezés minden időszakban ingyenes!

Az alábbi linkre kattintva a távolsági kedvezmény feltételei, valamint a nevezési díjak és határidők könnyen átlátható, táblázatos formában megtekinthetők.

A jelentkezés menete

A versenyre jelentkezni kizárólag a Nevezési rendszeren keresztül lehet. A nevezést csak nagykorú személy, az adott csapat kapcsolattartója bonyolíthatja le (pl. tanár vagy nagykorú csapattag).
A Nevezési rendszer eléréséhez honlapunkon regisztrálni kell.
A Nevezési rendszer rendkívül könnyen kezelhető, és probléma esetére saját súgóval rendelkezik.

A nevezési díjak befizetése

A nevezési díjakat minden esetben A Matematika Összeköt Egyesület bankszámlájára kérjük befizetni bankfiókban vagy átutalással. A bankszámlaszám, a számlaigénylés menete és minden fontos részlet megtalálható a Nevezési rendszerben. A rendszer a befizetendő összeget is automatikusan kalkulálja, és a befizetett összegek beérkezését is nyomon lehet követni.

A nevezés akkor válik érvényessé, ha a befizetés megérkezik az egyesület számlájára. A nevezési rendszerben rögzített nevezéseknek 5 munkanapig tartjuk fenn a helyet, ezért a fizetési határidő az 5. munkanap. Amennyiben nem érkezik befizetés 5 munkanapon belül, a helyek felszabadulnak, így a részvételt nem tudjuk garantálni.

A nevezési csomag tartalma

Mindenkinek jár:
 • regisztrációs lap ("utilappu"),
 • térkép az állomásokról,
 • emblémázott toll,
 • elemózsia,
 • ásványvíz,
 • csoki (verseny közben),
 • emléklap (a verseny végén),
 • elsősegély
 • modern rendezvénytechnika
 • mellékhelyiségek használata
 • kedvezményes részvételi lehetőség a Medve Matektáborban.

Díjak, ajándékok

Minden kategória első hat helyezett csapata oklevelet kap, az 1-3. helyezettek pedig tárgyjutalomban részesülnek. Díjazzuk továbbá a legnagyobb távolságot megtett csapatokat is, valamint a legtöbb csapattal érkező iskolát is.

10 csapatos Különdíj

Minden olyan iskola, amely legalább 10 csapattal nevez a versenyekre (akár többre is), garantáltan egy értékes ajándékcsomagot kap! Egy iskolából több kapcsolattartó nevezésekor az összesített eredményt vesszük figyelembe és iskolánként egy ajándékcsomagot adunk.
dij.png

Időjárás, esőnapok

A versenyt minden időjárási körülmény esetén megrendezzük március 25-én! Rossz idő esetén alternatív, fedett helyszínen lesznek a feladatosztó állomások elhelyezve.

Résztvevői létszám

A zökkenőmentes lebonyolítás érdekében a szegedi versenyre csak az első 400 csapat nevezését tudjuk elfogadni. Ha a létszámkorlát betelik, a nevezési időszakot határidő előtt lezárjuk!

Medve-Bazár

A verseny ideje alatt a helyszínen bazár üzemel, ahol "Medvés" emblémázott pólót és egyéb ajándéktárgyakat lehet vásárolni. A 2017-es terméklistát az ősz folyamán bemutatjuk itt, a honlapon.

Kezdődhet a toborzás!

Az alábbi gombra kattintva elérhető egy rövid kivonat az idei versenykiírásból, melyet az iskola faliújságjára ajánlunk kihelyezni. Ha Ön matematikatanár, és tetszik Önnek a verseny, kérjük, toborozzon iskolájából minél több csapatot! Ha Ön szülő, kérjük tájékoztassa gyermekének tanárait a versenyről.

Kérdések, információk

Ha kérdése van a versennyel kapcsolatban, figyelmébe ajánljuk a Medve versenyek kiinduló oldalát, valamint a Hivatalos versenykiírást is, ahol a versenyek általános szabályait is részletezzük. Ha nem találja a választ, látogasson el Kapcsolat oldalunkra, és keressen minket bármely elérhetőségünkön!

Hivatalos versenykiírás

Az alábbi gombra kattintva a 2017-es versenysorozat hivatalos kiírása és szabályzata érhető el pdf formátumban.