Medve Matekverseny Budapest, Óbudai-sziget

2017. április 22., szombat

Helyszín, megközelítés

A verseny központi helyszíne az Óbudai-sziget (Hajógyári sziget) bejárati hídjától kb. 200 m-re található nagy rét. A feladatosztó állomások az Óbudai-sziget területén találhatók.
Ajánlott megközelítés: a Batthyányi tér ill. Szentendre felől H5-ös hévvel javasolt a Filatorigát megállóig utazni, majd besétálni a szigetre. Pályudvarok felől a Batthyány térig a metróhálózatot javasoljuk használni. Különbusszal történő érkezés esetén az Óbudai-szigeten található parkolót javasoljuk igénybevenni.

A versenynap programja

08:30-10:15 - Csapatok regisztrációja és csomagjainak átvétele a versenyközpontban
10:15-10:30 - Köszöntők, szabályismertetés, közös bemelegítés
10:30-15:00 - Verseny
15:15-16:00 - Eredményhirdetés, díjátadó

Nevezési díjak, határidők

Nevezési díjak:
 • április 17-ig 2500 Ft/fő,
 • a verseny hetében a nevezés nem lehetséges,
 • helyszíni nevezés (kizárólag szabad kapacitás esetén): 3000 Ft/fő.
Pedagógusok számára a nevezés minden időszakban ingyenes!

Az alábbi linkre kattintva a távolsági kedvezmény feltételei, valamint a nevezési díjak és határidők könnyen átlátható, táblázatos formában megtekinthetők.

A jelentkezés menete

A versenyre jelentkezni kizárólag a Nevezési rendszeren keresztül lehet. A nevezést csak nagykorú személy, az adott csapat kapcsolattartója bonyolíthatja le (pl. tanár vagy nagykorú csapattag).
A Nevezési rendszer eléréséhez honlapunkon regisztrálni kell.
A Nevezési rendszer rendkívül könnyen kezelhető, és probléma esetére saját súgóval rendelkezik.

A nevezési díjak befizetése

A nevezési díjakat minden esetben A Matematika Összeköt Egyesület bankszámlájára kérjük befizetni bankfiókban vagy átutalással. A bankszámlaszám, a számlaigénylés menete és minden fontos részlet megtalálható a Nevezési rendszerben. A rendszer a befizetendő összeget is automatikusan kalkulálja, és a befizetett összegek beérkezését is nyomon lehet követni.

A nevezés akkor válik érvényessé, ha a befizetés megérkezik az egyesület számlájára. A nevezési rendszerben rögzített nevezéseknek 5 munkanapig tartjuk fenn a helyet, ezért a fizetési határidő az 5. munkanap. Amennyiben nem érkezik befizetés 5 munkanapon belül, a helyek felszabadulnak, így a részvételt nem tudjuk garantálni.

A nevezési csomag tartalma

Mindenkinek jár:
 • regisztrációs lap ("utilappu"),
 • térkép az állomásokról,
 • emblémázott toll,
 • elemózsia,
 • ásványvíz,
 • csoki (verseny közben),
 • emléklap (a verseny végén),
 • elsősegély
 • modern rendezvénytechnika
 • mellékhelyiségek használata
 • kedvezményes részvételi lehetőség a Medve Matektáborban.

Díjak, ajándékok

Minden kategória első hat helyezett csapata oklevelet kap, az 1-3. helyezettek pedig tárgyjutalomban részesülnek. Díjazzuk továbbá a legnagyobb távolságot megtett csapatokat is, valamint a legtöbb csapattal érkező iskolát is.

10 csapatos Különdíj

Minden olyan iskola, amely legalább 10 csapattal nevez a versenyekre (akár többre is), garantáltan egy értékes ajándékcsomagot kap! Egy iskolából több kapcsolattartó nevezésekor az összesített eredményt vesszük figyelembe és iskolánként egy ajándékcsomagot adunk.
dij.png

Időjárás, esőnapok

Ha az eredeti versenynapra nagy bizonyossággal rendkívüli időjárást (pl. tartrósan zuhogó eső) jeleznek előre, akkor a versenyt másik dátumra, ún. esőnapra halasztjuk. Az Óbudai-szigeti verseny esőnapjai: április 23., április 29., április 30. Az esetleges halasztásról szóló döntést legkésőbb a verseny előtt két nappal közöljük itt, a honlapon.

Résztvevői létszám

A zökkenőmentes lebonyolítás érdekében az Óbudai-szigeti versenyre csak az első 1000 csapat nevezését tudjuk elfogadni. Ha a létszámkorlát betelik, a nevezési időszakot határidő előtt lezárjuk!

Medve-Bazár

A verseny ideje alatt a helyszínen bazár üzemel, ahol "Medvés" emblémázott pólót és egyéb ajándéktárgyakat lehet vásárolni. A 2017-es terméklistát az ősz folyamán bemutatjuk itt, a honlapon.

Kezdődhet a toborzás!

Az alábbi gombra kattintva elérhető egy rövid kivonat az idei versenykiírásból, melyet az iskola faliújságjára ajánlunk kihelyezni. Ha Ön matematikatanár, és tetszik Önnek a verseny, kérjük, toborozzon iskolájából minél több csapatot! Ha Ön szülő, kérjük tájékoztassa gyermekének tanárait a versenyről.

Kérdések, információk

Ha kérdése van a versennyel kapcsolatban, figyelmébe ajánljuk a Medve versenyek kiinduló oldalát, valamint a Hivatalos versenykiírást is, ahol a versenyek általános szabályait is részletezzük. Ha nem találja a választ, látogasson el Kapcsolat oldalunkra, és keressen minket bármely elérhetőségünkön!

Hivatalos versenykiírás

Az alábbi gombra kattintva a 2017-es versenysorozat hivatalos kiírása és szabályzata érhető el pdf formátumban.